Hyppää pääsisältöön

Syrjäinen maa – kauniinsynkkä jännityssarja Walesin maisemissa

Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla.
Rikosylikomisario Tom Mathias (Richard Harrington). Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla. yle tv1

TV1 lauantaisin 8.12.2018 - 12.1.2019 n. klo 23.00 - 00.35 (2. kausi uusintana), Areenassa vain suorana
TV1 lauantaisin 19.1. - 9.2.2019 n. klo 22.45 - 00.20 (3. kausi uusintana), Areenassa 30 päivää

Walesin sijoittuva kauniinsynkkä Syrjäinen maa (16) palaa ruutuun. Ykkönen esittää uusintana walesilais-brittiläisen jännityssarjan toisen tuotantokauden ja viimeiseksi jääneen kolmannen kauden.

Rikosylikomisario Tom Mathias (Richard Harrington) ja työparinsa rikoskomisario Mared Rhys (Mali Harries) tutkivat Aberysthwythissä paikallisen merkkimiehen kuolemaa. Samaan aikaan kollegat selvittävät Mathiasiin kohdistunutta hyökkäystä. Onko rikosylikomisarion pelättävä oman henkensä puolesta?

Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla.
Rikoskomisario Mared Rhys (Mali Harries). Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla. yle tv1
Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla.
Poliisipäällikkö Brian Prosser (Aneirin Hughes). Rikosylikomisario Tom Mathias ratkoo rikoksia pienessä yliopistokaupungissa Walesin rannikolla. yle tv1

Mathias joutuu oman työnsä vuoksi huonoon valoon, ja paikalle saapuu ulkopuolinen tutkija. Mitä tutkinta paljastaa ja viekö se syyttömän miehen lokaan?

Vuosikymmenien takaiset tapahtumat nousevat jälleen esille. Painettiinko rikostutkimuksia villaisella kuten huhut kertovat? Voiko selvyyden saada luvallisin keinoin? Ylikomisario Mathias ei aio antaa periksi, sillä menneisyys on vain kohdattava silmästä silmään. Ehkä sen jälkeen hän voi itsekin hengittää vapaammin ja jatkaa elämää.

Muissa rooleissa ovat Mathiaksen päällikkö Brian Prosser (Aneirin Hughes), rikosylikonstaapeli Siân Owen (Hannah Daniel) ja rikoskonstaapeli Lloyd Elis (Alex Harries). Draamasarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Hinterland. Tuotanto: Fiction Factory, S4C, BBC Cumry, Britannia, 2017

Kommentit