Hyppää pääsisältöön

Ruisrock 2017: Alma järjesti superyllätyksen ja kutsui Charli XCX:n Rantalavalle − katso koko keikka

Keikalla Alma veti myös yllättävän coverin yhdestä 1990-luvun lopun kovimmista biiseistä.

Suomalaisen musiikin suurin vientitoivo Alma debytoi Ruisrockissa Rantalavan esityksellä, jossa nähtiin kovan luokan yllätys.

Hieman ennen keikan puoliväliä Alma kutsui lavalle brittipoppari Charli XCX:n.

- Mä tiedän, että olen niin etuoikeutettu siinä, mitä teen tällä hetkellä, suomalaisen musiikin tämän hetken suurin vientitoivo Alma huutaa Ruisrockin Rantalavalla.

- Welcome everyone, Charli XCX, Alma jatkaa.

"Welcome everyone, Charli XCX."― Alma

Ja kyllä, siinä Charli XCX on. Lavalla Alman kanssa.

Alma on julkaissut Instagramissa muutamia kuvia, joissa hän bailaa Charli XCX:n kanssa. Viimeksi Ruisrock-viikon torstaina Alma julkaisi kuvan, jossa hän on klubilla yhdessä Charli XCX:n ja Dua Lipan kanssa − sama kuva löytyy myös Charli XCX:n Instasta. Lisäksi Charli XCX on avustanut Almaa tämän levylle tulevien kappaleiden tekemisessä.

Nyt, Suomen Turussa, Charli XCX vetää ensimmäistä kertaa livenä Alman kanssa.

- Make some noise for Alma right now, Charli XCX huutaa.

**Yleisö todellakin tottelee.

Alma ja Charli XCX Ruisrockissa. // Kuva: Olli Kinnunen

Alma ja Charli XCX esittävät yhdessä Icona Popin I Love It -kappaleen, jossa Charli XCX normaaliseti fiittaa. Biisi kuulostaa Alman ja Charlin esittämänä vähintään yhtä hyvältä kuin Icona Popin vetämänä.

Biisi päättyy Alman, Alman sisko Annan sekä Charlin halaukseen.

- Mä oon venannut tätä niin paljon. Kiitti vielä, Charli, Alma huikkaa.

Myös julkaisemattomat biisit toimivat

Alman keikka alkoi artistin debyyttisinkku Karmalla. Keikalla kuultiin kaikki artistin toistaiseksi julkaisemat kappaleet, joista _Karman _lisäksi etenkin viimeisenä vedetty _Bonfire _sai Rantalavan kesäisen yleisön tanssimaan kädet pystyssä.

Alma Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen

Alma veti keikalla useita kappaleita, joita ei ole vielä julkaistu. Näihin lukeutuu muun muassa Drunk Tattoos ja Addicted, jotka ovat taattua Almaa.

- Näitä biisejä ei ole julkaistu vielä yhtään missään. Aika v*tun siistiä vetää niitä teille, Alma spiikkasi.

Omien julkaisemattomien kappaleiden lisäksi Alma esitti keikalla oman versionsa TLC:n vuoden 1999 hitistä No Scrubs. Kaikkien muiden kappaleiden aikana Alman lisäksi lavalla on hänen siskonsa Anna sekä kitaristi, rumpali ja rumpupadin soittaja, mutta No Scrubs -vedon aikana lavalla on Alman lisäksi vain kitaristi. Alman versio kappaleesta on hyvin seesteinen. Se tuo artistin laulunlahjat komeasti esille. Hän käyttää ääntään niin, että voisi pärjätä hyvin myös soul-laulajana.

"Joskus pienenä olin täällä katsomassa PMMP:tä ja ajattelin, että v*ttu mä oon joskus tuolla."― Alma

On hämmentävää, että Alma veti ensimmäisen virallisen keikkansa vasta viime vuoden Flow Festivalilla Helsingissä. Tuolloin hän sanoi, että oli edeltävänä vuotena ollut Flow’ssa siivoamassa vessoja ja nyt esiintymässä yleisölle.

Nyt Alma jakoi yleisölle muistojaan Ruisrockista.

- Joskus pienenä olin täällä katsomassa PMMP:tä ja ajattelin, että v*ttu mä oon joskus tuolla [lavalla]. Ja mun sisko on täällä kans, Alma huusi ja laski kätensä siskonsa harteille.

Alma Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen

Alma otti Ruisrock-unelmansa toteutumisesta kaiken irti. Addicted-biisin kohdalla lähikuva Almasta heijastetaan videotauluille. Alma laulaa silmät kiinni, sydämensä pohjasta.

Almalla on edessään loistava tulevaisuus, joka ei rajoitu pelkästään Suomen musiikkimarkkinoille. Neuonvihertukkainen artisti on jo nyt laulanut saksalaisen Felix Jaehnin, englantilaisen Sub Focusin ja ranskalaisen Martin Solveigin biiseillä. Hiljattain hänestä tuli ensimmäinen suomalaisartisti neljään vuoteen, jonka kappale nousi Britannian sinkkulistalle.

Eikä maailmanvalloitusta ajatellen ole taatusti mitään haittaa, että Charli XCX on hänen ystävänsä.

Muokattu 9.7. klo 1:30 Charli XCX on britannialainen, ei yhdysvaltalainen.

Lue myös:

Ruisrock 2017: Darude veti Ruississa niin sympaattisen keikan, että vaikka DJ Snake ja Kygo painoivat maailmanluokan setit, ne jäivät tunnelmaltaan suomalaistähden jalkoihin

Ruisrock 2017: Testasimme Ruisrockin hämmentävän reivikontin − tällaista on tanssia estottomasti ahtaassa tilassa keskellä kesäfestaria

Ruisrock 2017: Katso Rantalavan keikkoja livenä täältä

Alma Ruisrockissa. // Kuva: Olli Kinnunen
Alma Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen
Alma Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen
Alma Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen