Hyppää pääsisältöön

Sponsoroidun ohjelman tuottaminen

Yle ei voi tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Ylen tuottamalla ohjelmalla tarkoitetaan myös Ylen alihankintana Ylen omaan tarpeeseen tilaamia ohjelmia.

Sponsoroinnilla tarkoitetaan sellaista ohjelmien rahoitusta tai muuta taloudellista tukemista, jonka tarkoituksena on tuen antajan hyödykkeiden myynnin tai tuen antajan tunnettuuden edistäminen.

Sponsoroinnin muotoja ovat kaikki sellainen rahan, tuotteiden tai palveluiden antaminen, jolla pyritään edistämään rahoittajan tai kolmannen tahon tuotteiden tai palvelujen näkyvyyttä ohjelmassa, tai jonka asemaan taikka tuotteiden tai palveluiden myyntiin ohjelma voi vaikuttaa.

Sponsoroidun ohjelman esittäminen

Yle voi esittää sponsoroitua ohjelmaa, eli Yle voi ostaa esitysoikeuksia ohjelmaan, jossa voi olla sponsorointia silloin, kun ohjelmaa ei ole tuotettu Ylen tilauksesta Ylen tarpeeseen (esim. valmiit ohjelmat).

Muu ulkopuolinen rahoitus tai taloudellinen tuki

Muu ulkopuolinen rahoitus tai taloudellinen tuki on mahdollista, kun

 • ohjelman rahoittajan/taloudellisen tukijan sääntömääräiseen tehtävään ei kuulu kaupallista toimintaa
 • rahoittaja/taloudellinen tukija ei saa mitään näkyvyyttä ohjelmassa
 • yhteistyön tarkoituksena on yleisen, yleishyödyllisen tai muuten yhteiskunnallisesti merkittävän asian edistäminen
 • rahoittajalla/taloudellisella tukijalla ei ole sananvaltaa ohjelman sisällöllisiin päätöksiin.

Ylen kumppanilla ei ole oikeutta sopia mistään ohjelman rahoituksesta tai muusta taloudellisesta tuesta ilman että näistä sovitaan tapauskohtaisesti Ylen kanssa etukäteen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!