Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 26 valittua: Allsång på Skansen -yhteislauluillat suorana Ykkösellä

Hanna Pakarinen
Hanna Pakarinen selostaa Allsång på Skansen -yhteislauluiltoja tiistaisin 27.6. alkaen Ykkösellä. Hanna Pakarinen hanna pakarinen

MAANANTAI 26.6.

Radioteatteri esittää: Lumihiutaleita
Yle Radio 1 klo 19.03

Heidi palaa talviseen Suomeen, edesmenneen isoäitinsä taloon ja aloittaa kuntotarkastuksen talon myymistä varten. Tutkiessaan taloa Heidi löytää lapsena äänittämiään c-kasetteja. Kasetit ovat täynnä tuntemattoman ääntä, joka muuttuu sitä uhkaavammaksi, mitä pidemmälle kuntotarkastus etenee. Käsikirjoitus Anna Berg ja Mirkka Kallio. Ohjaus: Mirkka Kallio.

Petos
Petos petos

Petos (12)
Yle Fem klo 22.00
Ensimmäinen tuotantokausi uusintana - uudet jaksot alkavat 16.10.

(Bedrag / Tanska) Osa 1/10. Tanskalainen draamasarja rahamaailman hämäräpuuhista ja talousrikollisuuden sotkuisista vyyhdeistä. Tapahtumat sijoittuvat pankkeihin, pörssiin ja johtokuntien kokoushuoneisiin. Päähenkilöt ovat keinottelijoita, huijareita ja yritysjohtajia, jotka eivät kaihda rikoksiakaan haaliessaan lisää rahaa. Ahneita henkilöitä löytyy lain molemmin puolin. Kuvassa Anders Heinrichsen, Natalie Madueño, Nikolaj Lie Kaas, Lars Simonsen ja Waage Sandø. Kuva: Christian Geisnæs. Uusinta vuodelta 2016. Yle Areena 14 pv. Lue lisää

TIISTAI 27.6.

Hanna Pakarinen
Hanna Pakarinen hanna pakarinen

Allsång på Skansen
Yle TV1 klo 21.00
Suorat lähetykset Tukholmasta tiistaisin

Jakso 1/8. Allsång på Skansen on ilmiö, ei vain Ruotsissa, vaan kaikissa Pohjoismaissa. Tukholman sydämessä, Skansenilla 20 000 ihmisen yleisö ja miljoonat televisiokatsojat nauttivat kesän suurimmasta musiikkiviihteestä.

Tänä vuonna tämä yhteislauluohjelma nähdään ensimmäistä kertaa Yle TV1 -kanavalla. Juontajana jo toista vuotta peräkkäin on Sanna Nielsen, jonka johdolla kuulemme ajankohtaisia ja yleisönrakastamia artisteja Solliden-lavalla. Suomenkielisille katsojille lähetyksen selostaa Hanna Pakarinen (kuvassa). Katsojat voivat seurata lähetystä alkuperäiskielellä valitsemalla ohjelmakieleksi ruotsin.

Suora lähetys tiistaisin klo 21 Tukholman kesäillasta säästä riippumatta! Huom! 8.8. ohjelma nähdään urheilulähetyksen takia poikkeuksellisesti Yle Teema -kanavalla. Kauden artistit esitellään Skansenilla 13. kesäkuuta.

Lue lisää: Hanna Pakarinen juontaa Skansenin yhteislauluillat: ”Laulu on lääkettä”

Historia: Ihmeellinen silkkitie
Historia: Ihmeellinen silkkitie Kuva: © BBC historia: ihmeellinen silkkitie

Historia: Ihmeellinen silkkitie
Yle Teema klo 21.00
Uusi sarja alkaa

(The Silk Road 1-3) Osa 1/3. Tuottoisa kauppareitti kulki 13 maan halki ja muutti ihmiskunnan historiaa ikuisiksi ajoiksi. Sarjassa matkataan Xianista Venetsiaan ja tutkitaan silkkitien alkuvaiheita ja sitä pitkin levinneitä aatteita.Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. HD. Kuva: Jon Morrice. Yle Areena 14 pv.

KESKIVIIKKO 28.6.

Kulttuurimatkalla Italiassa
Kulttuurimatkalla Italiassa kulttuurimatkalla italiassa

Kulttuurimatkalla Italiassa
Yle Teema klo 21.00
Uusi sarja alkaa

(Italy Unpacked, S3-4), 3+3 osaa. Taidehistorioitsija Andrew Graham-Dixon ja kokki Giorgio Locatelli (kuvassa) jatkavat tutustumista Italian arkkitehtuuriin, perinteisiin ja ruokaan. Ensimmäisessä jaksossa Genovassa ihaillaan barokkiajan palatseja ja herkutellaan pestolla. Tuotanto BBC. Yle Areena 14 pv.

TORSTAI 29.6.

Stolberg
Stolberg stolberg

Stolberg (12)
Yle TV1 klo 19.00

Jakso 1/10. Veriveljet. Dekkarisarjan keskushenkilö on jämäkkä komisario Martin Stolberg. Düsseldorfin poliisivoimien kantava hahmo on luottamusta herättävä ihminen, johon rikoksen uhrit ja tekijät usein tukeutuvat, hakien joskus jopa lohtua ja synninpäästöä pahoille teoilleen. Ensimmäisessä jaksossa rakennustyömaalta löytyy ruumis. Uhri oli poliisin tuttu entuudestaan, mutta kuka halusi hänet pois päiviltä? Kuvassa komisario Martin Stolberg (Rudolf Kowalski, keskellä) ja avustajat Florian (Aurel Manthei, vas.) sekä Sofia (Victoria Mayer). Kuva: Michael Boehme/ZDF. Tuotanto: ZDF, Saksa 2012-14. Esitetty aikaisemmin 2015 Ykkösellä. Yle Areena 7 pv.

PERJANTAI 30.6.

Pikku Kakkonen: Simo
Pikku Kakkonen: Simo pikku kakkonen: simo

Pikku Kakkonen: Simo
Yle TV2 klo 17.14
Uusi sarja alkaa

Simo on esikoululainen, jonka maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa, mutta myös vähän pelottavaa, kuten uimahallireissu. Lämminhenkisiä arjen tilanteita Simon kanssa ratkovat ystävät, perhe ja isovanhemmat. Sarja perustuu Stephanie Blaken suosittuihin Simon-lastenkirjoihin.

Kino: Elämäni Liberacen kanssa
Kino: Elämäni Liberacen kanssa kino: elämäni liberacen kanssa

Kino: Elämäni Liberacen kanssa (12)
Yle Teema klo 21.00

(Behind the Candelabra, USA 2013) Elokuva show-pianistin viimeisten vuosien suhteesta nuoremman miehen kanssa, niin oman kuuluisuutensa kuin seksuaalisuutensa vankina. Ohjaus Steven Soderbergh. Kuvassa Liberace (Michael Douglas) ja Scott Thorson (Matt Damon).
Dicte
Dicte Dicte

Dicte (16)
Yle TV1 klo 22.05
Uusintana kaudet 1. ja 2. - uusi 3. kausi alkaa 8.9.

Tanskalaisen rikossarjan keskushenkilö Dicte Svendsen (Iben Hjejle, kuvassa) on rikostoimittaja, joka on jättänyt taakseen aviomiehen ja lupaavan uran Kööpenhaminassa ja palannut takaisin juurilleen, Århusin kaupunkiin. Mukanaan hän toi teini-ikäisen tyttärensä ja menneisyytensä, johon liittyy kipeä salaisuus. Sarja perustuu tanskalaisen kirjailijan Elsebeth Egholmin menestysromaaneihin. Rooleissa Ditte Ylva Olsen, Dar Salim, Lars Ranthe, Lene Maria Christensen ja Lærke Winteher. Käsikirjoitus: Elsebeth Egholm, Dorthe Warnø Høgh ja Ida Maria Rydén. Tuotanto: Miso Film, Tanska, 2013-14. Yle Areena 14 pv. Lue lisää

LAUANTAI 1.7.

Suunnistuksen MM-kisat
Suunnistuksen MM-kisat Kuva: Suunnistusliitto suunnistuksen mm-kisat

Suunnistuksen MM-kisat: Sprinttikilpailut
Yle TV2 klo 14.30

Suomalaissuunnistajat tavoittelevat paluuta mitalitilaston kärkipaikoille Viron MM-kisoissa Tartossa. Kisalähetykset selostaa suomeksi Jussi Eskola ja asiantuntijana Janne Salmi. Ruotsinkielinen selostus Magnus Eklöv ja Torsten Smedslund. Kuvassa Marika Teini. HD. Kuva: SSL. Yle Areena 30 pv.
Sunnuntaina 2.7. klo 16.55 ovat vuorossa sprinttiviestit.
Neiti Marple: Kuoleman sininen kukka
Neiti Marple: Kuoleman sininen kukka neiti marple: kuoleman sininen kukka

Neiti Marple: Kuoleman sininen kukka (12)
Yle TV1 klo 21.45

(The Blue Geranium) Neiti Marple ei niele golfkerhon miljonäärijohtajan vaimon kummallista kuolinsyytä purematta, mutta uppoaako se poliisiin? Kuvassa: Hazel (Caroline Catz, vas.), Dermot (David Calder) ja Neiti Marple (Julia McKenzie). Käsikirjoitus Stewart Harcourt. Ohjaus David Moore. Tuotanto: ITV Studios/WGBH Boston/Agatha Christie Ltd, 2010. Yle Areena 20 pv. Esitetty aikaisemmin v. 2012.

SUNNUNTAI 2.7.

Toivon heinäkuu: Toivon operetti
Toivon heinäkuu: Toivon operetti toivon heinäkuu: toivon operetti

Toivon heinäkuu: Toivon operetti
Yle Radio 1 klo 15.00

Kaksiosainen radio-operetti vuodelta 2010 tarjoaa ehdotuksia paremmaksi maailmaksi. Ensimmäisessä osassa Rahatehtaan omistava Vauraan perhe päättää siirtää tehtaansa Intiaan. Musiikissa kuuluu wieniläisoperettien keveys ja toisaalta Kurt Weillin laulutaiteen perinne. Libretto: Tuomas Timonen. Sävellys ja musiikin johto: Juha Kujanpää. Ohjaus: Anni Klein. Kuva: Pertti Raami. Toinen osa esitetään sunnuntaina 9.7.

Perinteinen Yle Radio 1:n teemaheinäkuu katsoo tänä vuonna eteenpäin ja pohtii, mihin ihmiset kulloinkin ovat toivonsa asettaneet. Toivo kuuluu kanavalla puheohjelmista musiikkiin ja hartausohjelmista henkilökuviin.

Kuulustelu
Kuulustelu Kuulustelu


Kotikatsomo: Kuulustelu (12)
Yle TV1 klo 21.05
Kaksiosainen draama uusintana

Toisen maailmansodan Suomessa nuori nainen pidätetään vakoojana. Kuulusteluissa hänet murretaan henkisesti. Jörn Donnerin elokuva Kerttu Nuortevan kohtalosta. Pääosissa Minna Haapkylä (kuvassa, vanki Kerttu Nuorteva), Marcus Groth ja Hannu-Pekka Björkman. Toinen osa esitetään 9.7. Yle Areena 7 pv.
Elokuva: Naisia liian suurissa miestenpaidoissa
Elokuva: Naisia liian suurissa miestenpaidoissa elokuva: naisia liian suurissa miestenpaidoissa

Elokuva: Naisia liian suurissa miestenpaidoissa
Yle Fem klo 22.00

(Kvinner i for store herreskjorter, Norja 2015) Norjalainen komedia kolmesta eri sukupolviin kuuluvasta naisesta, jotka kamppailevat ihmissuhteiden, työn ja ylipäätään vain elämän ristipaineissa. Lannistunut kirjallisuuden opiskelija Sigrid (23) rakastuu menestyskirjailija Kåre Tryvleen (43), joka potee keski-iän kriisiä. Trine (39) on performanssitaitelija, joka odottaa suurta läpimurtoaan ja on pian yksinhuoltajaäiti. Agnes (63) taas on kirjailija, mutta kyvytön kirjoittamaan. Näiden neljän henkilön tiet risteytyvät yllättäen. Elokuva perustuu löyhästi Gunnhild Øyehaugin samannimiseen romaaniin. Kuvassa Trine (Henriette Steenstrup). Yle Areena 7 pv.

Lista on koottu 8.6. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua