Hyppää pääsisältöön

Sponsoroidun ohjelman tuottaminen

Yle ei voi tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Ylen tuottamalla ohjelmalla tarkoitetaan myös Ylen alihankintana Ylen omaan tarpeeseen tilaamia ohjelmia.

Sponsoroinnilla tarkoitetaan sellaista ohjelmien rahoitusta tai muuta taloudellista tukemista, jonka tarkoituksena on tuen antajan hyödykkeiden myynnin tai tuen antajan tunnettuuden edistäminen.

Sponsoroinnin muotoja ovat kaikki sellainen rahan, tuotteiden tai palveluiden antaminen, jolla pyritään edistämään rahoittajan tai kolmannen tahon tuotteiden tai palvelujen näkyvyyttä ohjelmassa, tai jonka asemaan taikka tuotteiden tai palveluiden myyntiin ohjelma voi vaikuttaa.

Sponsoroidun ohjelman esittäminen

Yle voi esittää sponsoroitua ohjelmaa, eli Yle voi ostaa esitysoikeuksia ohjelmaan, jossa voi olla sponsorointia silloin, kun ohjelmaa ei ole tuotettu Ylen tilauksesta Ylen tarpeeseen (esim. valmiit ohjelmat).

Muu ulkopuolinen rahoitus tai taloudellinen tuki

Muu ulkopuolinen rahoitus tai taloudellinen tuki on mahdollista, kun

 • ohjelman rahoittajan/taloudellisen tukijan sääntömääräiseen tehtävään ei kuulu kaupallista toimintaa
 • rahoittaja/taloudellinen tukija ei saa mitään näkyvyyttä ohjelmassa
 • yhteistyön tarkoituksena on yleisen, yleishyödyllisen tai muuten yhteiskunnallisesti merkittävän asian edistäminen
 • rahoittajalla/taloudellisella tukijalla ei ole sananvaltaa ohjelman sisällöllisiin päätöksiin.

Ylen kumppanilla ei ole oikeutta sopia mistään ohjelman rahoituksesta tai muusta taloudellisesta tuesta ilman että näistä sovitaan tapauskohtaisesti Ylen kanssa etukäteen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.