Hyppää pääsisältöön

Hanna Pakarinen juontaa Skansenin yhteislauluillat: ”Laulu on lääkettä”

Ruotsalaisten suosittu yhteislaulutapahtuma Allsång på Skansen nähdään tänä kesänä TV1:llä.
Hanna Pakarinen juontaa Tukholmasta suorana lähetettävän yhteislaulutapahtuman. Ruotsalaisten suosittu yhteislaulutapahtuma Allsång på Skansen nähdään tänä kesänä TV1:llä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Hanna Pakarinen,Yle TV1

TV1 tiistaisin 27.6. - 15.8.2017 klo 21.00 - 22.00, Yle Areenassa vain suorana

Ruotsalaisten suosittu yhteislaulutapahtuma Allsång på Skansen nähdään tänä kesänä TV1:llä. Suorien lähetysten suomalainen selostaja on laulaja Hanna Pakarinen.

Hanna on uudesta kesätyöstään innoissaan.

”Monet suomalaiset varmaan tuntevat Allsång på Skansenin, mutta eivät ole ohjelmaa aikaisemmin katsoneet. Ehkä kielikään ei ole niin hyvin hallussa.”

Hannan selostaa Skansenin yhteislauluiltojen kulkua sekä kertoo muun muassa artisteista ja kappaleista. Yhteislaulua varten ruutuun saadaan laulujen ruotsinkieliset sanat. ”Tämä on meille kaikille oikea kielikylpy”, Hanna sanoo.

Melkein Skansenilla

Skansen herättää Hanna Pakarisessa kaihoisia muistoja. Kymmenen vuotta sitten 2007 Ruotsi antoi Euroviisuissa Hannan kappaleelle Leave Me Alone täydet 12 pistettä. Hän sai myös kutsun tulla laulamaan Tukholman Skansenille.

”Kyseinen kesä oli niin täynnä kaikkea, että en ehtinyt paikan päälle. Nyt pääsen – juontajana ja Suomen Pasilasta käsin”, Hanna hykertelee.

Yhteislauluiltoja on tulossa yhteensä kahdeksana tiistaina 27.6. alkaen.

Artisterna i Allsång på Skansen
Kesän artistivieraita yhteiskuvassa Skansenilla. Artisterna i Allsång på Skansen Kuva: Lilian Brunell / Yle Allsång på Skansen,Skansen

Suomi-liput mukaan!

Hanna aikoo laittaa juontajana persoonansa peliin. ”Voin olla suorassa lähetyksessä oma itseni ja hersyttää karjalan murteella”, Hanna nauraa. Hän uskoo, että saa suomalaiset laulamaan ruutujen ääressä.

Tuntumaa yhteislauluiltoihin Hanna hakee Linnanmäeltä, jossa hän laulattaa yleisöä kesäkuun puolivälissä. "Se on ihan uusi kokemus minulle. Tärkeintä on, että pääsee laulamaan. Laulu on lääkettä”, hän muistuttaa.

Skansenille matkaavia suomalaisia hän neuvoo ottamaan mukaan pieniä Suomen lippuja. ”Nyt on hyvä mahdollisuus päästä telkkariin ja vilkuttaa kotimaahan terveisiä.”

Tukholman sydämestä

Allsång på Skansen on ilmiö, ei vain Ruotsissa, vaan myös kaikissa Pohjoismaissa. Tukholman sydämessä, Skansenilla 20 000 ihmisen yleisö ja miljoonat televisiokatsojat nauttivat kesän suurimmasta musiikkiviihteestä.

Juontajana toimii toista vuotta peräkkäin Sanna Nielsen, jonka johdolla kuullaan ajankohtaisia ja yleisön rakastamia artisteja Solliden-lavalla. Kauden artistit esitellään Skansenilla 13. kesäkuuta.

Katsojat voivat seurata ohjelmaa alkuperäiskielellä valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin. Areenassa on valittavissa suomeksi selostettu tai alkuperäiskielinen lähetys. Allsång på Skansen nähdään tiistaina 8.8. urheilulähetyksen takia poikkeuksellisesti Yle Teema&Fem -kanavalla.

Allsång på Skansen. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2017.

Ruotsin rakastetuimpia musiikkiohjelmia!

Allsång på Skansen on Ruotsin vanhimpia ja rakastetuimpia musiikkitapahtumia. Perinne alkoi jo vuonna 1935.

Kun Bosse Larssonista tuli Ruotsin television ohjelmapäällikkö, alkoivat tv-lähetykset vuonna 1979 ja tapahtuma tavoitti myös ruotsalaiset television äärellä. Ohjelmasta tuli jokakesäinen tapahtuma vuonna 1990.

Yhteislaulutapahtumaa ovat aikaisemmin juontaneet nimekkäät ruotsalaisartistit kuten laulaja-lauluntekijä Lasse Berghagen, juontaja Anders Lundin, laulaja ja Ruotsin Euroviisu-voittaja Måns Zelmerlöw sekä poplaulaja Petra Marklund. Nyt juontajana toimii toista vuotta peräkkäin Sanna Nielsen.

Kommentit