Hyppää pääsisältöön

Ylelle mittava jalkapallosopimus – seuraavat MM-kisat ja FIFA Confederations Cup näkyvät Ylellä

Suomen joukkueen pelaaja potkaisemassa palloa
MM-karsinta, FIFA World Cup 2018 Suomi vs. Kosovo 5.9.2016 Suomen joukkueen pelaaja potkaisemassa palloa Kuva: Tomi Hänninen/Yle jalkapallo,Suomen miesten jalkapallomaajoukkue

Yle on solminut jalkapalloliitto FIFA:n kanssa sopimuksen jalkapallon huipputurnausten esittämisestä.

Sopimukseen kuuluvat miesten jalkapallon MM-kisat kesällä 2018, naisten jalkapallon MM-kisat 2019 ja tänä kesänä maanosaliittojen Confederations Cup sekä naisten EM-lopputurnaus.

Yle haluaa panostaa urheiluun ja jakaa jatkossakin laajan lajikirjon ja ikimuistoiset urheiluhetket suomalaisten kanssa.

“Jalkapallon MM-kisat ovat maailman seuratuin urheilutapahtuma ja sen esittäminen noudattaa strategiaamme merkittävimpien urheilutapahtumien tuomisesta kaikille suomalaisille vapaasti katsottavilla kanavilta. Olympiakisat meillä on vuoteen 2020 ja jalkapallosopimus täydentää tarjontaamme hienosti”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkien neuvotteluiden jälkeen sopimukseen oikeuksista FIFA:n kanssa”, sanoo Yle Urheilun urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman.

Confederations Cup alkaa jo 17.6.

Huippujalkapallosta pääsee nauttimaan nopeasti, sopimukseen kuuluva maanosaliittojen Confederations Cup alkaa jo 17.6. Venäjällä. Mukana on kahdeksan maajoukkuetta: Venäjä, Saksa, Portugali, Chile, Meksiko, Uusi-Seelanti, Australia ja Kamerun. Turnaus pelataan 17.6.–2.7. ja se huipentuu mitalipeleihin sunnuntaina 2. heinäkuuta. Otteluita selostavat Matti Härkönen ja Lauri Kottonen.

Naisten jalkapallon EM-kisat pelataan 16.7.–6.8. Alankomaissa. Yle näyttää päivittäin suoran ottelun Yle TV2 -kanavalla. Välierävaiheesta 3.8. lähtien näytetään kaikki ottelut. Selostajina ovat Matti Härkönen ja Lauri Kottonen.

Miesten jalkapallon MM-kisat pelataan vuonna 2018 Venäjällä. Yle tarjoaa kisalähetykset suomeksi ja ruotsiksi televisiossa, radiossa ja verkossa. Kisojen avajaisia vietetään 14.6. ja kisat huipentuvat sunnuntaina 15.7. Moskovassa pelattavaan loppuotteluun.

Naisten jalkapallon MM-kisat pelataan Ranskassa kesällä 2019. Turnauksessa on 24 joukkuetta, karsinnat ovat edelleen käynnissä.

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, p. 050 542 3025, panu.pokkinen@yle.fi