Hyppää pääsisältöön

Muisti: Kohtauksia Berliinistä

Nuoret suomalaisohjaajat lähtivät 1970-luvulla Berliiniin tekemään uutta teatteria.
Nuoret suomalaisohjaajat lähtivät 1970-luvulla Berliiniin tekemään uutta teatteria. Nuoret suomalaisohjaajat lähtivät 1970-luvulla Berliiniin tekemään uutta teatteria. yle tv1

TV1 torstaina 6.7.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta maanantaina 10.7. klo 6.25 ja keskiviikkona 12.7. klo 15.50
Yle Areenassa 30 päivää

Vaihtoehtoliikkeiden synnyttämä kulttuurielämä kukoisti jaetussa Berliinissä 1970-luvulla.

Nuoret suomalaisohjaajat lähtivät kaupunkiin opiskelemaan ja tekemään uutta teatteria. Moni haaveili, että voisi olla mukana rakentamassa uudenlaista yhteiskuntaa.

Arki ja työ jaetussa kaupungissa olivat monelle muuta kuin mitä oli osannut odottaa. Poliittinen ilmapiiri määritti tekemisen rajat.

Ohjaaja Anu Saari lähti Itä-Berliiniin tekemään lastenteatteria, Outi Valle Länsi-Berliiniin opiskelemaan ja tutkimaan Bertolt Brechtiä.

Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Liisa Vihmanen. Tuotanto: Yle, 2013. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2013.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.