Hyppää pääsisältöön

Mietityttääkö Kesäkumien käyttö ja muut seksiin liittyvät asiat? Tsekkaa Seksin ABC -sarja Yle Areenasta ja viisastu

Seksin ABC valistaa, mutta ei paasaa.

Seksi kiinnostaa, mutta samalla askarruttaa?

Mielessä pyöriviin seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten vastaukset saattavat löytyä Yle Areenassa olevasta varsin viihdyttävästä Seksin ABC -animaatiosarjasta.

Nuorille suunnattu sarja valistaa seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa pieni pilke silmäkulmassa. Valistus on kätketty sisälle sarjan juoneen. Esimerkiksi sarjan ensimmäisessä jaksossa kerrotaan e-pillerien ja kondomien ehkäisytehosta sillä verukkeella, että se on osa sarjan päähenkilö Marian seksivalistuselokuvaa.

YleX jakaa kesän aikana 170 000 Kesäkumia.

Niin, sarjan ytimessä on huippujuontaja ja toimittaja nimeltä Maria. Hän päätyy tekemään seksivalistuselokuvaa, jonka kautta käydään läpi erilaisia asioita esimerkiksi ehkäisyyn, ulkonäköpaineisiin, seksuaaliseen ahdisteluun, nettipornoon ja miesten sekä naisten välisiin eroavaisuuksiin liittyen.

Sarjan ääninäyttelijöinä toimii nimekäs näyttelijäkaarti. Äänessä ovat Kari Ketonen, Krista Kosonen, Ville Haapasalo, Risto Kaskilahti, Perttu Pesä ja Johanna Heimonen. Sarjan kaikki 13 jaksoa on nähtävillä Yle Areenassa. Ensimmäisen jakson voit katsoa myös artikkelin pääkuvasta.

Muistathan myös, että voit tulla kysymään ja juttelemaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista myös YleX:n mukana kesäfestareita kiertävälle Seksikiskalle! Seksikiska oli YleX:n matkassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna YleXPopissa Lahdessa, ja se tulee mukaan myös Ruisrockiin, Blockfesteille ja Weekend Festivalille. Seksikiskalla kysymyksiin vastaamassa ovat Suomen Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset sekä Syöpäjärjestöjen ja Väestöliiton asiantuntijat.

YleX jakaa tänä kesänä eri tapahtumissa – kuten Ruisrockissa, Blockfesteillä ja Weekend Festivalilla – yhteensä 170 000 Kesäkumia.

Tsekkaa alka vuoden 2017 Kesäkumibiisin Tyynysotaa ensiesitys, joka tapahtui lauantaina 3. kesäkuuta YleXPopissa. Biisin esittävät Vilma Alina, Nelli Matula, Ida Paul ja Sini Yasemin.

Lue myös:

YleX:n Kesäkumibiisin musavideo julki: “Olen ystäväporukkani kortsupoliisi”

Epävarmuus ja kyllästyminen ovat Suomessakin arkea: "Taasko seksiä?"

Seksikiska neuvoo festareilla – nämä asiat askarruttavat kävijöitä useimmin

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.