Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen juhannusjuhlilla tanssi 222 542 suomalaista!

Suomalaiset järjestivät juhannusaattona ennennäkemättömän suuret, koko maan yhteiset juhannusjuhlat! Yhteiseen maailmanennätystanssin yritykseen osallistui juhannusaattona klo 22 valtava määrä ihmisiä: 222 542 suomalaista tanssi yhtä aikaa ympäri Suomea ja Eurooppaa! Myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Uudessa-Seelannissa sekä Afrikassa osallistuttiin yhteiseen tanssiin.

Uusi maailmanennätys jäi kuitenkin syntymättä.

”Yritys oli hieno! Suomalaiset ympäri maata kokoontuivat yhteen, tekemään yhtä aikaa samaa asiaa. Tunnelma, joka välittyy niistä tuhansista valokuvista, videoista ja viesteistä, joita olemme saaneet, on todella koskettava ja riemukas. Pidimme yhdessä hauskaa ja teimme jotain vähän hullua. Maailmanennätys ei syntynyt, mutta kaikkien aikojen juhannusjuhlat meillä todella oli!” ohjelman tuottaja Markku Mastomäki sanoo.

”Kiitos siitä kuuluu koko Suomen kansalle! Juhlimme 100-vuotiasta Suomea yhdessä, ilolla ja näyttävästi.”

Hulahula Suomen juhannusaaton historiallisen suuri tv-lähetys tavoitti koko illan aikana 1 238 000 katsojaa. Ohjelman katsotuin vartti klo 22, jolloin maailmanennätystanssia tanssittiin, tavoitti 654 000 suomalaista. Sunnuntain ja keskiviikon uusinnat mukaan lukien tv:n kautta tavoitettiin kokonaisuudessaan 1 873 000 katsojaa! Mukaan juhannusjuhlakartalle ilmoittautui lopulta 12 572 juhlaa.

Ohjelma sai innostuneen vastaanoton myös sosiaalisessa mediassa. Tunnisteella #hulahulasuomi jaettiin tuhansia kuvia ja videoita niin Instagramissa, Twitterissä kuin Facebookissakin. Lisäksi kevään aikana Hulahula Suomi tavoitti suuren määrän suomalaisia, jotka heittäytyivät tanssin vietäviksi Hulahula Suomi -tv-sarjassa sekä turuilla ja toreilla – kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, tanssikouluissa ja erilaisia tapahtumissa ympäri maan – ja jakoivat omia tanssejaan sosiaalisessa mediassa.

Kiitos kaikki mukana olleet! Teimme yhdessä jotain historiallista – jotain, mikä kosketti ja levitti hyvää oloa ja mieltä ympäri Suomea. Myytti jäykästä, tanssimattomasta suomalaisesta tuli rikottua kirkkaasti!

Jos juhannusaaton tv-lähetys jäi välistä, Areenasta pääset vielä mukaan tunnelmaan!

Kommentit