Hyppää pääsisältöön

Unelmien ratsastusleirillä tärkeintä on oma motivaatio

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen ystäväni hevonen

Aiotko tänä kesänä ratsastusleirille? Monen ratsastajan pitkä odotus päättyy, kun leirit starttaavat kesän koittaessa. Miten tehdä omasta leirikokemuksesta unelmien täyttymys?

Kun hevoset hoidetaan ratsastusleirillä hyvin, niiden kanssa on mukavaa oppia uusia asioita. Samoin onnistunut leiri pitää sisällään hyvää ruokaa, kannustavat opettajat, tarpeeksi vapaa-aikaa sekä mukavia leirikavereita. On kuitenkin monta tapaa, jolla voi itse vaikuttaa ratsastusleirin onnistumiseen.

Muista pakata ajoissa

Varusteiden pakkaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Muista, että leirillä ratsastetaan yleensä joka päivä. Jos mahdollista, ota mukaan useammat ratsastushousut ja sukat. Varsinkin kesällä vaatteet hikoavat ja likaantuvat nopeammin. Älä luota säätiedotukseen vaan ota lämmintä ja sadetta pitävää vaatetta aina mukaan varmuuden vuoksi.

Ennen pakkaamisen aloittamista kaikki tarvittava kannattaa listata paperille. Listalta on helpompi huomata, jos kypärä tai raippa meinaa unohtua. Pakkauslista kannattaa säilyttää. Siihen voi kokemuksen myötä lisätä tärkeitä sekä poistaa turhia tavaroita.

Ota kaveri mukaan tai löydä uusia ystäviä

Ensimmäisille ratsastusleireille on monen mielestä mukava mennä yhdessä kaverin kanssa. Silloin jännitystä ja uusia kokemuksia voi jakaa jonkun tutun kanssa. Ei kuitenkaan haittaa, vaikkei tuntisi muita leiriläisiä entuudestaan. Hyvä ilmapiiri on kaikille tärkeää. Voit omalta osaltasi luoda avointa tunnelmaa tutustumalla rohkeasti uusiin ihmisiin. Teillä on kaikilla sama kiinnostuksen kohde: hevoset ja ratsastaminen. Ystävystymisen aloittaminen ei voisi olla helpompaa!

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen ystäväni hevonen

Älä vertaile itseäsi muihin

Leireille saapuvilla ratsastajilla on usein hieman erilaiset ratsastustaustat. Joku on voinut oppia enemmän kahden vuoden aikana kuin joku toinen. Se ei kerro mitään lahjakkuudesta. Jokainen oppii omaan tahtiin ja omalla tavalla.

Monilla leireillä ratsastajat jaetaan kahteen tai kolmeen ryhmään taitotason mukaan. Ryhmäjaon tarkoitus ei ole laittaa ihmisiä paremmuusjärjestykseen. Ideana on ainoastaan taata jokaiselle ratsastajalle mahdollisimman opettavainen tunti. Lisäksi pienemmissä ryhmissä saa laadukkaampaa opetusta, kun opettajalla on aikaa keskittyä jokaiseen erikseen.

Asenne ratkaisee

Ratsastusleirillä yleensä sattuu ja tapahtuu. Mitä jos hevosen selästä tipahtaa heti ensimmäisenä päivänä? Mitä jos sataa koko viikon? Mitä jos leirikaveri sairastuu ja joutuu lähtemään kotiin? Silloin oma asenne ratkaisee. Haasteet ja yllättävät tilanteet ovat osa ratsastajana kehittymistä. Kaikista tilanteista voi oppia jotakin, eniten niistä jotka eivät menneet niin kuin alun perin suunnitteli.

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen ystäväni hevonen
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.