Hyppää pääsisältöön

Spektin Juna-musavideo katsottavissa nyt vain YleX:ssä: videossa räppärin kanssa radalla ovat Aku Hirviniemi, Uniikki ja Arman Alizad

Spekti jatkaa tutulla bileräppilinjalla. Tällä kertaa bailaamisen metaforana toimii juna. Kuulijan keksittäväksi jää, minkä sanan kanssa se rimmaa.

Thomas Taiston ohjaama Juna-musiikkivideo jatkaa Spektin aiemmilta videoilta tuttua Spektistanin eli Spektin mielikuvitusmaailman tarinaa. Sherlock Holmes -salapoliisisarjasta inspiraationsa saavalla videolla Etsivä Näätä ja hänen apurinsa Tohtori Myyrä ratkovat junamatkalla sattuvaa murhamysteeriä.

Spekti on käsikirjoittanut videon Tasiksen kanssa.

- Mulla on aina ollut halu tehdä erilailla musavideoita. Mun tapauksessa videot ovat myös itsenäisiä teoksia. Ne eivät perustu pelkästään siihen biisiin, Spekti kertoo YleX:lle.

Räppäri epäilee, että hänellä saattaa olla poikkeuksellisen vilkas mielikuvitus.

- Tykkään rakentaa tarinoita. Kolme minuuttia on aika lyhyt aika kertoa monimutkaista tarinaa, jos ei voi käyttää viitteitä aiempiin videoihin.

Juna-musiikkivideolla nähdään paljon julkkiksia, muun muassa Uniikki, Oona Kare, Arman Alizad ja Aku Hirviniemi. Spekti käsikirjoitti roolit ensin ja mietti vasta sen jälkeen, kenelle ne sopisivat.

- Arman on ollut mukana monessa mun videossa. Hänen kanssa tiedän, mitä saan. Oli tosi kiva saada myös Aku mukaan. Hänen kanssa en ole aiemmin tehnyt mitään. Oli tosi kivaa saada oikea näyttelijä mukaan. Hänen läsnäolo nosti kaikkien tekemisen tasoa ja tunnelmaa.

Vaikka Spekti fiilisteleekin uudella biisillä ja videolla junaa, hän ei kuitenkaan ole vaihtamassa yksityisautoilua julkisiin kulkuvälineisiin.

- Ei se sitä ole. Video on käsikirjoitettu teos. Mun oma elämä on erilainen samalla tavalla kuin vaikka jollain näyttelijällä on, mutta ei mulla mitään junaa vastaan ole.

- Olen joskus mennyt Pendolinolla Ouluun ja nuorempana kävin reilaamassa kuukauden verran. Se on mun isoin junakokemus. Se oli tosi hyvä tapa tutustua Eurooppaan. Tässä tapauksessa juna on kuitenkin bailaamisen metafora.