Hyppää pääsisältöön

Susijengin kotikisat Ylen kanaville – Yle solmi pitkän sopimuksen miesten maajoukkuekoripallosta

Shawn Huff on juuri heittämässä, pitää palloa kaksin käsin koholla päänsä vieressä
Suomen koripallomaajoukkueen laitahyökkääjä Shawn Huff. Shawn Huff on juuri heittämässä, pitää palloa kaksin käsin koholla päänsä vieressä Kuva: Tomi Hänninen/Yle Shawn Huff,Suomen koripallomaajoukkue

Sopimus kattaa kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 sekä karsintaottelut vuoden 2019 MM- ja vuoden 2021 EM-kisoihin.

Susijengin otteita pääsee seuraamaan jo ensi syksynä Ylen kanavilta, kun joukkue lähtee hakemaan menestystä EM-kotikisoista Helsingissä. Kansainvälinen koripalloliitto uudistaa samassa yhteydessä kilpailujärjestelmäänsä, läpi vuoden pelattavat karsinnat MM-kisoihin alkavat heti marraskuussa.

“Olemme olleet mukana Susijengin taipaleella alusta asti. Upeaa, että FIBA – koripalloliiton vahvasti tukemana – halusi Ylen mukaan rakentamaan myös seuraavia askeleita tähän tarinaan. Maajoukkueurheilun ja -urheilijoiden näkyminen Ylen tarjonnassa on aivan toimintamme ytimessä”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Kotikisatunnelmaa nostatetaan jo tänä kesänä, kun Yle näyttää Susijengin harjoitusottelut Latviaa ja Venäjää vastaan. EM-kisat alkavat elokuun viimeisenä päivänä.

“Haluamme tarjota suomalaisille urheilun suurimmat tunteet vapaasti katsottavina. Susijengin kotikisat on varmasti syksyn suomalainen urheilutapahtuma”, Pokkinen jatkaa.

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, p. 050 542 3025, panu.pokkinen@yle.fi