Hyppää pääsisältöön

Ruisrockin aikataulut julki: mahdollisuus mielettömiin yllätysvierailuihin, nähdäänkö jenkkiräppäri Tyga Isac Elliotin kanssa lavalla?

Tämän kesän Ruisrockista voi parhaassa tapauksessa tulla ennennäkemätön fiittijuhla.

Ruisrock Turun Ruissalossa jälleen 7-9.7.2017. // Kuva: Tuuli Laukkanen/YleX

Ruisrock on julkistanut päiväkohtaiset aikataulut ja alueohjelman. Siksi voikin spekuloida, nähdäänkö festarilavoilla yllätysvierailuja. Se olisi ainakin hyvin mahdollista monien artistien kohdalla.

Yksi mielenkiintoisimmista on kaksikko Isac Elliot ja Tyga. Jenkkiräppäri Tyga nimittäin fiittaa Elliotin Lipstick-biisissä ja sen musavideossa. Artistit myös esiintyvät peräkkäin vierekkäisillä lavoilla. Sattumaako?

Perjantaina 7. heinäkuuta klo 18 Mikael Gabriel ja Isac Elliot nousevat Ruissin päälavalle eli Niittylavalle esittämään yhteisen EP-levynsä kappaleet, sekä varmasti muutakin materiaalia, sillä keikka kestää tunnin ja EP:llä on vain kolme biisiä. On enemmän kuin todennäköistä, että Elliot esittää keikalla Lipstick-hittinsä. Kysymys kuuluukin, tuleeko amerikkalaistähti ennen omaa keikkaansa pyörähtämään suomalaispopparin keikalla.

Kyseessä on Miken ja Iken kesän ainoa virallinen yhteiskeikka. Toki MG nähtiin vierailemassa Elliotin YleXPop-keikallakin Lahdessa, mutta silloin ei puhuttu varsinaisesta yhteiskeikasta, vaan fiittauksesta. Ruissin keikka kannattaa siis senkin takia tsekata!

Isac Elliot ja Mikael Gabriel YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Ruissin aikataulut antavat mahdollisuuden muuhunkin spekulointiin, sillä JVG ja Pete Parkkonen esiintyvät samana päivänä eli perjantaina 7. heinäkuuta. Olisi suorastaan ihme, jos Parkkonen ei nousisi lavalle myös ystäviensä Jaren ja VilleGallen kanssa. Näin kävi myös YleXPopissa.

Lisäksi Elias Gould esiintyy Ruississa lauantaina 8. heinäkuuta. Jos Gould saapuu Ruissaloon ajoissa, hän voisi hyvinkin vetää Revolveri-biisin JVG:n kanssa perjantaina. Lisäksi samana päivänä esiintyvä Gasellit-yhtye voisi vierailla Mist sä tuut -biisissä. Takajeejeessä puolestaan voisi fiittailla samana päivänä esiintyvä Evelina. Tästähän voi tulla varsinainen fiittishow!

JVG ja Pete Parkkonen YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Gasellien tuoreella Veli-levyllä vieraileva Kube esiintyy lauantaina 7. heinäkuuta, joten voisi olla mahdollista, että räppäri saapuisi Ruissiin jo edellisenä yönä kaveribändinsä keikalle Pese mut pois -biisin verran.

Vesta on luvannut YleX:n haastattelussa, että hän käy fiittaamassa sekä Kauriinmetsästäjien keikalla perjantaina Revi mua -kappaleessa että Töölön Ketterän keikalla Valitsemaanne numeroon -biisissä oman keikkansa lisäksi lauantaina.

Vesta kuuluu lupaaviin laulajatulokkaisiin. // Kuva: Anne Saloranta/YleX

Alma ja hänen bilekaverinsa brittitähti Charli XCX esiintyvät Ruississa lauantaina. Olisi todella siistiä, jos kaverukset vierailisivat jossain muodossa toistensa lavoilla. Ilmeisesti kaksikko on myös kirjoittanut biisejä yhdessä. Parhaassa tapauksessa yhteisbiisin ensiesitys kuultaisiin Ruississa livenä. Peukut pystyyn!

Roope Salminen & Koirat -yhtye esiintyy lauantaina 8. heinäkuuta myöhään yöllä. Olisi mahtavaa, jos sunnuntaina 9. heinäkuuta Ruississa esiintyvä Ellinoora saapuisi jo edellisenä iltana Turkuun, jotta hän voisi nousta lavalle myös Koirien kanssa Tanssi se ulos -kappaleen verran. Saa nähdä!

Sanni ja Kasmir esiintyvät samana päivänä Ruississa eli lauantaina. Kasmir voisi hyvin mennä vierailemaan Sannin keikalle _Kiinni-_biisin verran. Lisäksi molemmat voisivat vierailla hyvin Profeettojen keikalla myöhemmin lauantaina. Kasmir Cheekin Makee ja selkee -biisissä ja Sanni Cheekin _Flexaa-_kappaleessa VilleGallen kera.

Profeettojen festarikeikoilla tullaan todennäköisesti muutenkin näkemään enemmän vierailijoita kuin keväällä areenakeikoilla, sillä silloin jättilavoilla vierailivat ainoastaan Diandra ja JVG. Ruississa olisi mahdollisuus aiemmin mainittujen lisäksi moneen muuhunkin fiittiin. Esimerkiksi _Me ollaan ne part 2 -_biisin aikana lavalle voisi nousta Nikke Ankara, Kube ja Pete Parkkonen.

Profeetat // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Olisi myös hauskaa, jos sunnuntaina 9. heinäkuuta esiintyvä Nikke Ankara tulisi jo lauantaina Ruissiin fiittamaan Antti Tuiskun Party (papiidipaadi) -biisiin.

YleX on Ruisrockin yhteistyökumppani ja mukana festareilla koko viikonlopun.

Lue myös:

Ota YleX:n festarikesän aikataulut haltuun

Festarikesän kiinnostavimmat ensikertalaiset: Vesta, Sonny ja Kauriinmetsästäjät 

Charli XCX saapuu Ruisrockiin – tällainen on ALMAn kanssa Los Angelesissa bailannut tähtiartisti 

YleXPop: Isac Elliot on mitat täyttävä kansainvälisen tason tähti − toivottavasti poppari keikkailee jatkossakin Suomessa, sillä vientiä riittää muuallakin