Hyppää pääsisältöön

Haku uudelle Au pairit -kaudelle on auki – viime kauden au pair Vanessa kertoo, millaiset tyypit sopivat sarjaan

Elämäsi seikkailu voi olla yhden hakemuksen päässä.

Haku uudelle Au pairit -kaudelle on käynnistynyt. // Kuva: Yle

Lähetetään muutama suomalainen nuori aikuinen au pairiksi ulkomaille ja tehdään siitä tv-ohjelma.

Tämä ei lähtökohtaisesti kuulosta kovin ihmeelliseltä ajatukselta saati viihdyttävältä televisio-ohjelmalta, mutta sitä se todellakin on ollut. Suosittua Au pairit -sarjaa on esitetty neljän kauden verran – ja sen viidennelle kaudelle voi nyt hakea mukaan. Kautta ryhdytään kuvaamaan lokakuussa. Matkakohde paljastetaan hakuprosessin yhteydessä.

Ohjelman edellisellä kaudella au pairit matkustivat Kanadaan. Viidestä mukana olleesta au pairista eniten otsikoissa oli Vanessa Pauloff, joka riidan jälkeen jätti ensimmäisen isäntäperheensä.

22-vuotias Vanessa muistuttaa, että ohjelmaan hakeutuvilla on syytä olla silmää lasten- ja kodinhoidon lisäksi myös tosi-tv:n tekemiseen.

- Se ei ole mikään normaali au pair -keissi. Siitä kuvataan tv-ohjelmaa, josta voidaan muotoilla mitä tahansa. Sun persoonalla pitää olla jotain, mitä antaa realitylle. Jos pelkää kameroita, niin kannattaa lähteä vain tavalliseksi au pairiksi, Vanessa kertoo YleX:lle.

Vanessa Paulov oli au pairina Kanadassa. // Kuva: Yle Areena

Vanessa painottaa, että hakijoiden kannattaa luottaa ja uskoa itseensä sekä olla avoimia ja valmiita uusille kokemuksille. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi hiljaisesti suostua kaikkeen, mitä esimerkiksi isäntäperheessä pääsee tai joutuu kokemaan. Vanessa kertoo, että lähti ensimmäisestä perheestään sen vuoksi, että hän teki pitkää päivää, eikä energiaa jäänyt mihinkään muuhun.

"Sun persoonalla pitää olla jotain, mitä antaa realitylle."― Vanessa Paulov

- Se on ainutkertainen kokemus. Jos tuntuu, että isäntäperheen koti ei ole sellainen paikka jossa haluaa olla, niin kannattaa nostaa se esille. Mun konflikti ei tosin ollut kaikista ideaalein tapa, miten se ehkä kannattaa hoitaa.

Vanessan mukaan kannattaa olla varautunut palautteeseen, jota se tuo. Vanessa mainitsee, että hakijalla tulee olla riittävän paksu nahka, jotta negatiiviset kommentit eivät lannista.

- Minusta tehtiin kauden pahis siten, että mun pahat jutut näytettiin televisiossa. Mun persoonan toista puolta ei näytetty. Mutta otan sen realityn kannalta. Oli vain hyvä, miten se näytettiin ja tehtiin. Vanessa sanoo.

Vaikka matkan varrella sattui pari riitaa, kokemus Au pairit -ohjelmassa olemisesta oli mieluisa. Reissun parasta antia olivat kaikki muiden au pairien kanssa tehdyt asiat, kuten esimerkiksi viikonloppureissu Whistleriin.

Lisäksi sekä tuotantotiimi että yleisö on nyt nähnyt, että Vanessan räväkkä persoona sopii realityyyn.

- Olen päässyt tv-maailmaan sisään, ja mulla on nyt kontakteja. Ehkä mut tullaan näkemään televisiossa parin vuoden sisällä.

Au pairien viidettä kautta ryhdytään kuvaamaan lokakuussa. Mukaan haetaan 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia. Lue lisää hakuprosessista täältä.

Lue myös:

Au pairit -suosikkisarja palaa ruutuun – luvassa uskomaton imukuppifritsu, hämmennys Kanadan sijainnista ja hirveä hostellidraama

Au pairit -analyysi: Historiallinen riita ja paljon biletystä – neljäs kausi luottaa draamaan niin paljon, että arkea jää kaipaamaan