Hyppää pääsisältöön

Poplupaus Ilta aloitti uransa Cheekin jättikiertueelta – nyt tulokasartistin pitää pärjätä omillaan

Iltan ensimmäinen single kertoo nykyajan deittikulttuurista.

Ilta on tuttu muun muassa Cheekin Sillat-kappaleesta. // Kuva: Promokuva: Viivi Huuska

Ilta-niminen uusi artisti tunnetaan parhaiten Cheekin dramaattisen Sillat-kappaleen fiittaajana. Ilta laulaa myös Bang For The Buckin kepeässä _Spagettii-_biisissä. Lisäksi artisti on vieraillut myös Bumtsibumissa, vaikka hänen räväkkä Koukkuun-debyyttisinglensä julkaistiin vasta tänään perjantaina 7. heinäkuuta.

Ilta allekirjoitti levytyssopimuksen tällä viikolla Warner Musicin kanssa. Meni siis aika kauan, että hän sai julkaista omaa musiikkia kovasta lähtölaukauksesta huolimatta.

Ilta ja hänen managerinsa Tina Jukarainen tapasivat kaikki Suomen levy-yhtiöt sen jälkeen, kun artisti sainattiin pari vuotta sitten manageritoimisto Fullsteamin Managementiin.

Ilta päätyi melkein heti Fullsteam-diilin jälkeen eli noin puolitoista vuotta sitten tekemään töitä Warner Musicin kanssa, vaikka virallisesti levydiili allekirjoitettiin vasta tällä viikolla.

- Kyllähän tämä on työtä vaatinut. Välillä on tullut sellainen fiilis, että apua, milloin oikeasti tapahtuu, mutta tämä on ollut myös tosi opettavaista ja positiivista. Verkostot ovat kaiken a ja o. Olen tehnyt sessioita ja tutustunut kirjoittajiin. Lopulta päädyin Warner Musicille, Ilta kertoo YleX:lle.

Konkreettinen levytyssopimuksen allekirjoittaminen tuntui artistin mielestä aivan mahtavalta.

- Nyt se on virallista ja siihen voi alkaa luottaa, että olen tallissa sisällä ja ihmiset luottavat muhun. Valehtelisin maailman eniten, jos sanoisin, ettei missään vaiheessa ole ollut epävarma olo. Tottakai välillä tuli inhimillisiä epäilyksiä siitä, mitä jos en olekaan tarpeeksi hyvä. Mulla on onneksi tosi hyvä tukiverkko.

Todella harva suomalaisartisti voi sanoa etenkään jo ennen levytyssopimusta esiintyneensä sekä jäähalleissa että Ruisrockin päälavalla eli Niittylavalla. Ilta voi. Hän on kiertänyt Suomea Cheekin taustalaulajana ja fiittaajana Sillat-biisissä. Artisti kuuluu Diandran ohella Chekkosen luottolaulajiin.

- Oli sairaan siisti kokemus, että sain aloittaa urani jättilavoilta ison tyypin kanssa. Näin, miten iso tuotanto rakennetaan, kuinka paljon siihen tarvitaan jengiä, kuinka tärkeä on hyvä yhteishenki ja missä on bäkkäri ja kaikki jutut. Olen todella kiitollinen siitä mahdollisuudesta.

Iltan perjantaina julkaistava Koukkuun-biisi kertoo tämän hetken deittikulttuurista naisen näkökulmasta. Sen tarkoitus on olla voimabiisi.

- Mimmit eivät aina tajua, että välillä voi olla muija, tuntea omanarvontunnetta ja valita onko tilanteen päällä vai alla. Välillä tarvitaan myös kovuutta. Lyriikat ovat sekoitus omista kokemuksistani.