Hyppää pääsisältöön

Oletko naapuruston rähinä-Reiska vai sovinto-Seppo? – Testaa onko sinusta rauhanrakentajaksi

Kuvassa naapuri soittaa kovalla musiikkia. Vieressä asuvaa harmittaa.
Kuvassa naapuri soittaa kovalla musiikkia. Vieressä asuvaa harmittaa. Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen riidat,naapuruus,sovittelu,naapuruussovittelija miriam attias, suomen pakolaisapu

Naapuri tumppaa tupakkansa asuntosi eteen. Naapurin lapset käyttäytyvät huonosti. Testaa, miten hyvin selviät tilanteista ilman mojovaa riitaa ja raastupaa.

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.

Testi on tehty yhteistyössä Naapuruussovittelun keskuksen Miriam Attiaksen ja Hanna Vuorisen kanssa. Kuvien sitaatit ovat Naapuruussovittelun käsikirjasta.

Kommentit

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.