Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen urheilun monimuotoisuus esillä SM-viikolla Tampereella

SM-viikko, jousiammunta 13.2.2016, Tampere messukeskus, Pirkkahalli
Jousiammunnassa kisattiin SM-viikolla myös viime vuonna Tampereella. SM-viikko, jousiammunta 13.2.2016, Tampere messukeskus, Pirkkahalli Kuva: Tomi Hänninen SM-viikko,jousiammunta

Urheilun SM-viikko 6.–9.7. kokoaa noin 30 eri lajin edustajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Tapahtuma tuo yhteen noin 3 000 urheilijaa, ja SM-mitaleita jaetaan kaikkiaan noin 1 000 kappaletta.

Toista kertaa järjestettävä kesäinen SM-viikko saa eri lajeja seuraavat yleisöt saman ruudun ääreen. Yhteisissä lähetyksissä uudemmat tai pienempien yleisöjen lajit voivat saada lisää tunnettuutta.

“Tapahtumassa yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla suuren urheilutapahtuman vaikuttavuus ja toisaalta pienten lajien mahdollisuus päästä suurten yleisöjen katsottavaksi. Olemme ihan ydintehtävämme äärellä – urheilua suorana suomalaiselle yleisölle kiinnostavasti ja samalla monipuolisesti“, sanoo Yle urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Viikon urheilukimara tarjoaa muun muassa useita palloilulajeja, vesiurheilua, moottoriurheilua ja kamppailulajeja. Mukana on myös älyurheilua kuten shakkia ja bridgeä.

“SM-viikko on suuri panostus Yle Urheilulle ja meille yksi kesän kohokohtia. Tämä tapahtuma on Ylelle ainutlaatuinen mahdollisuus seurata ja esittää suomalaisen urheilun laajuutta ja monimuotoisuutta”, sanoo SM-viikon tuottaja Johanna Rikman.

Tapahtuman järjestäjäkumppaneita ovat Suomen Olympiakomitea, eri lajiliitot ja Tampereen kaupunki. Yle esittää tapahtuman Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa torstaista sunnuntaihin 6.–9.7. Lähetysaikaa kertyy yhteensä 22 tuntia.

Lisätietoja:
Johanna Rikman, tuottaja, Yle Urheilu, johanna.rikman@yle.fi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.