Hyppää pääsisältöön

Vaakakapinan kesäjatkis, osa 2

Kuvassa on oranssilinssiset aurinkolasit rannalla. Kuvassa on teksti Vaakakapinan kesäjatkis.
Kuvassa on oranssilinssiset aurinkolasit rannalla. Kuvassa on teksti Vaakakapinan kesäjatkis. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen / stocksnap.io vaakakapinan kesäjatkis

Vaakakapina julkaisee kahdeksanosaisen kesäjatkiksen, jonka kirjoittamiseen voi kuka tahansa osallistua Jenny ja Läskimyytinmurtajat -yhteisössä.

Aiemmin tapahtunutta:
Seri viettää viimeistä työviikkoaan ennen kesälomaa, kun hänen pomonsa sukulainen Utu tulee työpaikalle lomittajaksi. Seri viehättyy Utun olemuksesta ja haluaisi tutustua tähän paremmin. Utu kuitenkin kertoo Serille heidän tavanneen toisensa jo aiemmin.

OSA 2


Katson Utua järkyttyneenä ja käyn mielessäni läpi hetkiä, jolloin olisin hänet voinut tavata.
Onko hän se tyyppi, jonka kanssa suutelin tanssilattialla ystäväni polttareissa? Tai ehkä hän on se, jonka roudasin kotiini kostean luokkakokousillan päätteeksi? Olisinko kuitenkin tavannut hänet kaverini sisaruksen valmistujaisissa? Pääni lyö tyhjää, ja Utu huomaa sen.

“Hei, ei se haittaa ettet muista mua, oltiin kumpikin enemmän tai vähemmän nautittu drinksuja illan aikana!” Utu naurahtaa ja jatkaa. “Tavattiin mun serkun häissä viime juhannuksena.”

Hämmästyn. Muistan hyvin kyseiset juhannushäät, mutta en todellakaan muista Utua! “Mä taisin olla sun suojelusenkeli sinä iltana”, Utu hymyilee ja iskee minulle silmää.

Häpeän tunne virtaa lävitseni kuin aalto, kun alan muistella hääjuhlien tapahtumia. Olin turvautunut häissä kuohuviiniin, koska koin itseni juhlissa ulkopuoliseksi - exäni tunsi hääparin töidensä kautta, eikä hänellä ollut aikomustakaan esitellä minua kollegoilleen. Tästä loukkaantuneena vedin rehelliset lärvit: tein tuttavuutta exäni pomon kanssa, kaaduin boolipöytään ja kadotin toisen kenkäni. Exäni häpesi minua niin paljon että lähti kotiin kertomatta minulle.

“Seurailin sun toilailuja pitkin iltaa, sulla oli aikamoinen vauhti päällä!” Utu naurahtaa. “Siinä vaiheessa kun itkit juhlapaikan ulkopuolella, mä tulin juttelemaan sulle. Sun elämä oli sun mielestä silloin tylsää, kerroit sun puolisosta ja teidän kuihtuneesta seksielämästä”, Utu kertoo kirkkain silmin ja tunnen, kuinka koko toimisto on hiljentynyt kuuntelemaan Utun kertomusta. “Mä olin kuitenkin kohtelias ja saatoin sut taksiin kyselemättä tarkempia yksityiskohtia”, Utu toteaa ja katsoo minua vinosti hymyillen.

Suutani kuivaa ja kasvoni ovat tulipunaiset. Että sellainen ensivaikutelma sitten! Aivoni lyövät tyhjää, enkä keksi, miten jatkaisin keskustelua. “Me ei enää seurustella!” huudahdan, kadun välittömästi sanojani ja lyön käteni suuni eteen. Miksi, oi miksi en osaa käyttäytyä Utun edessä normaalisti?

Kuin taivaan lahjana kollegani Amia saapuu paikalle ja esittelee itsensä Utulle. Huh, saan edes hetken lisäaikaa itseni keräämiseen, rauhoittumiseen ja seuraavan siirron miettimiseen.

Haluan tutustua Utuun paremmin ja saada tilaisuuden selittää hänelle, etten normaalisti käyttäydy samalla tavalla kuten kyseisissä hääjuhlissa. Ja että normaalisti en kerro seksielämästäni edes parhaimmille ystävilleni. En kuitenkaan ehdi edes huokaista, kun Amia hymähtää: “Serillähän ei itse asiassa ole valtuuksia opastaa uusia työntekijöitä, vaan se on aina minun vastuullani. On parempi, että Seri keskittyy nyt vain omiin töihinsä. Tule Utu, näytän sinulle kahvihuoneen!”

Jään suu auki tuijottamaan, kun Amia vie Utua käytävää pitkin taukotilaan. Mitä ihmettä äsken oikein tapahtui? Miksi Utu saa ajatukseni niin sekaisin, etten pysty keskustelemaan tavallisesti?

Havahdun ajatuksistani, kun tunnen puhelimeni värisevän. Kaivan kännykkäni vaivalloisesti taskustani ja huomaan, että exäni on yrittänyt soittaa minulle kolme kertaa. En ehdi tehdä puhelimelle mitään, kun kännykän näytölle ilmestyy exältäni viesti: “Soita takas ASAP. Mulla on sulle tunnustettavaa.”

Tuijotan viestiä silmät pyöreinä ja huomaan kiihtyväni. Mikä liero! Tunnustettavaa, kaksi viikkoa eron jälkeen! Pitäisikö olla reagoimatta viestiin ollenkaan? Ainakaan mitään takaisin aneluja en jaksaisi kuunnella, mutten toisaalta ole kiinnostunut kuulemaan suhteemme aikaisista pettämisistäkään.

Kiihtymykseni katkeaa kuin veitsellä leikaten, kun kahvihuoneesta kuuluu rysähdys ja kiljuntaa. Sujautan puhelimeni takaisin taskuuni rynnätessäni kollegoideni vanavedessä kahvihuoneen ovelle.

Lyön käteni jälleen suuni eteen, tällä kertaa järkytyksestä.


Mitä kahvihuoneessa on tapahtunut? Mitä Serin exä haluaa Serille tunnustaa? Saako Seri selitettyä omaa käyttäytymistään Utulle? Osallistu Vaakakapinan kesäjatkiksen luomiseen Jenny ja Läskimyytinmurtajat -yhteisössä!
  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina