Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija

Konsta Pylkkänen ratkoo maailman arvoituksia. Kolmiosaisen tv-draaman päärooleissa ovat Kai Lehtinen ja Konsta Pöyliö.
Pikku-Nikke (Konsta Pöyliö) ihailee Konsta Pylkkästä (Kai Lehtinen). Konsta Pylkkänen ratkoo maailman arvoituksia. Kolmiosaisen tv-draaman päärooleissa ovat Kai Lehtinen ja Konsta Pöyliö. yle tv1

TV1 sunnuntaisin 16. - 30.7.2017 klo 21.05 - 21.50, uusinta maanantaisin n. klo 22.40
Yle Areenassa 7 päivää

Havukka-ahon ajattelija on kirjailija Veikko Huovisen vuonna 1952 ilmestynyt esikoisromaani, jonka antisankari on sinistä ajatusta etsivä, itseoppinut filosofi Konsta Pylkkänen.

Korpimaiden yksinäinen susi

Kari Väänänen on ohjannut Huovisen romaanista ja Pylkkäsestä kolmiosaisen tv-draaman Havukka-ahon ajattelija.

Omaperäisten ajatustensa vuoksi metsätyömies Pylkkänen (Kai Lehtinen) on paikallinen kuuluisuus Kainuun korpimailla. Yhteisön syrjimän yksinäisen suden parhaat kaverit ovat Mooses Pessi (Ilkka Heiskanen) ja Pylkkästä suunnattomasti ihaileva Havukan Pikku-Nikke (Konsta Pöyliö).

Pylkkänen tekee historiaa

Varsinaista historiaa Pylkkänen tekee, kun Mooseksen suosituksesta Pylkkänen pestataan kahden helsinkiläisen tutkijan, maisteri Kronbergin (Tommi Korpela) ja maisteri Ojaston (Hannu-Pekka Björkman) apumieheksi kenttätöihin.

Pylkkäsen satimeen osuu puumetso, harvinainen pyyn ja metson ristisiitos. Mies saa nimensä paikallislehteen ja tieteen historiankirjoitukseen. Omalaatuisten ajatusten takana piileekin todellinen nerous.

Tuottaja: Marko Röhr ja Mikko Tenhunen / MRP Matila Röhr Productions, 2010. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2013.

Kommentit