Hyppää pääsisältöön

YleXPop: TheMannisen hurja kaatuminen lavalla, Isac Elliotin superyllätys ja Vikin tuplakaulukset – 11 unohtumatonta hetkeä festarikesän avajaisista

YleXPop tarjosi jälleen loistavia fiiliksiä ja huikeaa meininkiä. Ilta päättyi tyylikkäästi viimeiseen hitaaseen, jonka tarjoili JVG.

YleXPop ja aivan huikea meininki. // Kuva: Annika Miettinen

Ai kuinka siistiä YleXPopissa oli? No ihan älyttömän siistiiä!

Kesän kovin ilmaistapahtuma YleXPop avasi festarikesän lähes 20 artistin voimin. Lavalla nähtiin monia yllätysesiintyjiä Graciaksesta Kasmiriin.

YleXPopin yksi kovimmista yllätyksistä nähtiin Isac Elliotin keikalla, kun artisti pyysi Mikael Gabrielin lavalle kahden kappaleen ajaksi. Muita mieleenpainuvia hetkiä olivat muun muassa Robinin keikan hurja energia ja artistin tanssimuuvit sekä YleX:n YouTube-kasvo TheMannisen näyttävä ilmalento ja könähdys JVG:n keikalla.

Käydään tarkemmin läpi kaikki 12 huikeinta ja hurjinta YleXPop-hetkeä tai -asiaa vuodelta 2017.

1. Lahden tori täyttyi – YleXPopissa vieraili 17 000 ihmistä

YleXPopissa vieraili tänä vuonna huimat 17 000 ihmistä eli jopa 3 000 silmäparia enemmän kuin vuosi sitten.

Yleisöä oli paikalla tasaisesti koko päivän ajan. Tori oli täynnä jo kello 17Isac Elliotin keikan alkaessa.

YleXPop 2017. // Kuva: Annika Miettinen

Iso kiitos Lahdelle!

2. Isac Elliot, vanha kunnon yllättäjä

On aivan sama, onko Isac Elliot ilmoitettu YleXPopin esiintyjäksi vai ei. Hän yllättää yleisön joka tapauksessa.

Viime vuonna Elliot piipahti yleisön yllätykseksi Tungevaag & Raabanin keikalla. Tänä vuonna Elliot tuli YleXPopiin vetämään kokopitkän keikkasetin. Nyt hän yllätti yleisön tuomalla ystävänsä Mikael Gabrielin lavalle.

- Onko Mikael Gabrielin faneja paikalla, Elliot kysyi keikkansa aikana.

Isac Elliot ja Mikael Gabriel YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Kaksikko esitti yhdessä kappaleet Ring Ring Ring sekä Liikaa sussa kii. Kappaleista jälkimmäinen päättyi Iken ja Miklun herttaiseen halaukseen. Lue lisää Isac Elliotin keikasta täältä.

3. TheMannisen vuoden kovimmat lipat

YleXPopin viimeisenä esiintyjänä lavalla nähtiin JVG, joka toki esitti hyvin keliin sopivan Tarkenee-kappaleen. Biisin aikana YleX:n juontajat Jenspa, Alma, Viki ja Köpi sekä YleX:n YouTube-kanavan TheManninen tulivat lavalle heittelemään ja rantapalloja yleisöön.

Koska rantapalloja on vähän huono heittää, TheManninen päätti potkaista palloja yleisömereen.

Ja eihän siinä kovin hyvin käynyt.

Tsekkaa TheMannisen YleXPop-my day -video, jossa kyseinen rönähdys nähdään peräti neljä kertaa! My day -videolla isossa roolissa on myös TheMannisen glitter-parta, josta vastasi meikkitaiteilija Glitternisti. Glitternisti on YleX:n mukana kesän aikana tekemässä yleisölle meikkejä YleX:n promopisteellä Ruisrockissa, Blockfesteillä ja Weekend Festivalilla.

4. Viki rokkasi muodin huipulla

YleX Aamun Viki ja Köpi olivat YleXPopin lavajuontajia. YleXPopin alkupuolella Viki juonsi lavaa hieman erikoisessa lookissa. Vikillä oli ensinnäkin tuplakaulukset eli  yllään kaksi pikeepaitaa. Tyylikkään ulkoasun täydensivät linssittömät imagolasit ja poskella oleva niin sanottu rispektilaastari, jonka esikuvana toimii Nellyn Hot In Herre -musavideo.

Viki YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Jännittävälle pukeutumiselle oli hyvä syy: Viki oli ladannut maaliskuun Instagram-tililleen kuvan itsestään vuodelta 2010. Kuvassa hän pitää näitä muodikkaita linssittömiä laseja.

YleX Aamun lähetyksessä Viki ja Köpi kehittivät Vikille haasteen: että mikäli kuvasta tulee Vikin tykätyin Instagram-postaus, hän pukeutuu YleXPopiin samalla tyylillä, jolla hän rokkasi ennen vanhaan.

Ja niinhän siinä kävi – kuvalla oli yli 2 200 tykkäystä ja se on Vikin suosituin Instagram-kuva.

- Tein YleXPopissa aikahypyn vuosiin 2003–2006, Viki sanoo.

5. Jos oot hyvä housti, niin teeppä mulle tousti

Yksi YleXPopin ehdottomista kohokohdista oli Vilma Alinan, Nelli Matulan, Ida Paulin ja Sini Yaseminin Tyynysotaa-Kesäkumibiisin ensiesitys.

Kuten biisin musiikkivideolla, myös Lahden torilla jokaisella nelikon jäsenistä oli pukeutumisen kautta oma roolinsa. Nelli Matulalla oli yllään katu-uskottava maastokuviotakki, Vilma Alina oli pukeutunut klassiseksi taiteilijaksi, jonka tyyliin kuuluu iso lierihattu. Ida Paul korosti jenkkitaustojaan pukeutumalla Yhdysvaltojen lipun kuosin mukaisesti. Sini Yasemin oli hopeisissa housuissaan kuin suoraan Berliinin reiviklubeilta.

6. Suomen kesä ja kelin täydellinen muutos

Perjantaina Lahdessa oli maailman ankein keli. Satoi vettä ja lämpöä oli kymmenisen astetta. Navakan ja kylmän tuulen vuoksi vaikutti siltä, että olisi pikku pakkanen – itse asiassa sääpalvelun mukaan keli tuntui siltä, kuin lämpöä olisi ollut vain yksi aste.

Lauantai valkeni pilvisenä, mutta muutama tunti ennen YleXPopin alkua pilvet väistyivät lähes kokonaan ja aurinko alkoi porottaa. Samalla lämpötila nousi sellaisille lukemille, että yleisössä pärjäsi pelkällä t-paidalla.

YleXPop ja Suomen kesä. // Kuva: Annika Miettinen

Kiitos, Suomen kesä.

7. Robin ja pohjaton energiavarasto

Robinilla on älyttömän hyvä kunto. Muuten hän ei olisi pystynyt vetämään omaa keikkaansa niin suurella intensiteetillä kuin YleXPopissa nähtiin – vieläpä hengästymättä.

Robin panostaa nykyään tanssimiseen aiempaa enemmän. Tällaiseen esitykseen ei kovin moni suomalaisartisti kykene!

Robinilla oli vauhti päällä YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Lue enemmän Robinin YleXPop-keikasta täältä.

8. Poikelus ja Hätönen ottivat television haltuun

Me kaikki olemme kuulleet, kuinka suvereeneja radiojuontajia YleX:n Poikelus & Hätönen -ohjelman Jenspa ja Alma ovat.

Viimeistään nyt tiedämme, kuinka suvereeneja he ovat myös televisiossa.

Alma ja Jenspa YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

**Jenspa ja Alma juonsivat YleXPopin tv-lähetyksen, joka on nähtävillä Yle Areenassa heinäkuun 2. päivään saakka. Lähetyksen yhteydessä nähtiin erääseen Ylen suosikkisarjaan pohjautuvia Sohvapopparit-sketsejä.

Katso loput Sohvapopparit-sketsit Yle Areenasta.

9. Kotikentällään esiintynyt Brädi

Brädi on lahtelaisen rapin kummisetä. Hän on vaikuttanut kotikaupunkinsa musiikkiskenessä jo parinkymmenen vuoden ajan.

Brädille kotikaupunki on lähes kaikki kaikessa. Ei ihme, että positiivisuudestaan tunnetulla artistilla oli tavallistakin leveämpi hymy kasvoillaan YleXPopissa. Brädin keikalla nähtiin myös yllätysesiintyjä, kun Kasmir tuli lavalle Westside Story -kappaleen ajaksi.

Brädi sekä hänen tuplaajansa Meissi YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

YleXPop-perjantaina Brädi esitteli YleX:lle viisi hänen uransa kannalta tärkeintä paikkaa Lahdesta. Tsekkaa juttu täältä.

10. Tulokkaiden spesiaali yhteiskeikka

Arttu Lindeman, Alex Mattson ja Lucas ovat parin viime vuoden aikana tehneet läpimurtonsa Suomen musakartalle. YleXPopissa kolmikko heitti erityisen yhteiskeikan, joka oli etenkin superfanien mieleen.

Arttu Lindeman, Alex Mattson ja Lucas YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Lue juttu kolmikon keikasta täältä.

11. JVG:n ja erittäin tyylikäs lopetus YleXPopille

JVG on jo vuosia ollut yksi Suomen kovimmista bileräppibändeistä. Se nähtiin myös YleXPopissa, jossa Jare ja VilleGalle järjestivät kunnon partyt esimerkiksi Häissä-, Tarkenee- ja Urheiluhullu -kappaleillaan.

Kaksikko kuitenkin lopetti keikkansa ja samalla YleXPopin seesteisesti Sitä säät mitä tilaat -uutuuskappaleella, jota voi kutsua miltei balladiksi.

Se oli hieno ja tyylikäs lopetus kesän kovimmalle ilmaisfestarille.

JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Lue pidempi artikkeli JVG:n ja Pete Parkkosen keikasta täältä.

YleXPop järjestetään ensi vuonna Vaasassa.

Lue myös:

Kävitkö YleXPopissa? Vastaa kävijäkyselyyn ja voita liput kesän festareille!

Vaasa, oletko valmis! YleXPop järjestetään ensi vuonna Pohjanmaan sydämessä