Hyppää pääsisältöön

Tina Ahlin jätti sydämensä Suomen saaristoon

Tina Ahlin esiintyy Allsång på Skansen -yhteislauluillassa kuuluisan kansanmusiikkiyhtyeen, Orsa Spelmänin kanssa ohjelman toisessa jaksossa 4. heinäkuuta.

Tina Ahlin on laulaja, pianisti ja säveltäjä. Hän on tehnyt yhteistyötä muiden muassa ruotsalaisartistien Lisa Nilssonin, Tomas Dilevan ja Orupin kanssa. Lisäksi hän on työskennellyt teatterin parissa, säveltänyt musiikkia elokuviin ja konsertteihin ja kilpaillut musiikkiohjelmassa Så ska det låta (Ruotsin Bumtsibum). Lista on pitkä.

Tina on soittanut Orsa spelmän -kansanmusiikkiyhtyeen kanssa neljä vuotta ja tänä keväänä he julkaisivat ensimmäisen albuminsa. Nyt he esiintyvät Allsång på Skansenin lavalla.

Yritättekö vallata Benny Anderssonin paikan musiikkimaailmassa?

"Ei, ei, ei. Se ei tulisi kuuloon. Päinvastoin, Andersson on ollut suuri inspiraation lähde. Hän on aivan ainutlaatuinen taiteilija."

Saaristo ja suomalaiset snapsilaulut

Tinan äiti on kotoisin Suomesta ja monet sukulaiset asuvat Suomessa edelleen. Hänellä on lisäksi kesäpaikka Tammisaaren ja Hangon välillä. "Olen viettänyt koko elämäni Suomessa. Joten minun sydämeni on Suomen saaristossa."

Oletko siis pian tulossa Suomeen kiertueelle? "Toivon sitä kovasti, joten olemme yrittäneet järjestää asian. Se olisi erittäin hauskaa."

Onko sinulla jokin suomenruotsalainen suosikkiyhteislaulu?

"En muista suoralta kädeltä yhtään. Sen sijaan olen oppinut useita suomenkielisiä snapsilauluja. Tai jos sitä nyt voi suomeksi kutsua, jonkinlaista blaha-suomi, Ahlin toteaa ja antaa tyylinäytteen."

Suomenkielinen selostaja Hanna Pakarinen

Suorat Allsång på Skansen -lähetykset selostaa suomeksi laulaja Hanna Pakarinen. Ohjelmaa voi seurata alkuperäiskielellä valitsemalla lähetyskieleksi ruotsin.

Vieraina kauden toisessa jaksossa ovat Miriam Bryant, Roxette-yhtyeestä tuttu Per Gessle, Tina Ahlin & Orsa Spelmän sekä Stor & Jireel.