Hyppää pääsisältöön

EU-kansalaiset maksavat haamutoimistoista - hae meppien toimistot tietokannasta

EU-lippuja Brysselissä, euro-symboli
EU-maiden lippuja Brysselissä EU-lippuja Brysselissä, euro-symboli Kuva: EPA/JULIEN WARNAND BELGIUM OUT Euroopan unioni,Euroopan parlamentti,liput,euro,Bryssel

Kolmasosalla euroedustajista ei ole kotimaissaan toimistoa tai he eivät ole halunneet kertoa toimistojen sijaintia. Kukin meppi saa yli 4300 euroa kuukaudessa toimistokuluihin. MOT on osa toimittajaryhmää, joka on kerännyt tietoja kaikista 28 EU-maasta. Tietoa voi nyt hakea nimen, kansallisuuden, euroryhmittymän tai kansallisen puolueen perusteella. Löydät myös tiedon siitä, miten euroedustajat ovat äänestäneet kulukorvauksiensa valvonnasta ja avoimuudesta.

Jos kartta ei toimi, voit kokeilla avata kartta omaan ikkunaan.

Linkkejä:

Kolme suomalaismeppiä torjuu kaikki avoimuusesitykset

Euroedustajille jaetaan 40 miljoonan potti ilman valvontaa

Euroedustajat kikkailevat toimistovuokrilla

European Parliament under pressure

Citizens pay for MEPs' ghost offices

Muokattu: lisätty linkkejä 5.6.217 MK

 • MOT:n toimittaja ei syyllistynyt kunnianloukkaukseen Patria-tapauksessa

  ”Vahvat perusteet pitää totena.”

  Helsingin syyttäjänvirasto on tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä MOT:n toimittajaa Magnus Berglundia vastaan. Berglundia on poliisitutkinnassa kuultu epäiltynä törkeästä kunnianloukkauksesta liittyen MOT:n Totuus Patriasta (2008) ja Totuus Patriasta 2 -ohjelmiin (2012).

 • EU-parlamentin työryhmä selvittää meppien kulukorvaukset

  Mepeille 50 000 € vuodessa ilman valvontaa

  Euroopan parlamentin puhemies on koonnut työryhmän selvittämään euroedustajien vuosittaisen 50 000 euron suuruisen potin käyttöä. Työryhmän on määrä saada selvitys valmiiksi lokakuuhun mennessä.

 • Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa

  Tekijänoikeuskarhujen lähettäjille tappio.

  Markkinaoikeuden tuoreen päätöksen mukaan teleoperaattorin ei tarvinnut paljastaa elokuvaa netissä jakaneen henkilön yhteystietoja. Markkinaoikeuden linjauksen jälkeen elokuvan tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa aiempaa vaikeampaa tavoittaa tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjä henkilöitä.