Hyppää pääsisältöön

Kruununprinsessa Victoria 40 vuotta – ”Hän on uskomaton persoona”

Kruununprinsessa Victoria
Kruununprinsessa Victoria. Kruununprinsessa Victoria Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se Kruununprinsessa Victoria,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 16.7.2017 klo 15.05 - 16.05, uusinta tiistaina 18.7. klo 22.00
Yle Areenassa 30 päivää

"Hän on uskomaton persoona, joka saa tapaamansa ihmiset tuntemaan itsensä erityiseksi." Prinssi Daniel herkistyy kyyneliin, kun hän puhuu SVT:n haastattelussa rakkaasta puolisostaan, kruununprinsessa Victoriasta.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria täyttää heinäkuun 14. päivänä 40 vuotta.

Syntymäpäivän kunniaksi Victoriasta on tehty haastattelu, jossa hänen miehensä prinssi Daniel on päässyt myös kameroiden eteen. Koskettava haastatteluohjelma nähdään Ykkösellä sunnuntaina 16.7.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kruununprinsessa puhuu paineista ja perheestä

Ruotsin yleisradioyhtiön toimittaja Claes Elfsberg on haastatellut kruununprinsessaa hänen kodissaan Hagan linnassa.

Victoria kertoo haastattelussa muun muassa omaan asemaansa liittyvistä paineista sekä perheen ja vaativan työn yhteensovittamisesta. Kruununprinsessa kertoo avoimesti myös syömishäiriöstään ja lukihäiriöstään sekä kuinka hän on selvinnyt niistä.

Keskelua jatketaan linnan puistossa ja ohjelmassa päästään seuraamaan leikkituokiota Victorian, Danielin sekä lasten, Estellen ja Oscarin kanssa.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kansainvälisiä opintoja

Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian esikoinen Victoria syntyi heinäkuun 14. päivä 1977.

Victoria syntyi kruununperimysjärjestyksessä ensimmäiseksi, mutta menetti aseman kun prinssi Carl Philipin syntyi 1979. Seuraavana vuonna Victoriasta tuli uudestaan kruununperijä, kun miesten etuoikeus kruununperimykseen poistettiin.

Kruununprinsessa on opiskellut Yhdysvalloissa valtiotiedettä ja historiaa Yalen yliopistossa. Victoria on opiskellut myös Ruotsin taloutta ja hallintoa. Vuonna 2009 hän valmistui Uppsalan yliopistosta filosofian kandidaatiksi pääaineenaan rauhan- ja konfliktintutkimus.

Victoria ja Daniel menivät kihloihin vuonna 2009 ja häitä vietettiin kesällä 2010. Heillä on kaksi lasta, viisivuotias prinsessa Estelle ja vuoden vanha prinssi Oscar.

Kruununprinsessa Victoria
Kruununprinsessa Victoria ja toimittaja Claes Elfsberg Kruununprinsessa Victoria yle tv1
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.