Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointi on puheen lisäksi myös tekoja

Sadun tehtävä: Pyskologia.
Sadun tehtävä: Pyskologia. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen tehtävät,vaakakapina

Teetkö asioita, joista juuri sinä nautit? Sellaisia asioita, jotka tuottavat juuri sinulle mielihyvää? Ei riitä, että vain puhumme hyvinvointia edistävistä asioista, hyvinvointia edistäviä tekoja pitää myös tehdä. Kuinka tunnistaa juuri itselle parhaat hyvinvointiteot?

Tehtävä:

Mieti omalta kannaltasi seuraavia asioita:

 • Teemme usein asioita, joita kuuluu tehdä. Teemme opittuja hyvinvointitekoja – asioita, jotka muut ihmiset ovat sanoittaneet meille hyvinvointiteoiksi sen sijaan, että tekisimme omannäköisiä asioita. Milloin olet pysähtynyt miettimään, mitä nuo teot olisivat juuri sinulle?
 • Liian kiire? Liikaa velvollisuuksia? Muiden toiveet ja tarpeet menevät itsesi edelle? Joskus hyvinvointi edellyttää karsimista ja saattaa olla, että joudut tuottamaan pettymyksiä muille ihmisille. Toisaalta huomaa, että itselleen ei voi eikä pidä tuottaa loputtomasti pettymyksiä.
 • Teetkö viikottain asioita, jotka tuottavat juuri sinulle syvää mielihyvää? Ne voivat olla isoja, pieniä, arkisia tai erityisiä; tärkeintä, että ne ovat nautinnollisia sinusta. Teemme tällaisia asioita usein lomalla, mutta arjessa ne jäävät aikataulujen ja suorittamisen jalkoihin. Miksi et tekisi sinua ilahduttavia asioita myös arjessa, ympäri vuoden?

Psykologia

 • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

  Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

  Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

 • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

  Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

  Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina