Hyppää pääsisältöön

Ruisrock 2017: Mikael Gabriel ja Isac Elliot hurmasivat kesän ainoalla virallisella yhteiskeikalla Ruissin päälavalla − amerikkalaisräppäri Tyga ei tullut fiittaamaan

Mikke ja Ikke asettivat riman korkealle festariperjantaina. Isac Elliot aloitti Ruisrock-uransa komeasti suoraan päälavalta ja Mikael Gabriel veti parhaan Ruissi-keikkansa tähän mennessä.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Mikael Gabrielin ja Isac Elliotin yhteisen EP:n viimeinen kappale Ring Ring Ring aloittaa kaksikon mittatilaustyönä Ruisrockiin tehdyn spesiaalikeikan Niittylavalla eli päälavalla. Kello on vasta kuusi, mutta tähän kellonaikaan nähden jättiyleisö pomppii ja laulaa täysillä mukana heti keikan alusta alkaen.

- Turku, kädet ilmaan. Let’s go, Miklu huutaa kesken biisin.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Tämän yhteistyön tärkeys korostuu juuri tällä Ruisrockin Niittylavan keikalla.

Isac Elliot on halunnut jo pitkään tehdä popmusaa vähän vanhemmalle yleisölle. Mikael Gabriel puolestaan laajentaa fanikuntaansa jatkuvasti. Pahan pojan maineen hankkineesta nuorisoidolista tuli Vain elämää -suosion myötä myös keski-ikäisten suosikki. Siihen vaikuttivat lainakappaleet Pauhaava sydän ja Lumi teki enkelin eteiseen.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Vielä viime kesänä Miklulla ei olisi ollut asiaa Ruissin päälavalle. Silloin hän esiintyi Rantalavalla huomattavasti pienemmälle yleisölle ensimmäistä kertaa uransa aikana live-bändin kanssa. Silloin keikalla fiittasivat muun muassa  Kingfish ja Diison. Nyt meininki on aivan erilainen. Huomattavasti popimpi.

Ikke ja Mikke Niittylavalla. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Paljon ulkomaillakin esiintyvä Isac Elliot on tottunut keikkailemaan bändin ja tanssijoiden kanssa. Se nähtiin myös aiemmin tänä kesänä YleXPopissa Lahdessa ja keväällä Musiikkitalossa Helsingissä. Myös Ruisrockin lavalla soittaa Elliotin bändi, jota vahvistaa tällä kertaa kitarassa Tido Miklun tiimistä. Lisäksi mukana on Elliotin vakiotanssijat vahvistettuna ekstratanssijoilla.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Mikael Gabrielilla ja Isac Elliotilla on vain kolme julkaistua yhteiskappaletta, joten kokopitkää keikkaa varten on pitänyt tehdä paljon suunnittelutyötä. Heti keikan alussa kuullaan Isac Elliotin tuore She-sinkku. MG tuplaa Ikkeä biisissä.

Sitten on Miklun vuoro loistaa. Hän esittää niin ikään tuoreen sinkun, Riippumaton. Yhteislaulu raikaa heti biisin alusta. Mikael Gabriel on ottanut jättimäisen askeleen eteenpäin viihdyttäjänä viime kesän Ruisrockin jälkeen. Sen näkee itsevarmoista lavaliikkeistä ja kuulee aiempaa suuremmista hiteistä. Myös turha uho on karissut vähitellen pois.

Mikael Gabriel Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Uusia hittejä seuraa potpuri kummankin tuotannosta. Keikka on kuin hyväntahtoinen pop battle, jonka tarkoitus on viihdyttää mahdollisimman suurta yleisöä. Virkistävää.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

- Missä kaikki mimmit ovat, MG kysyy tuttuun tapaan, kun Mimmit fiilaa -kappale alkaa.

Uskomattoman bailuhittiputken jälkeen Ikke ja Mikke istuvat alas ja esittävät MG:n _Versus-_albumin Vastatuuleen-slovarin. Tämä on keikan heikko lenkki, vaikka onkin ymmärrettävää, että välillä keikalla pitää vähän laskea tempoa ja hengähtää. Nyt sitä lasketaan liikaa ja väärässä kohdassa, kun seuraavaksi tulee uusi biisi, jota yleisö ei vielä tunne.

- Haluatteko, että meiltä tulee lisää yhteisbiisejä, Miklu kysyy faneilta, jonka jälkeen Mikke ja Ikke esittävät uuden biisin Maailman laidalla. Yhteislaulu lakkaa hetkeksi, sillä kukaan ei ole kuullut kappaletta aiemmin.

Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

On taas Iken vuoro olla keskipisteenä. Poppari aloittaa hittiputkensa New Way Home -ensihitillään, joka on edelleen todella relevantti kappale Elliotin tuotannossa. Biisiä seuraa Baby I ja Iken striimatuin kappale Beast.

Miklu palaa lavalle esittämään kappaleet Loistat pimeäs ja Lumi teki enkelin eteiseen -coverin. Jälkimmäinen kasvaa jättimäiseksi kuorolauluksi, sillä jokainen fani osaa kappaleen sanat.

Viimeisten kappaleiden joukossa on vihdoin kaksikon paras yhteisbiisi Liikaa sussa kii. Tämä on yksi niistä kappaleista, jotka jäävät mieleen vuodesta 2017. Biisin päätteeksi artistit halaavat toisiaan pitkään.

- Olette tämän vuoden ylivoimaisesti kovin yleisö, MG kehuu.

Fanit Miken ja Iken keikalla Ruississa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Kello tikittää. Joko olisi aika kutsua amerikkalaisräppäri Tyga lavalle fiittaamaan Isac Elliotin Lipstick-biisiin? Tygaa ei näy missään, vaikka nyt olisi loistava tilaisuus esittää kappale ensimmäistä kertaa livenä yhdessä. Tyga nimittäin esiintyy heti Mikael Gabrielin ja Isac Elliotin jälkeen Teltassa eli aivan Niittylavan vieressä. Jostain kumman syystä yhteistyö ei nyt onnistu ja muuten mahtavan keikan päättää Mikael Gabrielin Vain elämää -cover Pauhaava sydän. Varsinainen antikliimaksi upealle popkeikalle, jonka aikana toivoo, että Liikaa sussa kii olisi jäänyt setin viimeiseksi vedoksi.

Isac Elliot // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Ikke ja Mikke Niittylavalla. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Fanit Miken ja Iken keikalla Ruississa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX
Mikael Gabriel x Isac Elliot Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen/YleX