Hyppää pääsisältöön

Hulahula Suomi – Top 5 kreiseimmät juhlaporukat

Neljä nuorta juhlatunnelmissa ja konfettia.
Neljä nuorta juhlatunnelmissa ja konfettia. Kuva: Shutterstock juhlat,juhlat

Juhannusaattona 23.6. klo 22 koko Suomi tanssii maailmanennätyksen Hula hulan tahtiin! Tutustu muihin juhannustapahtumiin ja tule tanssimaan kanssamme.

Onko teillä juhannuksena grillibileet laiturinnokassa? Vai menetkö viereiselle pellolle tekemään juhannustaikoja? Oli miten oli, voit tanssahdella tiesi juhannushurmokseen ja osallistua huikean maailmanennätysyrityksen tekoon! Ilmoita oma juhannustapahtumasi täällä.

Top 5 kreiseimmät juhlaporukat

Perkasimme läpi satoja juhannustanssitapahtumia. Toimituksen silmiin osui viisi suorastaan hullun hienoa juhlaa, joissa hulataan juhannusaattona.

1. Eno – tanssivat lääkärit

10 naislääkärin lauma singahtaa Enoon perheineen, mukanaan nokkahuilut, rummut ja muuta mukavaa!

Enon juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva.
Enon juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva. Kuva: Yle hulahula suomi

"Viiteryhmä on iloinen ja kovaääninen 10 naislääkärin lauma, joka on viettänyt juhannusta Enossa useita vuosia perheineen saunoen, laulaen ja urheillen. Meillä on kaikki mahdolliset musiikkivälineet nokkahuiluista, rummuista, kitaroista, kosketinsoittimista lähtien mukana. Lapsia on parhaillaan ollut mukana 19. Tapahtuma on niin suosittu, että jopa perheen teinit ja täysi-ikäiset lapset haluavat mukaan. Lauantaina käydään perinteinen jalkapallo-ottelu, jonka äidit häviävät aina. Vedämme mahtavan Hulahula-juhannustanssishown kahden kilpatanssijan johdolla!"

2. Sappee – "Sonnilauma"

Sappeella selviää, kuka on kaveriporukan kovakuntoisin "sonni".

Sappeen juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva.
Sappeen juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva. Kuva: Yle hulahula suomi

"Boom-kah! Nyt on hiekkaa ilmassa! Tänä vuonna räjähtää oikein kunnolla! Syy on tämä: urhea sonnilauma eri puolilta Suomea kerääntyy Sappeen matkakeskukseen, Sappeelle, viemään juhannusbailut ihan överileveleille! Nämä pippalot vetävät porukkaa nimittäin ulkomailta asti. Ohjelmassa mm. kesäolympialaiset ja ilotulitus. Kilpailemme myös kovakuntoisimman sonnin tittelistä. Jos siis olet juhannuksena yksinäinen, olet aina tervetullut Sappeelle tanssimaan Suomi maailmankartalle! (BYOB eli bring your own booze) Näitä bileitä et halua missata! Pöhinää!"

3. Pilpala – Naamiaiset ja beach volleyta

Noin 60 sukulaista pukeutuu 50-luvun teeman mukaisesti ja ottaa osaa beach volley -turnaukseen juhlajuomien nauttimisen jälkeen. Pelatkaahan varovasti siellä!

Pilpalan juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva.
Pilpalan juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva. Kuva: Yle hulahula suomi

"Perinteinen sukujuhannusjuhla, jossa on mukana noin 60 henkilöä. Poikkeuksellisen tästä tekee se, että täällä pelataan kännissä kahden päivän beach volley -turnaus. Tänä vuonnakin vietämme juhannusta naamiaisteemalla, joka on 50-luku."

4. Kilpisjärvi – Hulaten tunturin huipulle

Tässäpä hyvää kuntoa vaativa huima retki, porukka kiipeää Saana-tunturin huipulle! Huipulla kunnioitetaan myös iästä ikuisuuteen siirtyneitä tunturienvalloittajia.

Kilpisjärven juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva.
Kilpisjärven juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva. Kuva: Yle hulahula suomi

"Hulahulaillen Saanan huipulle keskiyöksi! Jo 72. liikuntajuhannus hiihtoineen ja kolmen päivän eri veikeine tai vaikene lajeineen saa kumppanikseen myös Suomi 100 -hankkeisiin kuuluvan YLE:n Hulahula-Suomen: juhannusaaton legendaarisessa hiihdossa heti klo 17 on ikioma Hulahula-sarja! Klo 22 alkaa Kilpisjärven Retkeilykeskuksesta hulahulaillen nousu keskiyöksi Saanan huipulle. Iloisen menon vastineeksi huipulla pidetään klo 24 muistohetki Saanan aiemmille valloittajalegendoille. Osallistuminen omalla vastuulla."

5. Kajaani – Kösän 60-vuotisjuhlat

Juhannussynttärit jätti-isolla porukalla!

Kajaanin juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva.
Kajaanin juhannusjuhlien kuvaus ja karttakuva. Kuva: Yle hulahula suomi

"Vietämme jussina Kösän kuuskymppisiä entisten lapsuudenystävien kanssa. Meitä on Facessa melkein 800 jäsentä joten odotamme isoja pirskeitä! Olemme kaikki syntyneet, viettäneet lapsuuden tai käyneet koulua Otanmäessä. Nyt asumme ympäri Suomen ja ulkomaiden. On niin mahtavaa taas tavata lapsuuden ystäviä ja riekkua niin kuin ennen vanhaan! Ja kyllä! Katson, että kaikki tanssivat klo 22.00 ja opettelevat tanssin askeleet."

Eikö tanssijalkaasi vipata? Hätä ei ole tämän näköinen, voit myös seurata suoraa lähetystä klo 17–22.15 välisenä aikana TV1-kanavalta. Maailmanennätystanssin vuoro on klo 22!

Uppoudu tanssin huumaan Hulahula Suomi -jaksojen myötä Yle Areenassa.