Hyppää pääsisältöön

Pisara-ohjelma palkittiin kansainvälisellä tv-festivaalilla

Yle Asian ja Kirkon tiedotuskeskuksen yhdessä tuottama ja Yle TV1:ssä esitetty Pisara-ohjelma voitti palkinnon innovatiivisesta ohjelmasta Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaalilla Pariisissa 14.–17.6.2017.

Jaksossa taidegraafikko-keraamikko Eliisa Isoniemi puhuu valosta ja varjoista. Isoniemen läpinäkyvästä keramiikasta tehdyt työt kertovat valolla maalaamisesta. Palkitun jakson on ohjannut Ilona Ikonen ja kuvannut Jari Pussinen. Pisara-ohjelmasarjan ovat tuottaneet Kimmo Saares ja Ari Meriläinen.

Kilpailuun valitut 29 ohjelmaa kertoivat uskosta ja sen erilaisista ilmestymistä sekä eettisistä haasteista historiassa ja nykyhetken todellisuudessa. Suurin osa tämän vuoden ohjelmistosta käsitteli raskaita aiheita, kuten juutalaisvainoja, terrorismia ja pakolaisuutta.

Pääpalkinnon voitti hollantilainen Munkkien saari -dokumentti, joka kertoo Siionin luostarin viimeisistä munkeista. Dokumentin on ohjannut ja käsikirjoittanut John Gruter sekä tuottanut Ann-Christine Girardot.

Yleisöpalkinnon voitti alun perin verkkolevitykseen tehty sveitsiläinen Vaimoni on pastori, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Victor Costa.

Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaali järjestettiin nyt 19. kerran. Edellisen kerran suomalainen ohjelma palkittiin Dublinissa 1983. Festivaalin pääjärjestäjinä ovat ekumeeninen maailman kristillisen viestinnän keskusjärjestö WACC yhdessä katolisen organisaation SIGNIS kanssa.