Hyppää pääsisältöön

YleXPop: JVG:n huima hittiputki päätti YleXPopin – napitustaan aukonut Pete Parkkonen sai yleisöltä suurimmat huudot

Aina, kun Parkkosen nappi aukesi, yleisön desibelit kasvoivat.

- Moi, kiva, kun tulitte meidän gigille, VilleGallen ääni kuuluu jostain lavan takaa.

Yleisö huutaa isoon ääneen, kun huppupäiset Jare ja VilleGalle astelevat lavalle YleXPopin pääsiintyjänä.

Kyseessä on toinen kerta, kun JVG esiintyy YleXPopissa: kaksikko nähtiin kesän kovimmassa ilmaistapahtumassa ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 2014.

Vaikka bändi oli jo silloin iso, se on kolmessa vuodessa kasvanut Suomen mittapuulla valtavaksi.

Oulussa VilleGalle esiintyi sinisissä farkuissa ja mustassa paidassa, Jare mustissa verkkareissa, mustassa hupparissa ja Anaheim Ducks -lippiksessä.

JVG:llä on periaatteessa maailman helpoin duuni saada YleXPopin yleisö hullantumaan.

Nyt VilleGallella on punainen huppari ja metrokuvioiset housut, Jarella valkoinen huppari, vauhdikkaat aurinkolasit ja revityt pillifarkut. Lisäksi heti ensimmäisen, Paluu tulevaisuuteen -biisin aikana lavalla nähdään myös neljä värikkäästi pukeutunutta tanssijaa − kolme vuotta sitten Oulussa tanssijoita ei nähty.

Jo ensitahtien aikana yleisö hyppii niin kovasti, että Lahden töri tärisee.

JVG:llä on periaatteessa maailman helpoin duuni saada YleXPopin yleisö hullantumaan. Se on julkaissut pelkästään vuoden 2014 YleXPopin jälkeen muun muassa sellaiset kappaleet kuin Hehkuu, Tarkenee, Sitä säät mitä tilaat, Paluu tulevaisuuteen ja Urheiluhullu. Kaksikolla on positiivinen ongelma, kun he joutuvat jättämään muutamia hittejä esittämättä, kun aika ei riitä kaikkeen.

JVG YleXPopissa // Kuva: Annika Miettinen

JVG-klassikoista Lahdessa kuultiin vuonna 2011 julkaistut Häissä ja Nelisilmä.

- Tää on sitä vanhempaa JVG:tä. Silloin kun mekin päästiin YleX:lle soittoon. Tää oli niitä ensimmäisiä biisejä, muistaaks jengi vielä, VilleGalle huutaa kun Nelisilmä-kappale alkaa.

Todellakin muistaa: ihmiset ympäri Lahden toria laulavat tätäkin biisiä yhteen ääneen.

Yksi keikan kohokohdista oli perätysten esitetyt kappaleet Mist sä tuut ja Mist sä tuut Part 2. Oulun YleXPopissa vuonna 2014 Mist sä tuut -possebiisillä vieraili pohjoisen poika Stepa, Lahdessa vieraaksi saapui hyvällä flow’lla vetänyt Gracias.

JVG:n esityksestä löytää vain yhden kritisoitavan asian: lavalla ei ollut yhtään aitoa soitinta. Taustamusiikista vastasi DJ, livebändi loisti poissaolollaan.

Siitä huolimatta kaksikko on niin kova, ettei se tarvitsisi muita artisteja vierailemaan keikoilleen. Siitä huolimatta on hienoa, että he ovat tehneet yhteistyötä Pete Parkkosen kanssa, joka on vuosien aikana ottanut enemmän ja enemmän roolia yhteiskeikoilla: Vuoden 2014 YleXPopissa Parkkonen oli lavalla vain kahden biisin ajan, nyt hän veti neljä omaa kappaletta, kaksi JVG-fiittiä ja oli lavalla monien JVG:n biisien aikana.

Parkkonen voisi ihan hyvin olla vaikka virallinen osa JVG:tä. Hän sopii JVG:n keikoille yhtä hyvin kuin Sonny Töölön Ketterän esityksiin.

JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Pete Parkkonen ja ison staran elkeet

Pete Parkkosen ura on ollut hämmentävä. Hänellä on aina ollut kaikki edellytykset olla suomalainen supertähti, mutta jotain häneltä on puuttunut. Pete on aina ollut se kiva ja komea naapurin poika, hyvä jätkä ja loistava laulaja.

Siten hän julkaisi Kohta sataa -kappaleen paljon kohua herättäneen musiikkivideon, jossa hän kiemurtelee litimärkänä. Sellaisena, jona miestä ei ole totuttu populaarikulttuurissa näkemään.

Se oli Parkkosen tapa nousta ihan sinne etummaiselle riville.

Näyttää siltä, että myös JVG on ymmärtänyt Peten olevan nyt isompi nimi kuin koskaan ennen. Sen huomaa toki jo siitä, että Parkkonen esitti nyt YleXPopissa enemmän kappaleita kuin kolme vuotta sitten, mutta myös siitä, kuinka Jare ja VilleGalle antavat Parkkoselle tilaa. Mitä mä teen -biisin aikana Jare ja VilleGalle vetäytyvät lavan sivu- ja takaosaan, jossa he toimivat ikään kuin Parkkosen taustalaulajina. Nyt on Peten vuoro olla valokeilassa.

Yleisö oli lämpimämpänä kuin kertaakaan aiemmin illan aikana.

Mitä mä teen- ja Ei nyt -kappaleiden jälkeen Parkkonen riisui pikkutakkinsa ja avasi kauluspaidan ylimmän napin. Kohta sataa -biisin alkutahti soi. Lavan takaosan videoseinällä näkyi Kohta sataa -videon money shot -kohtauksia sekä lähikuvia Parkkosen silmistä.

Näin kovaa Lahden torilla ei vielä oltu huudettu.

Parkkonen avasi biisin aikana napituksensa aina napaan saakka. Aina, kun nappi aukesi, yleisön desibelit nousivat. Laulaja kiemurteli läes samaan tapaan kuin musavideolla. Yleisö oli lämpimämpänä kuin kertaakaan aiemmin illan aikana.

Settilista oli suunniteltu erittäin hyvin, sillä Kohta sataa -biisin jälkeen yleisön yhä huutaessa JVG tuli lavalle ja esitti erittäin tykin bilebiisin, Urheiluhullun.

JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Myöhemmin Parkkonen veti myös Bang For The Buck -tuottajakaksikon kanssa tehdyn Doupein-biisin. Kappaleen aikana lavalla nähtiin kaksi rohkeasti twerkkaavaa tanssijaa.

Kuten settilista, myös twerkkaajien tuominen lavalle oli suunniteltu hyvin.

Jos tanssijat olisivat twerkanneet yhtä rohkeasti JVG:n esityksen aikana, joku olisi voinut suutahtaa: mediassa on viime vuosina puhuttu rapin naiskuvasta kriittiseen sävyyn.

Mutta Pete Parkkosen taustalla twerkkaajat ovat ihan ok, sillä Pete on omalla esimerkillään murtanut popkulttuurin mieskuvaa. Hän on esiintynyt rohkeammin kuin nämä niukkoihin housuihin pukeutuneet tanssijat.

JVG:n ja Pete Parkkosen keikka huipentui herkkään Sitä säät mitä tilaat -biisiin, jonka päätteeksi Jare ja VilleGalle menivät heittelemään ylävitosia eturivissä olleiden fanien kanssa.

Tämä oli hieno ja tyylikäs päätös vuoden 2017 YleXPopille.

Lue myös:

YleXPop: Isac Elliot on mitat täyttävä kansainvälisen tason tähti − toivottavasti poppari keikkailee jatkossakin Suomessa, sillä vientiä riittää muuallakin

YleXPop: Kesäkumibiisi Tyynysotaa nähtiin ensimmäisen kerran livenä − tältä näytti, kun Vilma Alina, Nelli Matula, Ida Paul ja Sini Yasemin ottivat Lahden torin haltuun

Vaasa, oletko valmis! YleXPop järjestetään ensi vuonna Pohjanmaan sydämessä

YleXPop keräsi 17 000 juhlijaa Lahden torille − lavalla nähtiin Kesäkumibiisin ensiesitys ja monia yllätysvieraita

JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen