Hyppää pääsisältöön

Toivon yö - suorana yllätysten kera

Juha Rosma, Toni Kamula ja Maria Mononen seisovat ja katsovat kameraan.
Ohjaajat Toni Kamula ja Maria K. Mononen sekä konseptin luoja Juha Rosma keskellä Juha Rosma, Toni Kamula ja Maria Mononen seisovat ja katsovat kameraan. Kuva: Yle/Jussi Nahkuri Juha Rosma

Kesäyön yllätyksellisin radiolähetys! Lauantaiyönä 1.7. Radio Suomi lähettää suorana viisi pienoiskuunnelmaa, jotka äänitetään ympäri Helsinkiä eri lokaatioista. Löydätkö meidät kaupungin sykkeestä?

Viisi nuorta Teatterikorkeakoulussa opiskelevaa ja vastavalmistunutta näytelmäkirjailijaa ovat käsikirjoittaneet live-kuunnelmat, joissa käsitellään toivon pilkahduksia arkisen puurtamisen lomassa. Mitä toivo merkitsee tänään? Yön aikana kuulemme tarinat ihastumisen huumasta, sukupolvien välisestä kitkasta, väljähtyneestä avioliitosta ja menetyksistä, jotka saattavat johtaa yllättäviin kohtaamisiin. Kuunnelmat ovat kirjoittaneet Eira Virekoski, Ilja Lehtinen, Juho Keränen, Marie Kajava ja Susanna Airaksinen.

Julkisessa tilassa -kuunnelman orastava salaromanssi uhkaa paljastua sosiaalisessa mediassa paikalle osuvien teinien vuoksi. Aarre kertoo isän ja tyttären yhteisestä kamppailusta rakkaan ravihevosen äkillisen sairastumisen hoitamiseksi huoltoaseman pihalla. Bona Dea, skenaario mökissä tuulettaa avioliiton kipukohtia sm-roolileikkien avulla ja Meijän Milla tuntee just iltasin usein niinku surua kertoo kävelijästä, joka etsii kadonnutta rakastaan kesäyönä lohduttomasta kaupungista. Hautajaiset-kuunnelmassa yllättävät jäähyväiset yhdistävät kolmen kaupunkilaisen kohtalot.

Kuunnelmissa esiintyvät Anssi Niemi, Heidi Krohn, Jussi Järvinen, Marjaana Maijala, Paavo Kinnunen, Petja Lähde, Rauno Ahonen, Ronja Kuoppamäki, Saija Lentonen, Sami Kukka, Satu Tuuli Karhu, Teijo Eloranta ja Åsa Nybo.

Ohjaaja ja Toivon yö -konseptin luoja Juha Rosma, halusi tuoda radiodraaman ulos studioilta Helsingin kaduille ja yhdistää tähän vielä suoran lähetyksen yllätyksellisyyden. Mitä kaikkea suorassa lähetyksessä voikaan tapahtua? Ohjaajat Toni Kamula ja Maria K. Mononen ovat tarttuneet suoran lähetyksen haasteeseen yhdessä kahden äänisuunnittelijan ja 13 näyttelijän kanssa. Live-kuunnelmat toteutetaan mahdollisimman autenttisella äänimaisemalla, ja äänityslokaatioihin on tulossa jopa oikeita hevosia ja koiriakin! Miten saa hevosen hirnumaan käskystä? Pitääkö pokka suoran lähetyksen aikana? Miltä Helsingin yö kuulostaa?

Radiokuunnelmia tehdään perinteisesti studiossa, joten suoran lähetyksen ja lokaatioäänityksen tekeminen on kaikille ainutlaatuinen kokemus.

(Toivon yö -lähetys Radio Suomessa 1.7. klo 23.03 ja itse kuunnelmat puolen tunnin välein klo 23.15. alkaen aina klo 01.30. asti.)

Voit kuunnella Yöradion suoran Toivon yö -lähetyksen Areenasta kolmessa osassa. Pienoiskuunnelmien kooste on kuunneltavissa Yle Areenassa heinäkuun ajan. #toivonyö

Lue tästä, miten kaikki suorassa lähetyksessä sujui.

Toni Kamula, Juha Rosma ja Maria K. Mononen nauravat keskenään
Ohjaajat Toni Kamula ja Maria K. Mononen sekä konseptin luoja Juha Rosma Toni Kamula, Juha Rosma ja Maria K. Mononen nauravat keskenään Kuva: Yle/Jussi Nahkuri Juha Rosma

Taltioiden päivämääriä muokattu 6.7.