Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Vesku

Dokumenttielokuva kertoo koko kansan rakastamasta näyttelijästä ja laulajasta Vesa-Matti Loirista.
Vesa-Matti Loiri rentoutuu pohjoisen kalavesillä. Dokumenttielokuva kertoo koko kansan rakastamasta näyttelijästä ja laulajasta Vesa-Matti Loirista. yle tv1

TV1 maanantaina 26.6.2017 klo 21.30 - 23.15, uusinta sunnuntaina 2.7. klo 12.00
Yle Areenassa 30 päivää

Vesku on Mika Kaurismäen ohjaama dokumenttielokuva koko kansan rakastamasta näyttelijästä ja laulajasta Vesa-Matti Loirista.

Vesa-Matti Loiri on tehnyt elämässään miltei kaiken sen, mitä taiteilija voi. 17-vuotiaana alkanut taiteilijan työ on kuljettanut Veskua elokuvasta teatterilavoille ja sieltä televisioon, Uuno Turhapurosta Eino Leinon suuriin vesiin.

Kaikkien tuntema viihdyttäjä on myös yksityishenkilö, johon työnteko ja keikkaelämä ovat jättäneet jälkensä.

Vesku, Spede ja naiset

Vesku kertoo elokuvassa omalla karismaattisella tavallaan uransa vaiheista. Hän tapaa tärkeitä ihmisiä uransa varrelta sekä pohtii suhdettaan julkisuuteen, läheiseen työtoveriin Spede Pasaseen, elämänsä naisiin sekä omiin lapsiinsa.

Elokuvassa esiintyvät taiteilijan lähipiiristä Veskun äiti, Lily Loiri, Jenni ja Joonas Loiri, ex-vaimo Stina Toljander, ex-rakkaat Lenita Airisto ja Marita Hakala sekä näyttelijät Esko Salminen ja Hannele Lauri sekä ohjaaja Kalle Holmberg.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Mika Kaurismäki. Tuotanto: Marianna Films Oy, 2010. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2012.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.