Hyppää pääsisältöön

Päämajasymposium 1.7.2017 Mikkelissä – teemana Eurooppa

Ihmisiä istuu penkeillä, estradilla toimittaja ja kolme panelistia
Ihmisiä istuu penkeillä, estradilla toimittaja ja kolme panelistia Kuva: Yle Päämaja,Mikkeli,symposiumit,2016

Päämajasymposium kokoaa politiikan ja talouden vaikuttajia Mikkeliin jo kymmenettä kertaa.

Euroopan nykytilasta ja tulevaisuudesta ovat keskustelemassa muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, oikeusministeri Antti Häkkänen, kansanedustaja Erkki Tuomioja sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Perinteisen Mannerheim-luennon pitää Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn.

Mukana on myös Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Tilaisuuden juontaa Ylen toimittaja, uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen.

Päämajasymposiumin järjestävät yhteistyössä Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon maakuntaliitto, Länsi-Savo ja Yle.

Symposium järjestetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa lauantaina 1.7.2017 klo 10.00–13.15. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.