Hyppää pääsisältöön

Avioliiton ruumiinavaus: Satisfactionin päätöskausi

Draamasarja Satisfactionin ensimmäisellä tuotantokaudella perheenisä Neil Truman ryhtyi miesprostituoiduksi saatuaan tietää, että hänen vaimonsa Grace oli käyttänyt seuralaispalvelua. Tuloksena oli melkoinen myllytys avioliitosta, keski-iän kriisistä ja täydelliseltä vaikuttaneen kulissin romahtamisesta. Tarinan päättävä, kymmenosainen toinen kausi Kakkosella maanantaisin klo 21. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Petoksia. Salaisuuksia. Kahlittua ja vapaaksi päästettyä intohimoa. Satisfactionissa (2014-15) on kiistatta lähes saippuaoopparamaisia ulottuvuuksia.

Silti etenkin sarjan ensimmäistä kautta kehuttiin säväkän ja seksikkäänkin otteen ohella myös inhimillisten, kokonaisten henkilöhahmojen luomisesta.

Toinen kausi on saanut hieman ristiriitaisemman vastaanoton, mutta ainakin siinä nähdää, mitä Neil ja Grace Trumanille sekä heidän koetelllulle liitolleen käy.

Paljon on tapahtunut, molemminpuolista uskottomuutta myöten. Siitä huolimatta ilmassa on ainakin aluksi liennytyksen sävyjä - kunnes uusi vuoristorata alkaa...

Tuottaja USA Network ilmoitti helmikuussa 2016, että nyt Ylellä nähtävä toinen kausi jää Satisfactionin viimeiseksi.

Ensimmäisen kauden esittely

Satisfaction (2014-15) ei ole ensimmäinen eikä viimeinen tv-sarja, jonka pääkatalyyttina toimii keski-iän kriisi.

Mutta vetävä ja usein synkeällä tavalla hauska draamakomedia täydelliseltä vaikuttavan kulissin romahtamisesta se joka tapauksessa on.

Sarjan on luonut Sean Jablonski, joka on toiminut taannoin mm. suositun Muodon vuoksi -draaman tuottaja-ohjaaja-käsikirjoittajana.

Neil (Matt Passmore) ja Grace Truman (Stephanie Szostak) ovat olleet aviossa 18 ja Anikan (Michelle DeShon) vanhempia 16 vuotta.

Kumpikin kaipaa kipinää, muutosta ja merkityksen tuntua rutiineiksi kaventuneeseen elämäänsä.

Neil tempautuu irti työstään pankkiiriliikkeessä, mutta adrenaliinikuohu ja uutiset menevät väärään kurkkuun, kun Grace tulee bongattua nuoremman, kaiken lisäksi maksullisen miehen syleilystä.

Paperilla Satisfaction vaikuttaa kamalalta, mutta se käsittelee aihepiiriään paljon humaanimmin kuin aluksi näyttää. Sarja yrittää oikeasti ymmärtää, mikseivät päähenkilöt ole onnellisia. Satisfactionin kuvaustyyli ja ote teemoihin ovat kuin yhdistelmä Jerry Maguirea ja Miehuuskoetta, lisämausteena vähän Crazy Studid Lovea.― Sonia Saraiya, The A.V. Club

Välienselvittelyn sijaan Neil pihistää mainitun Simonin (Blair Redford) kännykän ja osittain asiakaskunnankin. Ja sitten mennään - monenlaisilla, mutta pääosin draaman ja komedian kaltevilla pinnoilla.

Asetelma vaikuttaa hieman Kakkosellakin esitetyltä Hungilta, mutta toki omanlaisillaan kierteillä ja painotuksilla. Lisäksi Satisfactionissa mukana on avioliiton molempien osapuolten näkökulma.

Mikäli pääosan Matt Passmore vaikuttaa tutulta, hän on aiemmin esittänyt McLeodin tytärten Marcus Turneria.

Kommentit

Yle TV2