Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Hanko vuonna 0

Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena.
Pikkukaupunki on selvinnyt sodista ja valloittajista. Nyt kaupunki on jälleen muutoksen kourissa. Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena. yle tv1

TV1 maanantaina 12.7.2017 klo 22.00 - 22.55, uusinta sunnuntaina 18.6. klo 12.10
Yle Areenassa 30 päivää

Dokumentti Hanko vuonna 0 kertoo tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena.

Uusimmat valloittajat tulevat omasta maasta. He ovat gryndereitä ja finanssimiehiä, jotka tulevat kaupunkiin lomailemaan pariksi kesäviikoksi ja haluavat muuttaa kaupunkia mieleisekseen. Toiminnallaan he jakavat kaupunkia kahtia.

Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena.
Hotelli Regatan seinä. Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena. Yle TV1,dokumenttiprojekti: hanko vuonna 0

Aiemmin idyllisestä pikkaupungista on tullut ennenkokemattoman kiinteistökeinottelun kohde. Tuloksena on kaupungin näkyvimmän osan autioituminen, kun kalliit luksusasunnot seisovat rannoilla tyhjillään ja palvelut muuttavat ihmisten perässä pois kaupungin tyhjentyvästä ytimestä.

"Se mitä Hangossa tapahtuu ei tuhoa ainoastaan luontoa ja ympäristöä. Se tuhoaa uskoa yhteiskunnalliseen tasa-arvoon ja vastuullisuuteen jälkipolvia kohtaan", sanoo dokumentin ohjaaja KJ Koski.

Koski on kuvannut kaupungissa tapahtuvaa muutosta vuodesta 2007. Dokumentissa seurataan hankolaisten elämää muutoksen kourissa sekä oman elämäntyylinsä ja kulttuurinsa puolustamista.

Käsikirjoitus: KJ Koski ja Timo Linnasalo. Tuotanto: Long Shot Oy, 2016

Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena.
Kuningatarvuori on louhittu matalaksi. Tarinoita pikkukaupungista, joka on historiansa aikana usein ollut monien sotien, hyökkäysten ja valloitusten kohteena. yle tv1
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.