Hyppää pääsisältöön

Keitä Suffragetit ovat?

Musikaalikomedian värikäs ryhmäkuva
Musikaalikomedian värikäs ryhmäkuva Kuva: Yle / Anne Hämäläinen, Johanna Kannasmaa & Ilmari Fabritius, kokoonpano Tuuli Laukkanen

Maija Vilkkumaan säveltämä ja käsikirjoittama Mä halusin olla suffragetti on energinen, ympäristöstä hauskoja havaintoja tekevä, tuore musikaalikomedia. Sarja kertoo kahdesta ystävyksestä, Annista ja Ellistä sekä heidän perustamastaan uusfeministisestä järjestöstä, Suffrageteista. Lisäksi tämän vuoden kesämusikaali kertoo rakkaudesta, aktivismista, elämänvalintojen vaikeudesta ja lukuisista henkilöistä, jotka koskettavat päähenkilö Annin arkea ja elämää. Keitä he ovat?

Käsitekarttagrafiikka sarjan keskeisistä hahmoista
Anni yhdistää kaikki sarjan keskeiset hahmot Käsitekarttagrafiikka sarjan keskeisistä hahmoista Kuva: Yle / Tuuli Laukkanen

Sarjan keskeiset henkilöt:

Anni Saarnikunnas (Anna-Maija Tuokko) on 24-vuotias lavarunoilija ja Suffragetti-ryhmän perustajajäsen. Hän asuu isoisänsä omistamassa asunnossa, eikä maksa vuokraa. Anni elää taiteilijaelämää ja on suhteessa perheellisen näyttelijä Eetu Kuuslan (Juho Milonoff) kanssa. Anni on parhaan ystävänsä Ellin Roosa-kissan kummi, vaikka onkin allerginen.

Anni Saarikunnas (Anna-Maija Tuokko) katsoo nauraen kameraan.
Anni Saarnikunnas (Anna-Maija Tuokko) Anni Saarikunnas (Anna-Maija Tuokko) katsoo nauraen kameraan. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen & Johanna Kannasmaa Anna-Maija Tuokko,mä halusin olla suffragetti

Mikael Saarnikunnas (Juha Pulli) on Annin veli ja 27-vuotias kuntosaliyrittäjä, joka pyörittää omaa firmaansa Mikael Fit:iä. Mikael kokee, että perhe pitää häntä tyhmänä bodarina. Itse hän mieltää itsensä lempeän lihaksikkaaksi tulevaisuuden lupaukseksi.

Mikael Saarnikunnas (Juha Pulli) pullistelee kameralle.
Mikael Saarnikunnas (Juha Pulli) Mikael Saarnikunnas (Juha Pulli) pullistelee kameralle. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius juha pulli

Annin ja Mikaelin äiti Marjaana Saarnikunnas (Vuokko Hovatta). Hän on 55-vuotias joogaohjaaja, vegaani ja hippi. Huonoissa väleissä isänsä, Unton (Erkki Saarela) kanssa. Paljain jaloin, kilisevät korut ja kaikenlaiset värit sisältävä kaftaani päällään hän kiiruhtaa hitaasti elämässään eteenpäin.

Marjaana Saarnikunnas (Vuokko Hovatta) hymyilee kameralle kämmenet toisiaan vasten
Marjaana Saarnikunnas (Vuokko Hovatta) Marjaana Saarnikunnas (Vuokko Hovatta) hymyilee kameralle kämmenet toisiaan vasten Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Vuokko Hovatta,mä halusin olla suffragetti

Unto Saarnikunnas (Erkki Saarela), 77-vuotias emeritusprofessori on Marjaanan isä, Annin ja Mikaelin isoisä. Hän on perustanut eläkeiässä valmennus-firman Unto Consultingin. Unto on varakas ja ihailee Urho Kekkosta ja kaipaa levyraatia. Hän hallitsee tilanteen kuin tilanteen eikä puhu omista asioistaan kenellekään.

Unto Saarnikunnas (Erkki Saarela) kaivaa lompakkoaan huolestuneen näköisenä.
Unto Saarnikunnas (Erkki Saarela) Unto Saarnikunnas (Erkki Saarela) kaivaa lompakkoaan huolestuneen näköisenä. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Erkki Saarela,mä halusin olla suffragetti

Elli (Anna-Riikka Rajanen) työskentelee R-kioskin myyjänä. Elli on 24-vuotias ja Annin lapsuuden kaveri sekä Suffragetti-ryhmän perustajajäsen. Roosa-kissa on Ellille hyvin tärkeä. Puhetta tulee ja paljon eikä Elli sitä juurikaan ennakkoon suodata.

Elli (Anna-Riikka Rajanen) näyttää kameralle keskisormea hampaat irvessä.
Elli (Anna-Riikka Rajanen) Elli (Anna-Riikka Rajanen) näyttää kameralle keskisormea hampaat irvessä. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen & Johanna Kannasmaa Anna-Riikka Rajanen,mä halusin olla suffragetti

Ulla (Sara Melleri) on 30-vuotias, uusi Suffragettien jäsen ja työskennellyt Unto Consultingissa. Ulla haluaisi uudistaa Suffragetit ja hän kritisoi sen pehmeää ja passiivista meininkiä. Hän on ajoittain hieman psykoottinen, mutta pystyy silti kohtuullisesti huolehtimaan pienestä Arvi-vauvastaan.

Ulla (Sara Melleri) seisoo vauva kantoliinassa.
Ulla (Sara Melleri) Ulla (Sara Melleri) seisoo vauva kantoliinassa. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen & Johanna Kannasmaa Sara Melleri,mä halusin olla suffragetti

Katariina (Elsa Saisio), iätön dokumenttikuvaaja. Suffragettien jäsen, joka on aina paikalla, mutta häntä ei koskaan huomata. Mikä toki sopii dokumentaristille, näin hän voi taltioida kaiken.

Katariina (Elsa Saisio) seisoo tympiintyneennäköisenä kamera olkapäällään ja tupakka kädessään.
Katariina (Elsa Saisio) Katariina (Elsa Saisio) seisoo tympiintyneennäköisenä kamera olkapäällään ja tupakka kädessään. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen & Johanna Kannasmaa Elsa Saisio,mä halusin olla suffragetti

Rami (Taisto Oksanen, tekee myös useita muita rooleja), Mikaelin 27-vuotias Fit-kuntosalin vastaanottovirkailija ja personal trainer. Kun Rami on töissä, kaikkea saattaa sattua ja tapahtua, mutta poikkeuksellisen positiivisen elämänasenteen omaavana hän ei anna minkään haitata päiväänsä.

Rami (Taisto Oksanen)
Rami (Taisto Oksanen) Rami (Taisto Oksanen) Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Taisto Oksanen,mä halusin olla suffragetti

Eetu Kuusla (Juho Milonoff) on 50-vuotias julkkis-näyttelijä, sanan monessa merkityksessä. Hän on naimisissa vaimonsa Maaritin kanssa, mutta hänellä on myös suhde Anni Saarnikunnakseen. Eetulla on Maaritin kanssa kaksi lasta, Dansku ja Bensku – olisiko Banskukin tulossa?

Eetu Kuusla (Juho Milonoff) katsoo kameraan kulmien alta.
Eetu Kuusla (Juho Milonoff) Eetu Kuusla (Juho Milonoff) katsoo kameraan kulmien alta. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Juho Milonoff,mä halusin olla suffragetti

28-vuotias Tommi (Leo Honkonen) työskentelee Unto Consultingissä ja on kiinnostunut aktivismista. Tommi on ikuinen yliopisto-opiskelija, pääaineenaan filosofia. Hän on Annin OIKEA rakkaus.

Tommi (Leo Honkonen) katsoo kameraan lasiensa takaa.
Tommi (Leo Honkonen) Tommi (Leo Honkonen) katsoo kameraan lasiensa takaa. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Leo Honkonen,mä halusin olla suffragetti

Tilda Kaven-Kuvajainen (Niina Koponen, tekee myös useita muita rooleja) tunnetaan Suomen kuuluisimpana fitness-urheilija. Hän viettää 30-vuotissyntymäpäiviään kuin lastenkutsuja teeskennellen eli olevansa kahdeksan vuotias.

Tilda Kaven-Kuvajainen (Niina Koponen) seisoo kokopinkissä asussa tiara päässään.
Tilda Kaven-Kuvajainen (Niina Koponen) Tilda Kaven-Kuvajainen (Niina Koponen) seisoo kokopinkissä asussa tiara päässään. Kuva: Yle / Anne Hämäläinen & Johanna Kannasmaa Niina Koponen,mä halusin olla suffragetti

Kuunnelmasarjan käsikirjoittaja-säveltäjä Maija Vilkkumaa kertoo artikkelissa, miltä radiomusikaalin aloittaminen tuntui.

Mä halusin olla suffragetti 3.7. alkaen Areenassa!