Hyppää pääsisältöön

"Itkin keittiön lattialla, kun katsojaennätys meni rikki" – Puoli seitsemän juontaja Mikko Kekäläinen muistelee ikimuistoista vuotta

Juontaja Mikko Kekäläinen kesätunnelmissa
Juontaja Mikko Kekäläinen kesätunnelmissa Mikko Kekäläinen

Vaikka Puoli seitsemän on telkkarin puolella kesätauolla, ohjelman tekijät ovat paiskineet töitä jo syksyä silmällä pitäen. Kulunut kausi oli suuri menestys ja juontaja Mikko Kekäläinen odottaakin jo syksyä, jolloin ohjelma tulee ulos viitenä päivänä viikossa. Tällaisin ajatuksin Kekäläinen jäi kesälomalle – teitä katsojia kaipaamaan.

Puoli seitsemää on nyt tehty kahdeksan vuotta, mikä on mille tahansa telkkariohjelmalle pitkä ikä. Harva ohjelma saati juontaja näkee tällaista elinkaarta. Olen ollut mukana ohjelmanteossa alusta lähtien ja mukaan mahtuu paljon hyviä hetkiä, mutta tämä kulunut kausi on ollut mielestäni Puoli seitsemän parasta aikaa.

Muutimme syksyn alkajaisiksi uuteen studioon, mikä kannusti koko meiningin aivan uuteen laukkaan. Keksimme monella tavalla uudestaan sen, kuinka juuri tätä ohjelmaa tehdään. Susanna Laineen kanssa meillä on aina ollut hauskaa keskenämme, mutta nyt saimme lähetyksiin entistä enemmän spontaania ilon pulppuilua. Ja juuri sellaista ohjelmaa me haluamme tehdä.

Rikoimme saavuttamattomana pitämämme 600 tonnin rajan!

Ilmeisesti te katsojat olette samaa mieltä, sillä teimme tämän vuoden aikana myös uuden katsojaennätyksemme: 617 000 katsojaa suoralla lähetyksellä. Rikoimme saavuttamattomana pitämämme 600 tonnin rajan! Olin kotona lähdössä töihin, kun kuulin ennätyksestä. Se oli sangen tunteikas hetki, piti istua hyväksi toviksi keittiön lattialle itkemään.

Ensimmäisinä vuosina tuottajamme toi täytekakun töihin joka kerta kun saimme yli 400 000 katsojaa. Hänestä tuli aika hyvä leipuri. Sittemmin tuosta tavasta on luovuttu, mikä on ehkä hyväkin. Televisio lihottaa kuulemma muutenkin kuusi kiloa.

Suuret kiitokset siis kaikille teille, jotka ilta toisensa jälkeen päätätte viettää aikaa kanssamme! Emme pidä sitä itsestäänselvänä ja teemme joka päivä kovasti töitä, jotta Puoli seitsemän olisi aina tuore ja ainutkertainen.

Kyllä oikean telkkariohjelman pitää viisi kertaa viikossa tulla.

Vaikka kesäloma on vasta alussa, syksy on jo kovasti mielessä ja silloin näemmekin viitenä iltana viikossa. Olemme aivan innoissamme siitä, että pääsemme tekemään ohjelmaa myös maanantaisin. Johan tässä on riittävän kauan näperrelty: kyllä oikean telkkariohjelman pitää viisi kertaa viikossa tulla. Ohjelman perusvire varmasti säilyy samanlaisena kuin ennenkin, mutta olemme kehitelleet kaikenlaisia uusia kujeita, joilla ohjelmasta tulee entistä iloisempi, vauhdikkaampi ja kurittomampikin – unohtamatta vankkaa asiasisältöä.

Odotan aina kovasti kesätaukoa pitkän kevään jälkeen, mutta nyt jo vajaan parin viikon paussin jälkeen tuntuu siltä, että olisi kiva päästä tekemään ohjelmia. Onhan se vähän hassua, mutta hei – Puoli seiska on sellainen! Ikävä sitä tulee.

Lempeitä kesätuulia, pian nähdään taas!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän