Hyppää pääsisältöön

Thomas Crownin tapaus

Steve McQueen elokuvassa Thomas Crownin tapaus
Steve McQueen elokuvassa Thomas Crownin tapaus Steve McQueen elokuvassa Thomas Crownin tapaus Thomas Crownin tapaus,teeman elokuvat

Romanttinen jännityselokuva tyylikkäästä pankkirosvosta, joka saa peräänsä sinnikkään vakuutustutkijan.
Teema lauantaina 5.8. klo 21.45. Areenassa vain suorana

Steve McQueenin elokuvien sarjaa jatkaa Thomas Crownin tapaus (The Thomas Crown Affair, 1968), romanttinen jännäri ja rikoselokuva seikkailunhaluisesta miljonääristä, joka päättää tuplata omaisuutensa nerokkaan pankkiryöstön avulla. Hän käyttää apunaan viittä miestä, jotka eivät keikan aikana koskaan edes tapaa toisiaan saati Thomas Crownia itseään.

Poliisit ovat ymmällään mutta vakuutusyhtiötä edustava tutkijanainen pääsee lopulta Crownin jäljille. Heidän välilleen kehittyy melkoinen kissa ja hiiri -leikki, jonka seurauksena heitä ei pian vedä toisiiinsa vain ryöstösaalis ja sen löytäminen vaan paljon läheisemmät tunteet.

Kulttimainetta saanut elokuva herätti huomiota varsinkin nasevalla ryöstöjaksolla ja tuolloin uudella split screen -tekniikalla. Jonkin aikaa melkeinpä muoti-ilmiöksi nousseessa menetelmässä kuva-ala jaettiin pienempiin osiin, jotta voitiin esimerkiksi näyttää samanaikaista toimintaa eri paikoissa.

Norman Jewisonin ohjaaman elokuvan naispääosaa esittää Faye Dunaway. Oscarin elokuva sai Michel Legrandin sittemmin ikivihreiden joukkoon nousseesta sävelmästä The Windmills of Your Mind, suomeksi Samanlainen onni.

  • Thomas Crownin tapaus (The Thomas Crown Affair), USA 1968. O: Norman Jewison. N: Steve McQueen, Faye Dunaway.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa