Hyppää pääsisältöön

Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

Ville Haapasalo puree chiliä
Ville Haapasalo puree chiliä Kuva: Yle/Jori Heikkinen Ville Haapasalo,teeman kulttuuri

Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Sarjan toisella kaudella Ville Haapasalo saa taas vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin.
Teemalla keskiviikkoisin 9.8.2017 alkaen klo 21.00. Areenassa pysyvästi

Kahdeksassa jaksossa matkataan makumaailman ääriin, aina kylmästä pohjolasta kuumaan tropiikkiin. Villen vieraaksi saapuu ystäviä Nigeriasta, Libanonista, Japanista, Costa Ricasta, Mauritiukselta, Israelista, Irlannista sekä Suomen Lapista!

Kokkauksen lomassa jutellaan ruokakulttuurista ja kuullaan vieraiden elämäntarinoita sekä pohditaan, millaista on elää Suomessa ulkomaalaisena.

Upeaa avata jälleen keittiön ovet mielenkiintoisille ihmisille ja heidän ruokaperinteilleen. Tulossa on todella mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja ennennäkemätöntä reseptiikkaa.

Tällä kaudella makuhermoja herätellään muun muassa tuoreilla ostereilla. Pataan laitetaan porisemaan poron sorkkia ja uuniin työnnetään yön yli mustumaan kuorellisia kananmunia. Juomalasit täytetään mangojuomalla, arakilla ja rommilla. Ateriat kruunataan liekitetyllä banaanilla, noodelikakulla sekä puff puff -palleroilla.

Ville Haapasalo maistaa sokkona mauritiuslaisia herkkuja
Herkkuja mauritiukselta Ville Haapasalo maistaa sokkona mauritiuslaisia herkkuja Kuva: Yle/Jori Heikkinen Ville Haapasalo,teeman kulttuuri

Joka viikko Ville joutuu myös erityisen haasteen eteen joutuessaan sokkomaistelemaan vieraittensa valitseman makuyllätyksen!

Lue lisää:

Villen keittiö 30 minuutissa, kuvassa Ville Haapasalo.

Villen keittiö 30 päivässä – ensimmäinen kausi

Kahdeksassa jaksossa ennätetään lähes maailman ympäri. Ville pääsee tutustumaan niin brasilialaisiin kuin afganistanilaisiinkin perinneruokiin. Matka makujen maailmassa jatkuu perulaiseen viidakkoon ja vuoristoon sekä mausteisiin marokkolaisiin ja intialaisiin keittiöhin. Erityistä eksotiikkaa liittyy sambialaisen, malesialaisen ja somalialaisen keittiön raaka-aineisiin. Koko sarja on pysyvästi Areenassa, ja myös reseptit löydät täältä!

Kommentit

Yle Teema