Hyppää pääsisältöön

Pisara-ohjelma palkittiin kansainvälisellä tv-festivaalilla

Yle Asian ja Kirkon tiedotuskeskuksen yhdessä tuottama ja Yle TV1:ssä esitetty Pisara-ohjelma voitti palkinnon innovatiivisesta ohjelmasta Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaalilla Pariisissa 14.–17.6.2017.

Jaksossa taidegraafikko-keraamikko Eliisa Isoniemi puhuu valosta ja varjoista. Isoniemen läpinäkyvästä keramiikasta tehdyt työt kertovat valolla maalaamisesta. Palkitun jakson on ohjannut Ilona Ikonen ja kuvannut Jari Pussinen. Pisara-ohjelmasarjan ovat tuottaneet Kimmo Saares ja Ari Meriläinen.

Kilpailuun valitut 29 ohjelmaa kertoivat uskosta ja sen erilaisista ilmestymistä sekä eettisistä haasteista historiassa ja nykyhetken todellisuudessa. Suurin osa tämän vuoden ohjelmistosta käsitteli raskaita aiheita, kuten juutalaisvainoja, terrorismia ja pakolaisuutta.

Pääpalkinnon voitti hollantilainen Munkkien saari -dokumentti, joka kertoo Siionin luostarin viimeisistä munkeista. Dokumentin on ohjannut ja käsikirjoittanut John Gruter sekä tuottanut Ann-Christine Girardot.

Yleisöpalkinnon voitti alun perin verkkolevitykseen tehty sveitsiläinen Vaimoni on pastori, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Victor Costa.

Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaali järjestettiin nyt 19. kerran. Edellisen kerran suomalainen ohjelma palkittiin Dublinissa 1983. Festivaalin pääjärjestäjinä ovat ekumeeninen maailman kristillisen viestinnän keskusjärjestö WACC yhdessä katolisen organisaation SIGNIS kanssa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.