Hyppää pääsisältöön

Podcast! Näin lataat ohjelman itsellesi

Person som lyssnar på musik.
Lataa ohjelmia kuunneltavaksesi milloin vain, missä vain! Person som lyssnar på musik. Kuva: Unsplash/Diddharth Bhogra musiikki,kuulokkeet

Ylen radio-ohjelmia voit ladata mobiililaitteeseesi kuunneltavaksi itsellesi sopivimpaan aikaan ja paikkaan, ilman nettiyhteyttä.

Podcasteiksi kutsumme ladattavaksi tarjottavia ohjelmia, joita ei ole lähetetty radiossa lainkaan - tai jotka ovat ennen radioesitystään julkaistu Yle Areenassa.

Kaikki ladattavissa olevat ohjelmat löydät Yle Areenasta osoitteesta http://areena.yle.fi/radio/a-o/ladattavat
ja podcastit kokoamme osoitteeseen http://yle.fi/podcast

Aivan ensimmäiseksi tarvitset älypuhelimeesi (tai tablettiin) podcast-sovelluksen. Sellainen saattaa olla laitteessasi jo valmiiksi, mutta sovelluskaupoissa (Android-laitteet: Play Kauppa, IOS-laitteet: App Store) on tarjolla useita, maksuttomiakin, vaihtoehtoja.

Kun olet ladannut Podcast-sovelluksen, etsi haluamasi ohjelma/sarja esiin sen nimellä sovelluksen hakutoiminnolla ja valitse Tilaa/Subscribe.

Sovellus listaa esille kaikki ohjelman ladattavissa olevat jaksot. Uudet jaksot saat sovellukseesi jatkossa automaattisesti.

Jaksoja voi kuunnella lataamattakin, kunhan puhelin on yhteydessä internetiin. Puhelimen muistiin ladattuja jaksoja voit kuunnella ilman nettiyhteyttä.

Kannattaa tarkistaa, että sovelluksen asetuksissa on mahdollisuus poistaa ladattu ohjelma sen jälkeen, kun ohjelma on kuunneltu, jotta laitteen muisti ei suotta täyty. Ohjelman tiedot säilyvät sovelluksessa, ja voit palata sen pariin myöhemminkin.

 • Huvittavat ja ihanat isät – mokaileeko iskäsi yhtä hauskasti?

  Suosikkipodcastin isämokat: Onnittele isää huumorilla!

  Löytyikö isän puhelimesta arkaluontoisia kuvia äidistä? Sujahtiko iskän päähän hattu, joka ei ollutkaan oikeasti päähine? Kuulostaako tutulta, eli mokaileeko oma rakas isäsikin hassusti? Suosittu Kaverin puolesta kyselen -podcast teki isänpäivän kunniaksi spesiaalijakson, ja tässä Anna Karhunen ja Tiia Rantanen jakavat kavereiden hauskimmat isämokat. Kuuntele ja lue – naurutakuu!

 • Hotellimuusien matkassa

  Keskustelut luovat teoksia

  Kaksi taiteen tekijää - romaanikirjailija Riikka Pulkkinen ja teatteriohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen - hyppäsivät itselleen uudelle alueelle tehdessään keväällä 2019 podcastin Hotellimuusat Yleisradiolle.

 • Nyt kuunnellaan Yhden yön juttuja

  Mitä mielessä pyörii, kun oikeasti pitäisi jo nukkua?

  Halataanko vai kätelläänkö? Milloin pussataan? Kuka maksaa? Kuka nukkuu silmät auki, kenen on pakko järjestää hammasharjallekin kaveri? Puristaako kuukuppi? Millä peset kasvosi? Miksi mökillä tulee aina näppyjä?

 • Avoin kysymys - konkaritoimittajien opissa

  Kaikki haastattelemisesta.

  Miten Maria Veitola murtaa julkkiksen? Entä Seija Vaaherkumpu poliitikon? “Avoin kysymys” lupaa kertoa kaiken haastattelemisesta. Palkittu toimittaja Olli Seuri haluaa podcast-sarjallaan juhlistaa journalismia, mutta myös edistää journalismin avoimuutta ja hyviä journalistisia käytäntöjä. Diktaattori, julkkis, urheilija, poliitikko, nuori, asiantuntija, tavis.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua