Hyppää pääsisältöön

YleXPop: Tältä Arttu Lindemanin, Alex Mattsonin ja Lucasin keikka näytti superfanien silmin: "Mahtava kokemus, kymppi plus"

YleXPopissa nähtiin spesiaalikeikka, kun kolme mustiin pukeutunutta artistia esiintyi lavalla yhtä aikaa.

Koko Lahden torin bailatessa Arttu Lindemanin, Alex Mattsonin ja Lucasin tahdissa on hämmentävää ajatella, että vain pari vuotta sitten heistä ei tiedetty musiikkipiireissä juuri mitään.

Nyt Arttu Lindeman on Emma-voittaja ja Alex Mattson YleX:n Läpimurto-listan ykkönen. Myös Lucas ylsi samalle Läpimurto-listalle.

Menestyksen myötä kolmikko on saanut taakseen innokkaan fanijoukon. Heihin lukeutuvat 16-vuotias Alex Mattsonin superfani Iiris Niemi Lahdesta, 12-vuotias Lindeman-fani Susa Lähteenmäki Valkeakoskelta, 13-vuotias Lucas-diggari Kirsi Ikonen Luopioisista sekä 13-vuotias kaikkia kolmea fiilistelevä Iida Vainio, joka saapui YleXPopiin Lappeenrannasta saakka.

- Tää on ensimmäinen kerta, kun näen Alexin livenä. Odotan kovaa keikkaa, reilun puolen vuoden ajan Alex Mattsonin musaa fiilistellyt Niemi sanoo.

Superfanit Iiris, Kirsi, Susa ja Iida. // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Susa Lähteenmäki on nähnyt Lindemanin keikan jo kuusi kertaa ennen YleXPopin keikkaa. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Lähteenmäki kuulee livenä Lindemanin uuden Parempaan en pysty -biisin. Se on erityistä, sillä tämä on Lähteenmäen lempikappale Lindemanin tuotannosta.

- Sen tahtiin pystyy tanssimaan enemmän kuin muiden biisien, Lähteenmäki perustelee.

Lucasin suuri fani Kirsi Ikonen pitää popparissa erityisesti siitä, että hän on faneja kohtaan kiltti, mukava ja ystävällinen. Artistin ulkoiset piirteet eivät ainakaan vähennä fanituksen määrää.

- Lucas on komea ja sitä on kiva nähdä, Ikonen sanoo.

Iida Vainio ihailee kolmikosta etenkin Lindemania ja Lucasta, joilla on hänen mukaansa erittäin hyvä esiintymistaito.

- Olen nähnyt Lucasin livenä kuusi kertaa, ja hän on aina ollut ihan huippu.

Uskottavan poikabändin ulkonäkö

Lindeman, Lucas ja Mattson esiintyvän ensimmäistä kertaa yhdessä YleXPopissa. Kaikki ovat pukeutuneet mustiin farkkuihin ja mustiin paitoihin sekä takkeihin. Kaikilla on silmillään aurinkolasit. Artistien ulkonäön perusteella tässä voisi olla kolmihenkinen poikabändi, jossa on DJ, laulaja ja räppäri.

Esiintyjänä kolmikosta kevyesti aggressiivisin ja villein on Arttu Lindeman. Hän heiluttaa käsiään jo ensimmäisen, Menee tunteisiin -biisin aikana niin kovalla tahdilla kohti taivasta, että on kumma, jos hartioita ei aamulla kolota. Lucas on menossa hyvin mukana, ja tuplaa Lindemanin räppejä.

Lucas YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Keikan oudointa antia ovat Alex Mattsonin esittämät kappaleet. Mattson on puhdasverinen DJ, eikä hän laula itse biiseillään. Siihen on totta kai totuttu, että DJ-keikalla DJ häärää dekkiensä takana ja käy välillä vähän tanssimassa lavan edessä tai dekkien päällä.

Mutta tuntuu hieman kummalliselta, kun lavalla on yhtäaikaa kolme miestä tanssimassa ja fiilistelemässä biisien tahdissa.

Tunne korostuu UFO- ja Forget You -kappaleiden aikana, jolloin kaiuttimista raikaa naislaulajan ääni.

YleXPop-yleisöä tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä näidenkin biisien tahdissa tanssitaan ja lauletaan yhdessä – ja sehän tässä on tärkeintä. Lisäksi Lindeman fiilistelee UFO-kappaletta niin rajusti, että hänen on välillä käytävä pyyhkimässä hikeä.

Arttu Lindeman YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Valitettavinta kolmikon keikalla on se, ettei Lucasin ääni oikein meinannut kuulua. Oliko mikki säädetty liian hiljaiselle vai oliko artistilla äänensä kanssa muita ongelmia? Lisäksi Lucas tarvitsee esiintymiseensä vielä roimasti karismaa. Tässä jäätiin pitkän matkan päähän Lindemanista sekä vielä pidemmän taipaleen päähän Isac Elliotista ja Robinista, jotka ovat toki huomattavasti kokeneempia artisteja kuin Lucas. Lucas on tunnelmallinen laulaja, jonka meininki sopii intiimiin tilaan, mutta ulkoilmalavoilla se ei vielä toimi kuten pitäisi.

Fanit kuitenkin rakastavat Lucasin rauhallista ja seesteistä tapaa esiintyä. Etenkin Kauniita yhdessä -kappaleen aikana yleisö lauloi kovaan ääneen Lahden ilta-auringossa. Hetki oli kaunis – ja Lucasin vedon ehdottomasti paras.

Kauniita yhdessä -kappaleen jälkeen Lindeman päästetiin vielä kerran irti. Keikka päättyi räppärin Läikkyy-hittiin, joka sai yleisön kirkumaan vielä kerran.

“Paras keikka, jonka olen nähnyt, mahtava kokemus”

Kaikki neljä superfania olivat keikan jälkeen erittäin tyytyväisiä. Oli täysin oikea ratkaisu tulle YleXPopiin Lappeenrannasta tai Valkealasta saakka.

Alex Mattsonin fani Iiris Niemi oli iloinen siitä, että DJ pärjäsi lavalla erittäin hyvin Lucasin ja Lindemanin kanssa, vaikka Mattson ei ole Suomessa aivan yhtä tunnettu.

- Alex otti yleisön tosi hyvin huomioon ja keikka oli muutenkin mahtava kokemus, Niemi sanoo.

Alex Mattson YleXPopissa // Kuva: Annika Miettinen

Lindemanin ja Lucasin fanit Susa Lähteenmäki ja Kirsi Ikonen seurasivat keikkaa hieman kauempaa, sillä eturivissä oli todella ahdasta.

- Esitystä oli kiva seurata vähän taaempaa, kun sai tilaa tanssia ja hyppiä, Lähteenmäki sanoo

- Tätä oli totta kai mukava katsoa, kun lempiartistit kyseessä, Ikonen täydentää.

Iida Vainio havaitsi keikan alkuvaiheilla, että Lucasin mikrofoni ei toiminut ihan kunnolla. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä kaikki tanssivat mukana siitä huolimatta.

- Tämä oli ehdottomasti paras keikka, jonka olen nähnyt, Vainio sanoo. Kohokohta oli viimeinen kappale eli Läikkyy, Vainio kertoo.

Paljonko parhaan keikan arvosana olisi asteikolla nelosesta kymppiin?

- Kyllä se on 10 plus, Vainio sanoo.

Lue myös:

YleXPop: Robinin ei tarvitse todistella mitään - Suomen ykkösidoli näyttää, miten homma hoidetaan

YleXPop: JVG:n huima hittiputki päätti YleXPopin – napitustaan aukonut Pete Parkkonen sai yleisöltä suurimmat huudot

YleXPop: Isac Elliot on mitat täyttävä kansainvälisen tason tähti − toivottavasti poppari keikkailee jatkossakin Suomessa, sillä vientiä riittää muuallakin

YleXPop: Kesäkumibiisi Tyynysotaa nähtiin ensimmäisen kerran livenä − tältä näytti, kun Vilma Alina, Nelli Matula, Ida Paul ja Sini Yasemin ottivat Lahden torin haltuun

YleXPop: Brädi oli käynnistämässä Lahden rap-buumia 90-luvun lopulla − kaikki lähti liikkeelle legendaarisesta 8-Salista