Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen urheilun monimuotoisuus esillä SM-viikolla Tampereella

SM-viikko, jousiammunta 13.2.2016, Tampere messukeskus, Pirkkahalli
Jousiammunnassa kisattiin SM-viikolla myös viime vuonna Tampereella. SM-viikko, jousiammunta 13.2.2016, Tampere messukeskus, Pirkkahalli Kuva: Tomi Hänninen SM-viikko,jousiammunta

Urheilun SM-viikko 6.–9.7. kokoaa noin 30 eri lajin edustajat kisaamaan Suomen mestaruuksista. Tapahtuma tuo yhteen noin 3 000 urheilijaa, ja SM-mitaleita jaetaan kaikkiaan noin 1 000 kappaletta.

Toista kertaa järjestettävä kesäinen SM-viikko saa eri lajeja seuraavat yleisöt saman ruudun ääreen. Yhteisissä lähetyksissä uudemmat tai pienempien yleisöjen lajit voivat saada lisää tunnettuutta.

“Tapahtumassa yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla suuren urheilutapahtuman vaikuttavuus ja toisaalta pienten lajien mahdollisuus päästä suurten yleisöjen katsottavaksi. Olemme ihan ydintehtävämme äärellä – urheilua suorana suomalaiselle yleisölle kiinnostavasti ja samalla monipuolisesti“, sanoo Yle urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Viikon urheilukimara tarjoaa muun muassa useita palloilulajeja, vesiurheilua, moottoriurheilua ja kamppailulajeja. Mukana on myös älyurheilua kuten shakkia ja bridgeä.

“SM-viikko on suuri panostus Yle Urheilulle ja meille yksi kesän kohokohtia. Tämä tapahtuma on Ylelle ainutlaatuinen mahdollisuus seurata ja esittää suomalaisen urheilun laajuutta ja monimuotoisuutta”, sanoo SM-viikon tuottaja Johanna Rikman.

Tapahtuman järjestäjäkumppaneita ovat Suomen Olympiakomitea, eri lajiliitot ja Tampereen kaupunki. Yle esittää tapahtuman Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa torstaista sunnuntaihin 6.–9.7. Lähetysaikaa kertyy yhteensä 22 tuntia.

Lisätietoja:
Johanna Rikman, tuottaja, Yle Urheilu, johanna.rikman@yle.fi