Hyppää pääsisältöön

Mikä lääkkeeksi Skam-vieroitusoireisiin?

De fem huvudpersonerna i Skam som sitter kring ett bord.
De fem huvudpersonerna i Skam som sitter kring ett bord. Kuva: NRK Skam (tv-sarja)

"Mä rakastan kans skamia!", "Joo se on aivan huippu!!", "Missä uusi jakso viipyy??" Skam on herättänyt suomalaisissa poikkeuksellisen suuria tunteita. Vuosisadan kotibileet, seksikokeilut, ystävyys, seksuaali-identiteetti ja luja ystävyys koukuttavat katsojia.

Skamia on katsottu Areenassa jo yli 12 miljoonaa kertaa. Norjalaissarjasta jäi iholle mm. Nooran, Vilden ja Williamin kolmiodraama, Isakin kamppailu homouden kanssa, jota värittää vielä ihastuksen kaksisuuntainen mielialahäiriö, Sanan kilvoittelu uskonnon ja seksin ristipaineessa ja monet muut nuorien elämän ilot ja surut. Näyttelijöiden työ kosketti monia uudella kerrontatyylillä ja aitoudellaan.

Herätti todella vahvoja tunteita kuin se ja jotenki ne Isakin ja Evenin näyttelijät oli niin vakuuttavia et itkin suurin piirtein koko ajan― - Skamin nuori naiskatsoja

Katsottavaa Skamin jälkeen?

Monet Skam-fanit ovat jo löytäneet Areenasta uusia suosikkejaan. Mm. Norjasta on tullut toinen viime ajan suosikkisarja Nuoret ja lupaavat, joka kertoo Skamin nuoria hieman vanhemmista nuorista ystävyksistä. Etenkin stand-upia tekevällle Eliselle sattuu ja tapahtuu. Nuoria mietityttää etenkin omat odotukset suhteessa muiden odotuksiin.

Myös norjalainen 10 tapaa tulla dumpatuksi kertoo uskomattomalta kuulostavia mutta tositapahtumiin perustuvia erotilanteita.

Huippusarjoja tulee toki muualtakin kuin Norjasta. Australiasta on tullut monia Suomessakin suosittuja sarjoja. Ready for this - kohti unelmia! kertoo viidestä nuoresta, jotka tapaavat asumassaan hostellissa. Kaikilla on erilaiset haaveet aina jalkapalloilijasta laulajan uralle, mutta tekemisen henki yhdistää heitä ja pitää porukkaa kasassa.

Jos olet enemmän toiminnan ja realitysarjojen ystävä, amerikkalainen Dude perfect on sarja kaveruksista, jotka harrastavat hurjija stuntteja ja muutoinkin räväkkää hauskanpitoa.

Niin ja jos joku ei tiedä, mikä alussa mainittu Skam on, voi koko sarjan katsoa Areenasta vielä koko kesän ja syksyn ajan.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua