Hyppää pääsisältöön

Juoppojen kirkuna on pilannut monet juhlat — näin käyttäydyt kauniisti kesän festivaaleilla

Ruisrock-festivaalit Turun Ruissalossa 1978.
Ruisrock-festivaalit Turun Ruissalossa 1978. Kuva: V. K. Hietanen / JOKA / Museovirasto yleisö,rock-festivaalit

Kun nuoret tulevat ulos kodista, saavuttaa heidät huvitarpeen tulva. Tuossa kiihoittavassa tilanteessa onkin syytä pitää mielessä miten kesäjuhlain osanottajien sankat parvet kykenevät itsekohtaisesti huolehtimaan kauniista käytöksestään.

Eivät ole mukavat sellaiset juhlat, joista kaikaa humalaisten hoilotus, kirosanat ja rivot puheet. Humalassa ei tule kenkään esiintyä. Tämä koskee myös taiteilijoita, jotka muistakoot, että monen hyvän juhlan ovat juopot kirkumisellaan pilanneet.

Juoppojen kirkuna pilasi juhlat Kirvussa.
Juoppojen kirkuna pilasi juhlat Kirvussa. Juoppojen kirkuna pilasi juhlat Kirvussa. Vanhat aikakauslehdet

Omien juomien tuominen juhla-alueelle ei ole sallittua. Jos päätätte tovereinenne nauttia ne etukäteen, niin muistakaa mittanne ja se, että minkäänlaisten ajoneuvojen ohjaimiin ei ole olutpäissään syytä astua.

Muuan markkinamuisto Farmacieklubbenin MDS -julkaisussa 1901
Muistakaa mittanne, älkääkä hurjastelko hevospeleillä. Muuan markkinamuisto Farmacieklubbenin MDS -julkaisussa 1901 Vanhat aikakauslehdet
Joka miehen ja naisen tulee tietää mittansa, sillä tanterelle uinahtaneiden taskut tulevat arvokapineista helposti kevennetyiksi.
Nurmikolla lepäävä festivaalivieras. Ruisrock 1971.
Nurmikolla lepäävä festivaalivieras. Ruisrock 1971 Nurmikolla lepäävä festivaalivieras. Ruisrock 1971. Kuva: Museovirasto Ruisrock,nukkuja

Teräaseita tahi muita astaloita ei ole syytä juhlapaikalle kuletella. Itsehallinta on ylevämmissäkin juhlissa monelta herpaantunut ja ilolientä nautittuaan jotkut tahtoneet mieluusti aseistustaan esitellä.

Viina ja puukko eivät sovi yhteen.
Älä tuo teräaseita juhlapaikalle. Viina ja puukko eivät sovi yhteen. vanhat aikauslehdet

Jos syystä tahi toisesta järjestyksen valvojat sisäänpääsyn epäävät, älköön juopporaukat jääkö kirkumaan juhla-alueen ulkopuolelle. Vaikka toverisi joutuisikin kiinniottotoimenpiteen kohteeksi, säilytä silti kunnioitus ja säädyllinen käytös.

Ole kohtelias jokaista järjestyksen valvojata kohtaan.
Ole kohtelias jokaista järjestyksen valvojata kohtaan. Ole kohtelias jokaista järjestyksen valvojata kohtaan. kohteliaisuus poliisia kohtaan

Kirjoitelmamme lopuksi haluamme nostaa esiin kysymyksen, josta harvemmin keskustellaan.

Omalle mielenlaadulle sopimaton musiikki nostattaa pahaa tuulta.

On nimittäin selvää, että omalle mielenlaadulle sopimaton musiikki on omiaan nostattamaan pahaa tuulta ja suuttumusta siinä missä väkijuomien ylenmääräinen käyttökin.

Valitse siis omalle sielullesi sopivaa ohjelmistoa, mutta älä suinkaan jää kiistelemään siitä tovereidesi kanssa, mikäli se ei heitä miellytä.

Suloisessa suvessamme riittää mieltäkohottavaa ohjelmistoa nimittäin jokaiseen makuun.

Helppotajuinen torvisoitto sopii kaikille.
Helppotajuinen torvisoitto sopii kaikille Helppotajuinen torvisoitto sopii kaikille. vanhat sanomalehdet
Kommentit
 • Aimo Leikas — hirttolavalta giljotiiniin ja venäläiseen rulettiin

  Miksi esiintyjä haluaa leikkiä hengellään?

  Illusionisti Aimo Leikas aloitti uransa tasapainotaiteilijana, hypnotistina, kahlekuninkaana ja fakiirina. Haukivuoren Houdini kuitenkin havaitsi yleisön sensaatioiden nälän ja ryhtyi toteuttamaan oikeasti hengenvaarallisia temppuja. Yksi niistä koitui lopulta hänen kohtalokseen.

 • Alvar Aallon Villa Tammekann on nähnyt Viron historian synkät ja valoisat ajat

  Villa Tammekannin tarina

  Vuonna 1932 virolainen maantieteen professori August Tammekann tilasi arkkitehti Alvar Aallolta suunnitelmat taloa varten. Seuraavana vuonna Tammekannien perhe muutti vielä hieman kesken olevaan funkkistaloon Tarton Tähtveren kaupunginosassa. Villa Tammekann on ainoa Viroon valmistunut Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Neuvostoaikana se rapistui ja unohtui. Viron uudelleen itsenäistyessä se löydettiin ja kunnostettiin Aallon suunnitelmia kunnioittaen.

 • Sankarivirtahevon uskomaton selviytymistarina piiritetyssä Leningradissa

  Satoja tuhansia ihmisiä kuoli nälkään — virtahepo pelastui

  Syksyllä 1941 talvi tulee varhain. Maa saa lumipeitteen jo lokakuun lopulla. Saksalaisten ja suomalaisten sotajoukkojen piirittämän Leningradin taivasta halkovat saksalaisia pommikoneita haravoivat valonheittäjät. Saartorenkaaseen on jäänyt 3,5 miljoonaa siviiliä ja eläintarhan häkissä pommeja säikkyvä afrikkalainen virtahepo. Pian piiritetyssä kaupungissa loppuu ruoka.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua