Hyppää pääsisältöön

Ovatko tässä Suomen Marcus ja Martinus? - Katso Einon ja Aapelin hurmaava video!

8-vuotiaista Einosta ja Aapelista on tullut ilmiö, joka saa kenet vain hyvälle tuulelle.

Se oli tavallinen huhtikuun päivä Koivikoiden perheessä. 8-vuotiaat kaksospojat Aapeli ja Eino olivat jälleen tekemässä sitä, mistä he eniten pitävät: tanssimassa. Tällä kertaa he halusivat osallistua poptähti Robinin Hula hula -tanssihaasteeseen ja pyysivät äitiään kuvaamaan tanssin.

”Sanoin ensin, että ei. Mutta pojat olivat tehneet jo tanssin valmiiksi, joten pitihän se sitten mennä kuvaamaan. Latasin videon omalle Instagram-tililleni ja ajattelin, että siitä käy tykkäämässä muutama kaverini”, Tarja Koivikko naurahtaa.

Arvio meni aika lailla pieleen: Nyt videolla on jo lähes 17 000 katselukertaa. Lisäksi Suomen menestyneimpiin koreografeihin kuuluva Reija Wäre valitsi videon perusteella Einon ja Aapelin satojen muiden joukosta tanssivideon kuvauksiin Helsinkiin toukokuussa.

Eikä ihme. Tanssiminen on Aapelille ja Einolle elämäntapa. Hyväntuuliset kaksospojat ovat esiintyneet ja tanssineet aina.

”Vauvoina hytkytettiin jo äidin mahassa”, pojat kertovat.

Eino ja Aapeli alkoivat tanssia heti, kun he nousivat seisomaan. 3-vuotiaana pojat olivat jo tanssitunneilla ja tällä hetkellä he harrastavat tanssia kolme kertaa viikossa.

”Tanssiminen on kivaa ja hauskaa, ja sillä voi ilmaista tunteitaan. Se tuntuu vapaudelta”, Eino ja Aapeli kuvailevat.

Aapeli ja Eino ovat innokkaita esiintyjiä muutenkin. Tanssimisen lisäksi he tekevät omia biisejä ja näytelmiä ja haluaisivat mukaan teatterimusikaaleihin. Alakoulun Talent-kisassa he tulivat breikkiesityksellään toiseksi.

Poikien taidot on huomattu kevään aikana monella taholla.

”Tästä on alkanut ihan uusi seikkailu. Normaalisti meille soittelevat vain lehtimyyjät, mutta nyt on tullut puheluita hyvin erikoisista paikoista”, pojat sanovat salaperäisesti.

Yllättävään julkisuuteen he suhtautuvat kuitenkin jalat maassa ja hyvällä asenteella.

”Onhan tämä aika hassua”, Eino ja Aapeli toteavat.

”Kun ollaan vielä näin pieniäkin.”

Opettele sinäkin juhannuksen Hula hula -tanssi ja tule mukaan juhannusaaton maailmanennätykseen ilmoittamalla omat juhlasi mukaan tästä!