Hyppää pääsisältöön

Testaa tietosi Perilliset-sarjasta

Perilliset
Perilliset Kuva: Per Arnesen Yle Fem,Carsten Bjørnlund,Mikkel Følsgaard,Trine Dyrholm,Marie Bach Hansen,Arvingerne,3. kausi

11. kesäkuuta 2017 käynnistyy tanskalaisen menestyssarjan Perilliset kolmas tuotantokausi. Oletko nähnyt sarjan aikaisempia jaksoja tai ketkä kaikki kuuluivatkaan perheeseen? Kenties muistat sarjan yksityiskohtia myöten – voisit ehkä itsekin muuttaa Grønnegaardin tilalle! Testaa tietosi sarjasta tekemällä testimme.

1. Kuka sisaruksista on vanhin?

2. Mikä Thomasin ammatti on?

3. Kuka on tehnyt taideteoksen, jonka sisarukset myyvät Kimille kakkoskauden lopussa?

4. Kuka on Melodyn biologinen äiti?

5. Mikä Frederikin ja Emilin itsemurhan tehneen isän nimi oli?

6. Missä maassa Emil oli vankilassa?

7. Mistä Frederikin ja Emilin välirikko johtui?

8. Mitä Signe halusi viljellä Grønnegaardin tilalla?

9. Mikä oli Thomaksen terveysongelmien laukaiseva tekijä?

Haluatko virkistää muistiasi lisää? Videosta näet aikaisempien kausien parhaat palat.

11. kesäkuuta 2017 starttaa sarjan kolmas kausi Yle Femmalla ja Areenassa. Areenassa jaksot julkaistaan samanaikaisesti tv-lähetysten kanssa ja jaksot ovat nähtävissä 30 päivää viimeisen jakson lähetyksen jälkeen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.