Hyppää pääsisältöön

Robin fanittaa robinereita: “Fanit keräsivät mulle terveisiä 20 metriä pitkään paperiin”

Robinin mielestä hänen faneissaan eli robinereissa on parasta aktiivisuus ja kiltteys.

Robin fanittaa robinereja. // Kuva: YleX

On selvää, ettei artistista tule tähteä ilman faneja. Fanijoukon tuki on tärkeää sekä hurmoksellisilla festarikeikoilla että niinä hetkinä, kun artistin uralla ei mene niin hyvin.

YleX:n uudessa juttusarjassa Suomen tunnetuimmat artistit fanittavat omia fanejaan. Ensimmäisenä vuoron saa Robin.

Selvitämme, tunnistaako idoli fanejaan ulkonäöltä, mikä fanitempaus on erityisesti jäänyt mieleen ja milloin artisti on eniten tarvinnut uskollisten faniensa tukea.

Mikä robinereissa on parasta, Robin?

- Aktiivisuus tietysti ja se, miten vannoutuneesti he kiertävät kaikki keikat. On muutama porukka, joka on aina paikalla. Se on mun mielestä kaikista siisteintä ja fanit ovat tosi kilttejä toisilleen. Kuulen usein sellaisia tarinoita, että he ovat löytäneet frendejä jonotusporukoista.

Tunnistatko faneja ulkonäöltä?

- Joo. Se on aika huvittavaa, että eturivistä tunnistan melkein jokaisen naamasta heti. Esimerkiksi Hondalla keikoille tulevat Hondatytöt-faniryhmä tulee välillä meet&greet-tilaisuuksiin ja kysyn heiltä aina, onko tänään eturivin vai takarivin bileet. Keskellä yleisöä ei kuulemma voi olla. Joko pitää olla ihan edessä tai takana. En tiedä miksi. Sitten on Ihan helmet, Pikkuhelmet ja Volkkaritytöt. On siistiä, että he ovat tehneet faniyhteisöjä Instagramiin. Se on heidän harrastus. Siitä älyttömän isot kiitokset!

"Eturivistä tunnistan melkein jokaisen heti."― Robin

Huomasitko, että sun Ihan helmet -faniryhmän Instagram-tili hakkeroitiin pari viikkoa sitten?

- Jep. Huomasin heti. Meidän viestintäkoordinaattori sai siitä tiedon ja hoidin omalta osaltani kaiken, minkä pystyin. Nyt heillä on uusi sivu, jota kannattaa käydä seuraamassa. Se oli tosi harmi, kun heiltä hävisi kaikki hienot kuvat tililtä. He olivat hetken siitä pahoillaan. Olemme nähneet sen jälkeen ja he ovat varmasti päässeet siitä yli ja lähtevät viemään uudella kulmalla sivua eteenpäin.

Teit Kasmirin kanssa Milloin nään sut uudestaan -kappaleen faneille ja faneista. Unohteletko usein fanien nimiä?

- Se aihe kalvoi mua. Tämä kappale on mun anteeksipyyntö niille, joiden nimiä en muista aina. Se on kuitenkin inhimillinen moka. Niitä tilanteita tulee koko ajan. Mua hävettää, kun mulla on niin huono nimimuisti, mutta tunnistan kasvoja tosi hyvin. Haluan itse muistaa ja pyydän siksi faneja sanomaan etunimen ensimmäisiä kirjaimia, että muistaisin koko nimen. Teen tällaista muistityötä meet&greeteissä eli fanitapaamisissa.

Mikä on hulluin tempaus, jonka faniryhmä on eteesi tehnyt?

- Flashmobeja oli vuosina 2013 ja 2014. Ainakin Kaisaniemen puistossa oli paljon faneja tanssimassa mun biisien tahtiin.

- Sitten Tikkurila Festivaalilla pari kesää sitten fanit keräsivät mulle terveisiä sisääntulon luona 20 metriä pitkään paperiin. Se käärittiin rullaksi ja tuotiin mulle bäkkärille. Mulla on ehkä maailman pisin fanikirje. Se on musta tosi makee. Se on mulla kotona alakerrassa hyvin pakattuna, ettei sille vaan tapahdu mitään. Kaikkein ikimuistoisimpia ovat ne lahjat, joissa näkyy oma kädenjälki, kun fanit ovat askarrelleet mulle jotain.

Milloin olet liikuttunut fanitoiminnasta?

- Se toiminta on välillä myös tosi ankaraa, esimerkiksi jonottaminen pakkasessa. Välillä tulee paha mieli, että älkää olko teltoissa keskellä talvea, mutta fanit sanovat, että se on heidän harrastus ja he haluavat tehdä niin. Mulle iskee sellainen hellyys, miten vannoutuneesti he jaksavat kulkea mun rinnalla vuodesta toiseen ja tukea mua.

"Mulle iskee sellainen hellyys, miten vannoutuneesti he jaksavat kulkea mun rinnalla vuodesta toiseen ja tukea mua."― Robin

- Mua liikuttaa myös se, kun joskus tulee vastaan sellaisia faneja, joilla on ollut vaikea lapsuus, eikä heillä ole ollut oikein kavereita ja sitten he ovat löytäneet tällaisen kiinnostuksen kohteen. Sitten nämä henkilöt menevät jonottamaan keikalle ja löytävät sieltä kavereita. Onhan se siistiä, että pystyn vaikuttamaan jonkun ihmisen elämään noin suuresti.

Milloin olet tarvinnut eniten fanien tukea?

- Tarvitsen fanien tukea koko ajan. Ilman heitä näistä hommista ei tule mitään. Yhdessä-albumilla tarvitsin ihan konkreettisesti, kun fanit tulivat studiolle laulamaan taustalauluja mun kanssa.

Millaisen kuvan haluat antaa itsestäsi faneille?

- Helpostilähestyttävän. Vaikka kuinka olisin stara, mulle voi tulla ihan muuten vaan juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Tykkään siitä. On älyttömän kivaa jutella ihmisten kanssa. Haluan antaa myös iloisen kuvan.

Millaisia terveisiä haluat lähettää robinereille?

- Hyvää festarikesää kaikille! Muistakaa laittaa telttojen vetoketjut kiinni, ettei hyttyset syö.

Lue myös:

Ylivoimainen voitto: Robinerit ovat Suomen kovimpia faneja

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: Robinia fanittavat sekä teinit että aikuiset aivan yhtä suurella intohimolla

Isac Elliot fanittaa ellioteerejä: “Parhaat mahdolliset ihmiset ja periaatteessa perhettä”