Hyppää pääsisältöön

Yle Areena uudistuu – radion kuuntelusta tulee entistä helpompaa

Nainen kuuntelee kännykästä podcastia.
Nainen kuuntelee kännykästä podcastia. Kuva: Yle / Kaisa Alenius Podcast,kirjojen suomi

Radion kuuntelu mobiilissa helpottuu maanantaista 26.6. lähtien. Tuolloin kaikki Ylen radiokanavat ja muut audiosisällöt löytyvät kätevästi Yle Areenasta yhden palvelun alta.

Tähän asti radion sisältöjä on päässyt kuuntelemaan suorana Areenan lisäksi kunkin kanavan omassa mobiilisovelluksessa. Maanantaina nämä vanhat mobiilisovellukset suljetaan ja käyttäjät ohjataan lataamaan puhelimeensa Yle Areena -sovellus.

Uudistuvassa Areena-sovelluksessa erityisesti suorien lähetysten kuuntelu on tehty helpoksi.
Ohjelmatiedot ja Nyt soi -tiedot ovat selkeästi esillä. Haluamansa alueradion voi valita suorien lähetysten valikosta. Kuuntelija voi myös helposti lähettää viestin studioon haluamallaan tavalla.

Yle Tunnuksella kirjautunut käyttäjä voi seurata radio-ohjelmien uusia jaksoja ja tallentaa suosikkejaan Omat-välilehdellä.

Uudistuva Areena helpottaa eri audiosisältöjen, myös podcastien selailua – kuuluvat suosikkeihin sitten Ali Show, Ykkösaamu, Kirjojen Suomi tai Radio Sodoma.

Areenasta julkaistaan samalla uusi versio sekä Android- että iOS-käyttäjille. Sen saa käyttöönsä päivittämällä Areena-sovelluksen puhelimessaan.

Muutos on ensimmäisiä tulevista uudistuksista, joilla palvellaan erityisesti radion ja podcastien ystäviä. Palvelua kehitetään edelleen. Palautetta ja huomioita voi antaa osoitteeseen aura.lindeberg@yle.fi (sisällöt) tai matti.kivinen@yle.fi (tekninen kehitys).

Lisätiedot:
Aura Lindeberg, sisältötuottaja, Yle Julkaisut, p. 040 1471119, aura.lindeberg@yle.fi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.