Hyppää pääsisältöön

Oikeudet

Suomalaiset kokevat Ylen julkisin varoin tuottamat ja hankkimat ohjelmat yhteiseksi omaisuudeksi, jonka tulee olla laajasti saatavilla myös tulevaisuudessa esimerkiksi Ylen arkistopalvelussa.

Yle hankkii oikeuksia tavalla, joka on perusteltu julkisen palvelun kattavan toteutuksen kannalta. Alla Ylen oikeuksien hankinnan periaatteet.

Indie-hankinnan oikeuspaketit
Indie-hankinnan oikeuspaketit oikeudet,tekijänoikeus,sopimukset,tuotantoyhtiöt,graafit,infografiikka,ohjelmahankinta

Lataa kuva pdf-versiona täältä.

Rättighetspaket för indie-anskaffning

Indie-hankinnan oikeuspaketit, draama
Indie-hankinnan oikeuspaketit, draama sopimukset,tuotantoyhtiöt,draama (genre),tekijänoikeus,oikeudet,graafit,infografiikka

Lataa kuva pdf-versiona täältä.

Rättighetspaket för indie-anskaffning DRAMA

 • Ylen ohjelmatoiminnan sisältöjä koskevat yleiset sopimusehdot (YSE 2017 A)

  Tuotantosopimuksen yleiset sopimusehdot

  Näitä Yleisradio Oy:n ohjelmatoiminnan sisältöjä koskevia yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kaikkiin Ylen ohjelmatoiminnan sisällön tuottamista ja oikeuksia koskeviin sopimuksiin, joissa Sopimuskumppanilla on Ohjelman päätuottajavastuu, ellei Sopimuksessa ole nimenomaisesti muuta sovittu.

 • Jälkiarviointi – miten tavoitteet täyttyivät?

  Yle kokoaa analyysin ja käy sen läpi tuotantoyhtiön kanssa.

  Ohjelman tai muun hankkeen julkaisun jälkeen tilaaja toimittaa tuotantoyhtiölle kirjallisen analyysin ohjelman onnistumisesta. Kärkihankkeille asetetaan etukäteen asiakkuustavoitteet, joiden toteutumista Ylen asiakkuustutkimus seuraa.

 • Oikeudet

  Kaikki Ylen ohjelmat koetaan julkiseksi omaisuudeksi.

  Suomalaiset kokevat Ylen julkisin varoin tuottamat ja hankkimat ohjelmat yhteiseksi omaisuudeksi, jonka tulee olla laajasti saatavilla myös tulevaisuudessa esimerkiksi Ylen arkistopalvelussa. Lue lisää

 • Sopimus – mistä sovitaan?

  Mitä tietoja ja liitteitä sopimus sisältää?

  Sopimuksessa sovitaan muun muassa osapuolten tehtävät ja työnjako, lopullinen kustannusarvio ja hinta, oikeudet, toimitus- ja maksuaikataulu sekä muut sopimuksen ehdot.