Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu 2017 pääkuva

Seuraa Maj Lind -pianokilpailua 2017 Ylen kanavilla

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää neljännen kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun Helsingissä 17.–31.8.2017. Voit seurata kilpailun alusta loppuun Ylen kanavilla, suorina lähetyksinä verkossa, koostelähetyksinä radiossa ja orkesterifinaalit suorina kaikissa välineissä. Tervetuloa mukaan!

Ylen lähetysten asiantuntijana toimii pianisti ja pianopedagogi Niklas Pokki ja toimittajina ovat Timo Asikainen, Lotta Emanuelsson ja Riikka Holopainen.

Maj Lind -pianokilpailu 2017: Ylen asiantuntija Niklas Pokki (toinen vas.) sekä toimittajat Riikka Holopainen, Timo Asikainen ja Lotta Emanuelsson.
Riikka Holopainen, Niklas Pokki, Timo Asikainen ja Lotta Emanuelsson. Maj Lind -pianokilpailu 2017: Ylen asiantuntija Niklas Pokki (toinen vas.) sekä toimittajat Riikka Holopainen, Timo Asikainen ja Lotta Emanuelsson. Kuva: Yle/Sandra Saulo Niklas Pokki,lotta emanuelsson

Tutustu kilpailuun, osallistujiin, tuomareihin ja kilpailuaikatauluun kilpailujärjestäjän sivuilla.

Ylen kisalähetykset:

ALKUERÄ 18.–22.8.
yle.fi/klassinen suorat maailmanlaajuiset verkkolähetykset & lähetysikkuna klo 10.00 & klo 17.00
Yle Radio 1 suorat kommentoivat lähetykset klo 22.05

VÄLIERÄ 24.–25.8.
yle.fi/klassinen suorat maailmanlaajuiset verkkolähetykset ja lähetysikkuna klo 10.00 & klo 17.00
Yle Radio 1 suorat kommentoivat lähetykset klo 22.05

KAMARIMUSIIKKIFINAALI 27.8.
yle.fi/klassinen suorat maailmanlaajuiset verkkolähetykset & lähetysikkuna klo 16.00 & klo 19.00
Yle Radio 1 suora lähetys klo 19.03

ORKESTERIFINAALI JA PALKINTOJENJAKO 30.-31.8.
yle.fi/klassinen suorat maailmanlaajuiset verkkolähetykset & lähetysikkuna klo 19.00
Yle Radio 1 suorat radiolähetykset klo 19.03
Yle Teema & Fem lähetykset viiveellä alkaen klo 20.00

Yle.fi/klassinen välittää uutisia kilpailusta, haastatteluja, kommentointia & kaikki kilpailuesitykset jälkikäteen videoina. Seuraamme kilpailua myös sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

 • Virtuoosi Jiyoung, superpianisti Mackenzie ja syvällinen Hyo-Eun

  Maj Lind -pianokilpailun toinen orkesterifinaali.

  Maj Lind -kilpailun toisessa orkesterifinaalissa kuultiin virtuoosista Jiyoung Kimiä, superpianisti Mackenzie Melemediä sekä introverttiä ja syvällistä Hyo-Eun Parkia. - Lue Ylen asiantuntijan pianopedagogi Niklas Pokin arviot toisen orkesterifinaalin esityksistä. Toisena orkesterifinaali-iltana torstaina 31.8.

 • Yhdysvaltalainen Mackenzie Melemed voitti Maj Lind -pianokilpailun 2017

  Seuraa kilpailua osoitteessa yle.fi/klassinen

  Yhdysvaltalainen 22-vuotias Mackenzie Melemed on Maj Lind -pianokilpailun voittaja 2017. "Olen sanaton! Oli ihana kilpailla Suomessa. Aion maksaa opintolainojani tällä palkinnolla", totesi Melemed voittajahaastattelussa. Voittajan palkinto on 30.000 euroa.

 • Aito Hannu, karismaattinen Jun ja pianon sankaritar So

  Maj Lind -pianokilpailun ensimmäinen orkesterifinaali.

  Maj Lind -pianokilpailun ensimmäisessä orkesterifinaalissa kuultiin "aitoa Hannua", karismaattista Jun Bouyterey-Ishidoa ja pianon sankaritarta, So Hyang In'iä. Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi ensimmäisen orkesterifinaalin esitykset.

 • Kamarimusiikkifinaali tulvi romanttista tunnetta

  Maj Lind -pianokilpailun kamarimusiikkifinaali.

  Kamarimusiikkifinaalin romanttiseen tunneaaltoiluun eläytyessään unohti viimeistään, että Maj Lindeissä on kysymys ankaran kansainvälisen pianokilpailun loppusuorasta. Ylen asiantuntija pianopedagogi Niklas Pokki arvioi kamarimusiikkifinaalin esitykset.