Hyppää pääsisältöön

Isac Elliot fanittaa ellioteerejä: “Parhaat mahdolliset ihmiset ja periaatteessa perhettä”

Isac Elliot haluaa olla yhtä hyvä idoli kuin Harry Styles.

Isac Elliot fanittaa ellioteereja. // Kuva: YleX

On selvää, ettei artistista tule tähteä ilman faneja. Fanijoukon tuki on tärkeää sekä hurmoksellisilla festarikeikoilla että niinä hetkinä, kun artistin uralla ei mene niin hyvin.

YleX:n uudessa juttusarjassa Suomen tunnetuimmat artistit fanittavat omia fanejaan. Tällä kertaa vuoron saa Isac Elliot.

Selvitämme, tunnistaako idoli fanejaan ulkonäöltä, mikä fanitempaus on erityisesti jäänyt mieleen ja milloin artisti on eniten tarvinnut uskollisten faniensa tukea.

Mikä ellioteereissä on parasta, Isac Elliot?

- Fanit antavat mulle mahdollisuuden elää unelmaani. He ovat parhaat mahdolliset ihmiset ja periaatteessa perhettä. Ellioteerit ovat sellaisia, jotka tukevat mua missä tahansa tilanteessa. Jos joku haukkuu mua, fanit puolustavat.

- Se on fanien harrastus, että he kulkevat mun perässä. Se on hullua duunia myös faneille, kun heidän pitää keksiä missä menen. Fanit alkavat olemaan jo vähän vanhempia ja niillä on jo ajokortit. Fanit ajavat meidän auton perässä keikkareissujen jälkeen, mutta he eivät aja meidän kodin pihaan. Fanit tietävät, että siinä menee raja.

Milloin tarvitsit fanien tukea kaikkein eniten?

- Mulla oli vähän aikaa sitten pieni keikkatauko, kun keskityin vain uuden musiikin tekemiseen. Stressasin, ovatko fanit vielä mukana, kun palaan keikoille. En ollut julkaissut mitään uutta musiikkia vuoteen. Kun biisi tuli, he tukivat mua heti. Se oli tosi hienoa.

- Fanit antavat mulle rakkautta somessa. Olen yksi niistä harvoista artisteista, jotka pitää Snäppiä aina auki eli kaikki voi lähettää mulle koko ajan snäppejä. Avaan niitä joka päivä ja juttelen mun fanien kanssa eli mulla on vaan tosi paljon kavereita.

Tunnistatko faneja ulkonäöltä?

- Kyllä mä tunnistan. Mulla on huono nimimuisti, mutta muistan kasvot.

Erotatko lavalta tuttuja faneja yleisön joukosta?

- Joo, koska ellioteerit ovat eturivissä. Esimerkiksi Norjassa on eri tyypit kuin Suomessa, mutta on 20 tyyppiä, jotka ovat ihan jokaisella keikalla. Ihan sama, ollaanko Suomessa vai ulkomailla.

Miten eri maiden fanit eroavat toisistaan?

- Norjassa oli just ihan hullu keikka. Kävin kaksi vuotta sitten viimeksi samassa paikassa omalla keikalla. Silloin myytiin 7 000 lippua ja nyt se oli loppuunmyyty eli myytiin 12 000 lippua. Silti tunnistin samat fanit, jotka olivat siellä viimeksi eturivissä.

- Norjassa on hysteerisempiä faneja kuin Suomessa. Kun menin pittiin moikkaamaan faneja keikan aikana, niin he repivät mua. On sellainen snäppi, jossa mut vedetään yleisöön ja otetaan naamasta kiinni. Ei se ole pelottavaa, koska tiedän, etteivät fanit halua mulle mitään pahaa. Suomessa taas fanit on parempia pomppimisessa kuin Norjassa.

Mikä on hulluin tempaus, jonka faniryhmä on eteesi tehnyt?

- Suomessa meillä on kuudennessa kerroksessa studio. Fanit ovat kiivenneet ikkunaan vilkuttamaan. Se on vähän vaarallista.

"Norjassa heitin yhden nimmarikortin hotellihuoneen ikkunasta alas. Se lensi mereen ja heti kolme tyyppiä lähti uimaan sen perään jääkylmään veteen."― Isac Elliot

- Norjassa heitin yhden nimmarikortin hotellihuoneen ikkunasta alas. Se lensi mereen ja heti kolme tyyppiä lähti uimaan sen perään jääkylmään veteen.

Mikä on ollut ikimuistoisin fanilahja?

- Olen saanut iPadin ja mun lemppari fanilahja on jääkaappi. Ei se ole iso, mutta sinne mahtuu kokista. Se oli ihan täynnä suklaata, kun sain sen.

Milloin olet liikuttunut fanitoiminnasta?

- On esimerkiksi kiusattuja tyyppejä, jotka ovat löytäneet mun musiikin kautta toisen fanin ja heistä on tullut parhaita kavereita. Kerran yhden fanin iskä tuli kiittämään, että sen tyttärellä on ollut vaikeaa ja fanitus on auttanut, kun olen ollut niin mukava.

- Instassa on myös tosi seurattu fani, Sparklingdiscoballgirl. Olemme tavanneet kaksi kertaa. Hän sanoi kauan, ettei halua tavata mua, koska hänellä on tietty mielikuva musta. Jos en olekaan sellainen, niin hän on tosi pettynyt. Siksi hän ei aluksi halunnut tavata mua. Hän tietää kaikesta kaiken aina. Hän on tosi fiksu. Nykyään Sparklingdiscoballgirl opiskelee lakia. 

Millaisen kuvan haluat antaa itsestäsi faneille?

- Sellaisen, että välitän aidosti ja olen ihan tavallinen poika. Melkein aina otan jokaisen fanin kanssa kuvan tai vähintään annan halin, koska mä oikeesti välitän.

- Muistan kun tapasin One Directionin Harry Stylesin. Hän tuli käytävällä jo kaukaa vilkuttaen vastaan ja kysyi miten menee. Yritän olla samanlainen. Harry Stylesin täytyy tehdä jotain tosi pahaa, että saisin hänestä huonon kuvan.

Millaisia terveisiä haluat lähettää ellioteereille?

- Haluan kiittää faneja. Rakastan teitä tosi paljon!

Lue myös:

Robin fanittaa robinereita: “Fanit keräsivät mulle terveisiä 20 metriä pitkään paperiin”