Hyppää pääsisältöön

The Young Pope – piru vai pyhimys

draamasarja The Young Pope – piru vai pyhimys haastaa käsityksiämme katolisen kirkon johtajasta.
Amerikkalaista Lenny Belardoa eli paavi Pius XIII:sta esittää Jude Law. draamasarja The Young Pope – piru vai pyhimys haastaa käsityksiämme katolisen kirkon johtajasta. Kuva: Gianni Fiorito yle tv1

TV1 perjantaisin 7.7. - 8.9.2017 klo 21.05 - 22.00
Yle Areenassa 30 päivää

Mitä, jos yksi maailman mahtavimmista miehistä, paavi, olisi jotain aivan muuta kuin on kuviteltu? Entä jos hän ei olisikaan harras ja nöyrä, vaan sisäisten ristiriitojen repimä?

Palkitun italialaisohjaajan Paolo Sorrentinon draamasarja The Young Pope – piru vai pyhimys (16) haastaa käsityksiämme katolisen kirkon johtajasta.

Kevytkolaa ja tupakkaa kuluu

Kymmenosaisen draamasarjan päähenkilö on nelikymppinen amerikkalaispaavi Pius XIII, siviilinimeltään Lenny Belardo. Ketjupolttavan ja kevytkolaa hörppivän paavin roolin näyttelee Jude Law.

Katolilaiset ovat uudesta paavista innoissaan, mutta katolisen kirkon kardinaalikunta on hämmentynyt. Varsin pian käy ilmi, että paavi Pius XIII on ailahtelevainen, vastakohtien mies ja erittäin suorasukainen.

Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa. Pääroolin näyttelee Jude Law.
Paavi (Jude Law ) ja sisar Antonia (Milvia Marigliano). Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa. Pääroolin näyttelee Jude Law. Kuva: Gianni Fiorito yle tv1
Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa.
Kardinaali Spencer (James Cromwell). Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa. Kuva: Gianni Fiorito James Cromwell,yle tv1

Kasvattiäidistä erityisavustaja

Pius XIII on kasvanut luostarissa, koska vanhemmat ovat hänet hylänneet. Entisestä elämästään paavi tuo Vatikaaniin kasvattiäitinsä, sisar Maryn (Diane Keaton), josta tehdään hänen avustajansa.

Kuinka uusi paavi aikoo johtaa katolista kirkkoa? Onko hän niin helposti ohjailtavissa kuin kardinaalit uskovat?

Sarjan muita hahmoja ovat kardinaali Voiello (Silvio Orlando), kardinaali Dussolier (Scott Shepherd), Sofia (Cécile de France), monsignore Gutierrez (Javier Cámara), Esther (Ludivine Sagnier), kardinaali Caltanissetta (Toni Bertorelli) ja kardinaali Michael Spencer (James Cromwell).

Sarjasta nähdään ensimmäinen tuotantokausi. Sarjaan on tilattu toinenkin kausi.

The Young Pope. Idea, käsikirjoitus ja ohjaus: Paolo Sorrentino. Tuotanto: Wildside Production, Haut et Court, Media Pro, HBO, 2016.

Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa. Pääroolin näyttelevät Jude Law ja Diane Keaton.
Paavi Pius XIII (Jude Law) ja hänen avustajansa, sisar Mary (Diane Keaton). Uusi draamasarja kertoo epäsovinnaisesta paavista ja hänen uransa alkuvaiheista Vatikaanissa. Pääroolin näyttelevät Jude Law ja Diane Keaton. Kuva: Gianni Fiorito yle tv1
Kommentit