Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

Kaisla Löyttyjärvi näytteli Pirkkoa Kotikadussa.
Kaisla Löyttyjärvi näytteli Pirkkoa Kotikadussa. Kaisla Löyttyjärvi näytteli Pirkkoa Kotikadussa. Kuva: Ari-Pekka Keränen/Yle Kaisla Löyttyjärvi,Kotikatu

Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka.

Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä. Ensimmäisen kauden yhteenvedon ja toisen kauden ennakkoasetelmat vedimme yhteen jo huhtikuussa.

Kolmannella kaudella harrastetaan uhkapelejä ja juodaan viinaa. Hannes, Ninni, Hessu ja Tuula aikovat muuttaa Kirkkonummelle, mutta kuolemaan johtanut onnettomuus estää suunnitelmat. Teemu joutuu siirtämään opintojaan. Maija löytää yllättävän innoituksen uudelle kirjalleen ullakolta ja Mirja pelkää ensirakkautensa puolesta. Internetistä löytyy arkaluontoista materiaalia Pirkosta ja Artun ura muusikkona lähtee nousuun.

Katso tästä kolmannen kauden ensimmäinen jakso.

Kolmannen kauden kaikki jaksot Yle Areenassa.

Tänä vuonna Kotikatua on ensi kertaa nähty sen ensilähetyksen jälkeen. Kaivattu toivesarja onkin noussut yhdeksi katsotuimmista ohjelmista Areenassa.

Yle Areenan katsotuimmat tv-ohjelmat vuonna 2017
Areenan katsotuimmat ohjelmat tammi–kesäkuu 2017 Yle Areenan katsotuimmat tv-ohjelmat vuonna 2017 Yle Areena,Skam (tv-sarja),Uusi päivä (tv),Yle Uutiset,Kotikatu,Syke (tv-sarja)

Ja lisää piisaa! Kotikatua tehtiin yhteensä 18 kautta. Kaikki kaudet nähdään Areenassa kuuden vuoden sisällä. Jokainen kausi on nähtävillä kuusi kuukautta. Neljäs kausi on katsottavissa lokakuun lopulla ja tästä alkaen seuraava aina kolmen kuukauden päästä edeltävästä. Vielä on myös kuukausi aikaa aloittaa koko sarja alusta, sillä ensimmäinen kausi on katsottavissa 25.7. saakka.

Loppuun vielä katsomisvinkki. Vuoroin vieraissa -sarja on tehnyt paluun Areenaan. Huippusuosittu ysärisarja kertoo kahdesta pariskunnasta, rakkaudesta ja pettämisestä. Jos tykkäät Kotikadusta, tykkäät ehkä myös Vuoroin vieraissa -sarjasta.

Muista myös tehdä Kotikatu-testimme!

Lue lisää:

Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu

Kuka Kotikadun hahmoista olet? Tee testi!

Oletko Mäkimaa vai Luotola? Tee testi ja löydä oma sisäinen kotikatulaisesi.

 • Faktaa ja fiktiota Suomen presidenteistä ja heidän haastajistaan

  Presidenttejä ja ehdokkaita draamassa ja dokumenteissa

  Kokosimme Areenaan katsottavaksi ohjelmia Suomen presidenteistä ja vaalien vahvoista kilpakumppaneista. Tarjolla on dokumentteja, henkilökuvia, draamasarjoja ja elokuvia – toisinaan taru ja totuus nivoutuvat yhteen. Esillä ovat kaikki itsenäisen Suomen tasavallan presidentit sekä joukko viime vuosikymmenten presidenttiehdokkaita. Suomen poliittinen historia näkyy myös itse ohjelmissa ja niiden sisäisissä valinnoissa.

 • Punikkeja ja jääkäreitä – tasavallan syntyvuosien kokijat äänessä

  Itsenäisyyden murrosvuosien todistajat muistelevat netissä.

  Elävä arkisto on jo aiemmin julkaissut runsaasti silminnäkijäaineistoa 100-vuotisen Suomen kuohuvasta alkutaipaleesta. Uusin lisäys on Ylen ja kahden työväenarkiston yhteistyönä syntynyt järkälemäinen haastattelukooste sisällissodan punaisten muistoista.

 • Rintamäkeläiset olohuoneessa – joulu tulee, jurotus pysyy

  Vanhoissa suosikkidraamoissa ei joulu olekaan yhtä juhlaa.

  Kun suositussa suomalaisessa draamasarjassa on joulun aika, voisi kuvitella maalaisidylliä ja perheonnea. Mutta mitä tapahtuukaan Rintamäkeläisten joulupäivänä 1972 esitetyssä jaksossa, jonka yleisö äänesti katsottavaksi Areenaan. Ainakin siinä kouritaan, jupistaan, jurotetaan ja petetään.